Ποιείς τον παπίαν

Ποιεί τον παπίαν

Ποιείτε τον παπίαν – και θέλετε και εκλογές (και το Σεπτέμβριο και την Κυριακή…..)

 

 

Έξι -6- σχεδόν ημέρες μετά την αποκάλυψη της ΕΤΟ και μόλις δύο ημέρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης “κάνει την πάπια” για το θέμα Μπρουσκέλη, στην Κατερίνη και την Αθήνα.

Αν εξαιρέσει κανείς μια μικρή αναφορά σε τοπικό ραδιόφωνο, μερικά σχόλια σε κείμενα δημοσιογράφων της Κατερίνης  και ένα σχόλιο-”άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε” του υποψηφίου προέδρου ΝΟΔΕ της ΝΔ…στο Fb, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέχεται το σοβαρό παράπτωμα του γνωστού και προβεβλημένου στελέχους του, ενώ κορυφώνει την κριτική του έναντι παντός άλλου, με το παραμικρό και με κάθε αφορμή. Ταυτόχρονα, η ενυπόγραφη, πρόσφατη δήλωση υποψηφίου προέδρου ΝΟΔΕ ότι δεν ήταν, ούτε είναι ενεργό στέλεχος σε κανένα κόμμα, κάπου …παράπεσε στο ισόγειο της Πειραιώς, αν και στάλθηκε από την τοπική ΝΕΦΕ για αξιολόγηση και περαιτέρω ενέργειες. Έκτοτε, καμία ανακοίνωση και -πολύ περισσότερο- καμία απόφαση. Κι όλα αυτά, ενώ ουκ ολίγα στελέχη της πιερικής ΝΔ ανέμεναν ότι η αντίδραση της ΚΕΦΕ και της ηγεσίας του κόμματος θα ήταν άμεση και δίκαιη.

 

 

Η ΕτΟ επικοινώνησε με το γραφείο του γραμματέα Οργανωτικού της ΝΔ, Στέλιου Κονταδάκη και …ακόμη αναμένει απάντηση. Ο υποψήφιος πρόεδρος ΝΟΔΕ Πιερίας, αν και δέχτηκε προσκλήσεις να εμφανιστεί δημόσια σε πιερικά Μέσα και να δώσει εξηγήσεις, απέφυγε κάθε δημόσια τοποθέτηση και αρκέστηκε να αποδίδει το δημοσίευμα σε μικρότητες, δημοσιεύοντας ένα μικρό σχόλιο στο Fb, μη κάνοντας -φυσικά- κανένα λόγο “για την ταμπακιέρα”. Από το Σάββατο, 5.5.2018 ως και σήμερα δεν διέψευσε τίποτα από το επίμαχο ρεπορτάζ της ΕτΟ και το σχόλιό του ήταν απλώς αφορμή ώστε άτομα του περιβάλλοντός του να βάλλουν κατά της ΕτΟ. Η επιλογή αυτή έχει προκαλέσει το θυμό και την αγανάκτηση πολλών στελεχών και μελών της πιερικής ΝΔ που θεωρούν την ενυπόγραφη δήλωση Μπρουσκέλη, με την οποία αποκηρύσσει το κομματικό του παρελθόν, ανεπίτρεπτη προσβολή όσων τον ψήφισαν και τον στήριξαν στο παρελθόν. Εξίσου απαράδεκτη θεωρούν και την επιλογή του να μην εμφανίζεται δημόσια, να μην αναλαμβάνει τις όποιες ευθύνες του και να μην απολογείται.

Μάλιστα, σε νεώτερη ανάρτησή του ο υποψήφιος πρόεδρος ΝΟΔΕ, “κλείνει” το προεκλογικό του μήνυμα με τη φράση “Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, διεκδικώ την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας”, ενώ επισημαίνει και ότι “η επιλογή της επόμενης μέρας δεν είναι δεξιά ή αριστερά, αλλά ΜΠΡΟΣΤΑ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή ΠΙΣΩ με οποιαδήποτε άλλη επιλογή!”.

Η ΕτΟ απαντά στον ίδιο και τους Ηρακλείδες του -ειδικά τους ειδικούς επί πωμάτων- ότι ο δημόσιος άνδρας, με τον απαραίτητο πολιτικό πολιτισμό και τις απαραίτητες αρετές, σε καμία περίπτωση δεν κρύβεται. Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν διαβάλλει τον -έναν- δημοσιογράφο, χρησιμοποιώντας μηχανισμό-τμήμα κόμματος. Και όταν αυτές είναι οι επιλογές του, αυτό είναι και το πολιτικό πνεύμα που φέρει και η φιλοσοφία ηγεσίας που ευαγγελίζεται.