Στη σιωπή η ερώτηση

στη σιωπή και η απάντηση

παρακαλείται η ομάς των Ανωνύμων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων να μεριμνήσει (το θέμα αφορά και προβλήματα στην οδοποιία)

 

Στις 2.3.2018, ο επικεφαλής της “Αλήθειας”, Κ. Δημητριάδης, κατέθεσε έγγραφη ερώτηση “ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου”, για σημαντικά θέματα που αφορούν το έργο “Δίκτυα αποχέτευσης ΔΔ Δίου, Πλατανακίων, Κονταριώτισσας, Αγίου Σπυρίδωνος και Νέας Εφέσου”. Έργο που εκτελέστηκε και για το οποίο ο Δημητριάδης ρωτούσε αν εκτελέστηκε με σημαντικές παραλείψεις. Στην ερώτηση ενσωμάτωνε και τα αποτελέσματα επί τόπου έρευνάς του ως τα κύρια σημεία των ερωτηματικών αυτών. Με την ακρίβεια αριθμών και τη σύγκρισή τους με τη μελέτη του έργου.

 

didhtot

 

Στις 21.3.2018, ο Δήμος -διά του προϊσταμένου των τεχνικών υπηρεσιών- απαντά στον ερωτώντα. Αν και παραδέχεται ότι έγιναν λάθη εκ παραδρομής και τα λάθη και οι παραλείψεις θα διορθωθούν από άλλο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, χαρακτηρίζει τα νούμερα που περιέχει η ερώτηση Δημητριάδη “πασιφανώς εσφαλμένα” και αποτέλεσμα εσφαλμένων υπολογισμών. Από την άλλη, ο Κ. Δημητριάδης αποδίδει στη μελέτη του έργου τα νούμερα που υιοθετεί στον έλεγχό του.

 

apDhmdikt

 

Η ερώτηση κατατέθηκε ένα μήνα πριν, χωρίς ο ερωτών να δημοσιοποιήσει τίποτα σχετικό.
Η ύπαρξη και το περιεχόμενο της ερώτησης δημοσιεύτηκε στην ΕτΟ.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (28.3.2018), ο επικεφαλής της “Αλήθειας” αναφέρθηκε και πάλι στο θέμα ενός τμήματος αγωγού που αποτύπωσε σε φωτογραφία να είναι τοποθετημένος σε λάθος -μικρότερο- βάθος (ξανά), αλλά επέλεξε να μην αναφέρει τίποτα για την έγγραφη ερώτησή του. Επιλογή διπλά ανεξήγητη, αφού ήδη είχε υπάρξει και η απάντηση του Δήμου (21.3.2018).

Πιθανώς, επέλεξε το ξεκαθάρισμα της υπόθεσης να γίνει μετά από ανώνυμες καταγγελίες δημοτών που θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον της νέας ομάδας ανωνύμων δημοτικών και τοπικών συμβούλων της αντιπολίτευσης… Αλλά, έστω κι έτσι, είναι εξαιρετικά σημαντικό να συμβεί. Αν ποτέ συμβεί…
Γιατί θα γνωρίζουμε και αν ο προϊστάμενος της τεχνικής μας υπηρεσίας βεβαιώνει αντικρουόμενα συμπεράσματα και αν διασφαλίζει ή όχι τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών.