Να ΄χεις να καταργείς, Κυριάκο

(τι είπε ο Σκουρλέτης πέρα από την απλή αναλογική)

ενδιαφέρει και τους ήδη και τους εν αναμονή υποψήφιους

 

Μπορεί το ενδιαφέρον (αντιπολίτευσης και καναλιών) να εξαντλήθηκε στα της απλής αναλογικής που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να καταργήσει πριν καν ισχύσει, αλλά η ομιλία Σκουρλέτη στο συνέδριο των αιρετών της Αυτοδιοίκησης περιείχε κι άλλα πολλά, ακόμη πιο σημαντικά. Οπότε, είναι ολοφάνερο γιατί η συζήτηση περιορίστηκε στην απλή αναλογική και στο πόσο καταστροφική την θεωρεί ο πρόεδρος της ΝΔ και πόσο γρήγορα θα την καταργήσει. Μεταξύ άλλων, στις αλλαγές των “Κλεισθένη” συμπεριλαμβάνονται η καθιέρωση δημοψηφισμάτων και η λευκή -εποικοδομητική- ψήφος. Σίγουρα η βιασύνη αδίκησε και τον κο Μητσοτάκη, αφού θα ‘χει να καταργήσει πολλά, ταυτόχρονα με την τόσο καταστροφική απλή αναλογική.

Δείτε και διαβάστε τι κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών. Και τι αναμένεται.

Το ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019, μάλλον τα μάθατε ήδη.

 

 

 

 

skourkede

 

 

Η ομιλία του προέδρου της ΝΔ στο κοινό συνέδριο της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ

και η απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη περί απλής αναλογικής στο κοινό συνέδριο της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται πως οι εκλογές για την Αυτοδιοίκηση θα διεξαχθούν με άλλη κυβέρνηση από αυτή που υπάρχει τώρα. Δεν μπορεί κανείς να στερήσει από κανέναν το δικαίωμα στο όνειρο, ιδίως ενόψει θέρους.

Από ‘κει και πέρα, ωστόσο, υπάρχει και το αίτημα των τοπικών κοινωνιών να εκπροσωπούνται με αυθεντικό τρόπο στους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αίτημα που μόνο το σύστημα της απλής αναλογικής μπορεί να εκφράσει. Η ανάγκη περάσματος σε ένα μοντέλο που θα διευκολύνει τη δημιουργία ευρύτερων συναινέσεων για την αντιμετώπιση των τοπικών ζητημάτων είναι μια υπόθεση που θα διευρύνει τη δημοκρατία και θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, η θέσπιση της απλής αναλογικής αποτελεί ένα αναγκαίο βήμα για τον εκδημοκρατισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επομένως, είναι απαραίτητη η άμεση αλλαγή της νομοθεσίας ώστε οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 να διεξαχθούν με αυτό το σύστημα, ανεξαρτήτως των ονείρων που κάνει ο επικεφαλής της ΝΔ.

Γραφείο Τύπου Συριζα