Στο Περιφερειακό ο “Κλεισθένης Ι”

εκτάκτως, την Τετάρτη

στο Δημοτικό (Συμβούλιο)… δεν μας μένει χρόνος γιατί έχουμε μόνιμο θέμα την ανάπτυξη

 

 

Με μοναδικό θέμα τον “Κλεισθένη Ι” συνεδριάζει εκτάκτως την Τετάρτη, στη 1μμ, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.

 

 

7/5/2018

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι»

 

 

Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, στις 13.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με μοναδικό θέμα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Κλεισθένης Ι».

 


 

Καμία ανάλογη συζήτηση δεν έγινε, ούτε φαίνεται να προγραμματίζεται στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, μέχρι στιγμής. Όπως ενημερώθηκε η ΕτΟ, “προς το παρόν, όχι”, δεν θα ασχοληθεί το Δημοτικό μας Συμβούλιο με τις αλλαγές που φέρνει ο “Κλεισθένης Ι”.

 

Επειδή πρόκειται για μεγάλο και σοβαρό θέμα, μπορεί να εφαρμόσουμε ότι συνέβη και με το θέμα της υπεραγοράς στο Βαρικό. Η Περιφέρεια ενέκρινε την επένδυση, χωρίς καμία δική μας συμμετοχή και μεις απλώς εγκρίναμε μια είσοδο (κι αυτή πιθανώς παράνομα). Θα βγάλει απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο για τον “Κλεισθένη Ι” και μεις θα πούμε “μπράβο”.

 

 

Η ΕτΟ απευθύνθηκε πρόσφατα στον αιρετό μας άρχοντα και τους μελλοντικούς διεκδικητές της δημαρχίας, προκειμένου να κρίνουν τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο νομικό πλαίσιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλαγές που περιέχουν και την υιοθέτηση της απλής αναλογικής. Όλοι τους απάντησαν ότι θα περιμένουν να ενημερωθούν για το τι η κυβέρνηση προτείνει για να σχηματίσουν άποψη. Η ΕτΟ θα επαναφέρει το ερώτημα στο άμεσο μέλλον, αφού οι αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση είναι ήδη γνωστές.