Ποια “Ολύμπια Συμμαχία”…

ΕΡΧΕΤΑΙ Η "ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ"!!!

τέρμα τα παράπονα, τέρμα κι οι καημοί… και καλό Απρίλη

 

Λίγο η απρόσμενα πρόωρη δήλωση των προθέσεων Γερολιόλιου, λίγο η ξεκάθαρη πια πρόθεση Κιάφα να κατέλθει κι αυτός ως επικεφαλής στον στίβο τον καλό, λίγο η από φθινοπώρου απειλή Δημόπουλου να παραμείνει στον θώκο για μία ακόμη πενταετία, συν την καλπάζουσα υποψηφιότητα Καλαϊτζή ή για το Δήμο ή για την Περιφέρεια ή για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή… δεν άργησαν να φέρουν τις εξελίξεις στα κοινά μας, κάτω από τη σκιά του θεϊκού βουνού.

Εξελίξεις καθόλου αναμενόμενες και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και σημαντικές. Σύμφωνα με πληροφορίες που η ΕτΟ συγκέντρωσε από όλα ανεξαιρέτως τα αξιόπιστα, λίαν αξιόπιστα, αρκετά αξιόπιστα και τάχα αξιόπιστα blogs της Πιερίας, ο δημοτικός συνδυασμός της νίκης είναι ήδη γεγονός. Παραμένει μυστικό που φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού και αναμένεται να ανακοινωθεί το βράδυ της Ανάστασης, αμέσως μετά το “Χριστός Ανέστη”!!! Η συγκυρία θα εντοπισθεί από τα στελέχη του συνδυασμού ως άρρηκτα δεμένη με την συγκυρία τη γενικότερη και ως δείγμα συμμαζεμένης οικονομικής διαχείρισης (δεν θα δαπανηθούν κονδύλια για πυροτεχνήματα, αλλά θα “εκμεταλλευτούν” όσα -παράνομα- ριχτούν στην Ανάσταση…

Ζυμώσεις μηνών και συνεννοήσεις μηνών επίσης, σε κάθε ευκαιρία (καφέ, εστιατόρια, ταβέρναι, sms στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, συναντήσεις τυχαίες σε παιδικές χαρές, σε δρόμους και πάρκινγκ της Κατερίνης, υποχρεώσεις πρωτοκόλλου σε εθνικάς ή άλλας εορτάς και εκδηλώσεις), αλλά κυρίως το άσβεστο πολιτικό ένστικτο της επιβίωσης, αξιοποιήθηκαν πλήρως και οι ανάγκες πολλών επέφεραν το σωτήριο -για υποψηφίους και δημότες- αποτέλεσμα: Φαρμάκη, Δημητριάδης και Βακουφτσή “κατεβαίνουν” σε κοινό συνδυασμό, με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Άρη Ρεμπατσιό. Η αισιοδοξία έχει κυριεύσει τις πάνω και τις πέρα γειτονιές του Λιτοχώρου, μέρος της Ν. Εφέσου και πιθανώς και άλλες περιοχές του Δήμου που θα καταγράψουμε ενδελεχώς τις επόμενες μέρες. Μέγας ενημερωτικός οργανισμός έχει αναλάβει τις πρώτες δημοσκοπήσεις για το διάστημα αμέσως μετά την Ανάσταση και ως την Πρωτομαγιά, προκειμένου να προβληθούν τα αποτελέσματα και να δημιουργηθεί ταχύτατα και εξ εφόδου ρεύμα πλειοψηφικό, αφού ακόμη εκκρεμούν οι αναμενόμενες αλλαγές στο νομικό καθεστώς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όσον αφορά την μετά την ολοκληρωτική επικράτηση εποχή της εμπνευσμένης διοίκησης της “Αμφικτυονίας”, ήδη ψιθυρίζεται ότι έχουν κατανεμηθεί ρόλοι: έμπειρος στα τεχνικά θα αναλάβει ειδικός σύμβουλος του δημάρχου-προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας, δημιουργείται ειδική δημοτική επιχείρηση με τον διακριτικό τίτλο “Δ.Ε.Γ.Κ.Π.ΔΟ”, ήτοι Δημοτική Επιχείρηση Για Κάθε Πικραμένο Δίου-Ολύμπου, την ηγεσία του οποίου θα αναλάβει το νεώτερο μέλος της “Αμφικτυονίας”. Αν η ηλικία του συμπίπτει με αυτή του κου Δημητριάδη, το αποτέλεσμα θα κριθεί σε κλήρωση. Η σύμπνοια των εταίρων της “Αμφικτυονίας” είναι τόσο συμπαγής που εξετάζεται το ενδεχόμενο -αξιοποιώντας και το προηγούμενο Δημόπουλου- να μετατραπούν όλα τα πολυπρόσωπα όργανα διοίκησης σε μονοπρόσωπα. Και για να υπάρξει και κάποια σημαντική εξέλιξη που θα ξεπερνά τα επιτεύγματα Δημόπουλου, εξετάζεται η πιθανότητα να λαμβάνει τις αποφάσεις συμβολαιογράφος ευρισκόμενος σε δωμάτιο διακοσμημένο με το πορτραίτο του δημάρχου-μονοπρόσωπα όργανα και οι αιρετοί μας να είναι μόνιμα φιλοξενούμενοι στον αδελφό Δήμο της Γερμασόγειας Κύπρου.

Τέλος, αναμένεται τις επόμενες μέρες, με ανακοίνωσή τους, οι νομαρχιακές ΑΝΕΛΛ και ΣΥΡΙΖΑ να ανακοινώσουν ότι καταργούνται μετά την αποτυχία τους να αντέξουν τα επίμονα αιτήματα υποψηφίων για στήριξη και μετά την ισχύ του νέου νόμου για τα αυτοδιοικητικά. Η πρόταση να καταργηθεί η τοπική αυτοδιοίκηση για το Δίον-Όλυμπος απερρίφθη ως εξαιρετικά απλή.

Καλό Πάσχα.

Καλή Ανάσταση.

Καλό μήνα.

Καλή συνέχεια.

Καλά αποτελέσματα.

Και ταχιά… τον κλαίνε.

Και τον επώνυμο και τον ανώνυμο.

Και τον πρωταπριλιάτικο και τον πρωτομαϊσιο.-