Ποιοι, πως και πόσα πληρώνουν

το δικό μας δράμα

ο πρώτος πολίτης της χώρας και καθηγητής Δημοσίου Δικαίου μιλά για συνταγματική “αναλογική ισότητα στην φορολογία” – οι “Θεσμοί” επιβάλλουν βασανιστήρια για να αποκτήσουμε …”κουλτούρα πληρωμής” ΟΛΟΙ(;)

“Το Θείο Δράμα κορυφώνεται σήμερα…”

 

είναι η φράση-κλισέ για την Μεγάλη Παρασκευή.

Στις μέρες μας, ακόμη και εκκλησιαστικοί άρχοντες, μιλούν για το ανθρώπινο δράμα των ημερών μας, επ’ ευκαιρία του Θείου.

Ας δούμε όμως το ανθρώπινο, αφού για το Θείο είναι γνωστές όλες οι λεπτομέρειες.

 

Δείτε γιατί οι “Θεσμοί” των διεθνών τοκογλύφων επιμένουν να μην επιτρέπουν να εφαρμοστεί το πλέον λογικό και στην περίπτωση μιας χώρας που έχει γονατίσει και έχει αφαιμαχτεί. Πως δικαιολογούν την πολιτική επιβολή και την κατατρομοκράτηση “για να αποκτήσουν οι Έλληνες κουλτούρα πληρωμής”. Λες και δεν πληρώναμε πάντα, λες και δεν αναγνωρίσαμε τα χρέη μας, λες και δεν είχαμε και μεις την επιλογή να τα διαγράψουμε και να στείλουμε στη φυλακή όλα αυτά τα ανίκανα και διεφθαρμένα αρπακτικά που έκλεβαν με κάθε τρόπο, τον κάθε πλούτο αυτής της χώρας και αυτού του λαού. Που και πάλι βρέθηκε να πληρώνει για τις αμαρτίες όσων τον λήστεψαν… Ημεδαπών και αλλοδαπών.
Δείτε ποιοι απαιτούν από τους Έλληνες να αποκτήσουν “κουλτούρα πληρωμής” και ταυτόχρονα έχουν ξεπεράσιε κάθε όριο στις δυνατότητες των -και Ελλήνων- εχόντων να κρύβουν τον πλούτο τους, σε τράπεζες και άλλα ευαγή -χρηματοπιστωτικά;-ιδρύματα… Αφορολόγητα, νόμιμα και υπό την προστασία τους…

Δείτε γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας -και ειδικός νομικός- έφτασε να μιλάει για “αναλογική ισότητα”, συνταγματικά προβλεπόμενη.

Δείτε ποιοι κάνουν χρήση της ως τώρα νομοθεσίας για ρυθμίσεις και διευκολύνσεις.
Δείτε ποιοι έχουν το χρήμα να προσφύγουν σε δικαστήρια και επικαλούνται αυξημένα έξοδα και ανυπέρβλητες ανάγκες ως λόγους ευνοϊκής μεταχείρισης, γιατί το παιδί τους θα γίνει τενίστας όταν μεγαλώσει και πληρώνουν 1.000 ευρώ το μήνα για μαθήματα στο tennis club ή γιατί έχουν έναν πόνο στην πλάτη και τους είναι απαραίτητη η καθημερινή προσφυγή σε spa…

Δείτε.

Δείτε τι ΔΕΝ απασχολεί την καθημερινή ειδησιογραφία των κατάλοιπων του 40χρονου παθογενούς παρελθόντος που επιζεί μια χαρά, με τηλεμαγειρέματα, τηλεκουτουπώματα, τηλεξεφτιλίκια και άπειρα fake news και κατευθυνόμενη παραπλάνηση.

Δείτε.

Κι αναλογιστείτε το δράμα μας.

Καλή Ανάσταση.

 

 

O Προέδρος της Δημοκρατίας προς τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, 5.4.2018:

Δύο παρατηρήσεις. Η μία για τα δικά μας και η άλλη για την αναμενόμενη -ελπίζω- συμπεριφορά των εταίρων μας. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε – το ξέρετε και από την άλλη σας ιδιότητα την κοινή μας ιδιότητα, τη νομική – ότι στο επίπεδο της φορολογίας πρέπει να τηρούμε με ευλάβεια την επιταγή του Συντάγματος για την αναλογική ισότητα στην φορολογία, ότι δηλαδή οι Έλληνες συμμετέχουν στα φορολογικά βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους. Μην το ξεχνάμε αυτό. Η αναλογική ισότητα είναι η κορωνίδα της δικαιοσύνης στον χώρο της φορολογίας. Όπως επίσης, είναι ανάγκη οι ρυθμοί της επίλυσης των διαφορών μέσω της ενδικοφανούς διαδικασίας να επιταχυνθούν, ώστε οι πολίτες να έχουν την δυνατότητα να λύνουν αυτές τις διαφορές, ει δυνατόν πριν φτάσουν στα δικαστήρια. Γνωρίζουμε ότι πλέον η επίλυση των διαφορών στην διοικητική δικαιοσύνη είναι δυσχερής. Ας μην αυταπατώμεθα. Ένα από τα μειονεκτήματα της όλης μνημονιακής νομοθεσίας είναι και το γεγονός ότι η δικαστική προστασία, και ιδίως η προσωρινή δικαστική προστασία και στις φορολογικές διαφορές, έχει απομειωθεί σημαντικά. Σε βαθμό που είναι προβληματική ακόμα και με βάση την ρύθμιση του άρθρου 20, παρ. 1 του Συντάγματος.

Η δεύτερη παρατήρηση αφορά τους εταίρους μας, όπως σας είπα. Η Ελλάδα, με τις θυσίες του Λαού της, απολύτως συνεπής, επιτυγχάνει τους στόχους για τα πλεονάσματα που πρέπει να έχει. Κι αυτό πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη αυτή τη στιγμή που πρέπει να κάνουν και οι εταίροι μας αυτό που τους αναλογεί. Και μιλάω για το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, ώστε να καταστεί διαχειρίσιμο. Πραγματικά αισθάνομαι κάπως αισιόδοξος από το ότι η συζήτηση έχει αρχίσει. Και έχει αρχίσει και προς την σωστή κατεύθυνση, κατά την γνώμη μου. Δηλαδή, η ελάφρυνση να υπάρξει και μάλιστα λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της ανάπτυξης που πρέπει να πετύχει η Ελλάδα. Γιατί η ελάφρυνση του χρέους πρέπει να συνδυασθεί με την επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης της Χώρας. Αυτό, όπως γνωρίζετε, είναι ο καλύτερο τρόπος για να μειώσουμε το χρέος. Η ανάπτυξη είναι εκείνη που τελικά θα μειώσει το χρέος, πέρα από τις βραχυπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες ρυθμίσεις που αφορούν το ίδιο το χρέος. Ήθελα να το πω αυτό τέτοιες μέρες ακριβώς γιατί αναμένουμε την ίδια συνέπεια και από τους εταίρους μας. Να είστε καλά και πάλι. Χρόνια πολλά, καλή Ανάσταση.