Για την Γιορτή όλων μας

Ημέρα της Μητέρας 2018

Καθιερώθηκε τον 20ό αιώνα και προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικανικό κίνημα των γυναικών

 

 

 

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τη Γιορτή της Μητέρας

 Ημέρα τιμής και αναγνώρισης η σημερινή για το σημαντικότερο πρόσωπο της ζωής μας, τη μητέρα μας.

Το πρόσωπο που μας δίνει ζωή, μας ανατρέφει με  αγάπη, στοργή και θυσίες. Το  πρόσωπο που μας φροντίζει, αγωνιά και ανησυχεί για μας, μας συγχωρεί, μας συμπαραστέκεται, μας καθοδηγεί, μας συμβουλεύει, μας εμψυχώνει σε κάθε μας βήμα.

Σταθερό σημείο αναφοράς η μητέρα στη ζωή του κάθε ανθρώπου, όπως σταθερή και αναλλοίωτη παραμένει η αγάπη της για μας.

Αναμφισβήτητα, η γιορτή αποτελεί την ελάχιστη αναγνώριση της ανυπολόγιστης και ανεκτίμητης προσφοράς της, καθώς η μητέρα ως σύμβολο δημιουργίας και ανιδιοτελούς αγάπης, θα πρέπει καθημερινά να τιμάται και να εκφράζεται η εκτίμηση και η ευγνωμοσύνη στο  πρόσωπό της.

Μάνα, μητέρα, μαμά, όπως και να την αποκαλέσουμε, θα τρέξει αμέσως κοντά μας και στη χαρά και στη λύπη και με το ένστικτό της θα βρεθεί δίπλα μας όταν τη χρειαστούμε και θα γίνει ΄΄ασπίδα΄΄ να μας προστατέψει.

Η  μητέρα, πυλώνας της οικογένειας, αφανής ηρωίδα, προσπαθεί να διασφαλίσει ένα ασφαλές και ευτυχισμένο οικογενειακό περιβάλλον και να εμφυσήσει αρχές , αξίες και ιδανικά στα παιδιά της.

Στη σημερινή εποχή ο  ιερός ρόλος της μητέρας γίνεται ολοένα και πιο απαιτητικός. Η μητέρα νοικοκυρά, εργαζόμενη, άνεργη, πρόσφυγας, πολύτεκνη, που μεγαλώνει μόνη της τα παιδιά ή που μεγαλώνει παιδί με ειδικές ανάγκες χρειάζεται το σεβασμό, τη στήριξη και τη συμπαράσταση της πολιτείας, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής της, η καθημερινότητά της, η θέση της στην κοινωνία, για να συνεχίσει την ιερή της αποστολή, το μεγάλωμα των παιδιών της.

Χρόνια Πολλά και αμέτρητα «ευχαριστώ» σε όλες τις μητέρες γεμάτα υγεία και δύναμη για το πολύτιμο έργο που επιτελούν στη ζωή.

Μια ζεστή αγκαλιά, ένα  χαμόγελο και ένα γλυκό φιλί αρκούν να τις  κάνουν ευτυχισμένες.


 

Μήνυμα Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού, Βαγγέλη Λαγδάρη, για τη γιορτή της Μητέρας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, είναι ημέρα γιορτής προς τιμήν της μητέρας και της μητρότητας, ημέρα υπενθύμισης, ημέρα έμπρακτης απόδειξης της συνεισφοράς της στην οικογένεια, αλλά και ημέρα επισήμανσης του δύσκολου ρόλου στον οποίο καλείται καθημερινά να ανταποκριθεί.

Η Μητέρα, το πανανθρώπινο σύμβολο της ζωής και της ανιδιοτελούς αγάπης, της αυτοθυσίας και της υπέρβασης, αποτελώντας τον στυλοβάτη της κοινωνίας, σ’ αυτήν που χρωστάμε τα πάντα, τη ζωή μας, την ανατροφή μας, την προκοπή μας…για όλα όσα μας δίδαξαν…μας έδειξαν….μας έδωσαν…ποτέ δεν θα ναι αρκετή καμία ευχή για να τους δώσουμε …Χρόνια πολλά σε όλες τις ΜΗΤΕΡΕΣ!!!