Για την Πρωτομαγιά

που 'ναι απεργία

από το 1892 (στην Ελλάδα)

Εργατική Πρωτομαγιά

Ο ματωμένος Μάης του ’36

Πρωτομαγιά του 1944

 


 

 

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ , ώρα 10:30πμ

Αγωνιζόμαστε για τις πανανθρώπινες αξίες και δικαιώματα

ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 

1mah

 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΟΛΟΙ –ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Η εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και αγώνα της εργατικής τάξης που, με τη διαχρονική της πάλη, προσπαθεί να σπάσει τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες, να διατηρήσει και να διευρύνει κατακτήσεις και δικαιώματα. Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο αλλά και μεταγενέστερα, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της δωρεάν Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού κ.ά.

Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς πρέπει να αποτελέσει την απαρχή για την ανατροπή  των αντιλαϊκών πολιτικών. Με ενότητα όλων των δυνάμεων της εργασίας Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους, τους επιστήμονες καλούμαστε σε ενωτικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις που να αποκρούουν την επίθεση που δεχόμαστε.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το αγωνιστικό απεργιακό «παρών» στο κάλεσμα των συνδικάτων την Τρίτη, 1η του Μάη.

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ώρα 10:30πμ

Αγωνιζόμαστε για τις πανανθρώπινες αξίες και δικαιώματα:

ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 Εκτελεστική Γραμματεία

Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ.ΠΙΕΡΙΑΣ

protokatsunt

 

 

oikmay

 

siypmay

 

ekkprot

 

pame18.5.1

 

pepierias

 

 

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά

Η 1η Μάη είναι η ημέρα σύμβολο του εργατικού κινήματος και του αγώνα για κοινωνική απελευθέρωση. Το Μάη του 1886, στο Σικάγο η εργατική τάξη έχυσε το αίμα της διεκδικώντας το 8ωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Στις σημερινές συνθήκες μνημονίων που τα εργατικά δικαιώματα συρρικνώθηκαν  και συρρικνώνονται συνεχώς, το μήνυμα της πρωτομαγιάς γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό. Είναι απαραίτητο και κοινωνικά αναγκαίο η εργατική τάξη να αντιταχθεί στην ισοπέδωση που ήδη ήρθε και στην λεηλασία της εργασίας και του εισοδήματός της.

Η Ελληνική κοινωνία, βαριά τραυματισμένη από τα σκληρά μνημόνια και την πολυετή οικονομική ύφεση, προσπαθεί να ορθοποδήσει από την καταστροφική λαίλαπα που την αφαίμαξε και που την απέκλεισε από κάθε ελπιδοφόρα προοπτική. Άνθρωποι άνεργοι, στο περιθώριο, εξαθλιωμένοι, ικέτες της αξιοπρέπειας, είναι οι καινούργιες εικόνες που βλέπουμε στην νέα τάξη πραγμάτων και στις οδυνηρές οικονομικές συνθήκες ενός βάρβαρου νεοφιλελευθερισμού.

Τα δικαιώματα και οι κοινωνικές ελευθερίες κατακτούνται με αδιάκοπους αγώνες. Χρέος μας είναι να τιμήσουμε, όπως κάθε χρόνο, το ιστορικό μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Ένα μήνυμα που δεν είναι άλλο από την συνεχή πάλη για εργασιακή ασφάλεια, αξιοπρέπεια, ισότητα και κοινωνική απελευθέρωση που δεν δωρίζονται αλλά κατακτώνται με αγώνες και κοινωνική επαγρύπνηση.

Είναι το χρέος όλων μας. Απέναντι στην Ιστορία. Απέναντι στο μέλλον μας.

Λαϊκή Ενότητα
N.E. Πιερίας
Πλ. Ελευθερίας 9
Κατερίνη 60100
Τηλ. 2351103211
email: laikienotita.pierias@gmail.com

 

 


 

 

polmay