Τραντοφασίστας

"πατατο"έμπορας

λακές και μαντρόσκυλο της σήψης

 

 

Και μέσα στην απολυτότητα της ανωνυμίας και την παγκοσμιότητα της σοφίας που δεκαετίες δεν έβλεπε τίποτα παρά ευμάρεια και υπεροχή -το δεύτερο κληρονομημένο εξ απ’ αρχαιοτάτων χρόνων (και βάλε)-, ενισχυμένο από δεκαετιών παραληρηματικούς τηλε-εγω- μονόλογους, πρόβαλε χθες με το πραγματικό του πρόσωπο. Πάτα το κουμπί να το ακούσεις και να το ξανακούσεις.

Μην απολογηθείς.

Δεν έχουμε κανένα ενδιαφέρον για την απολογία σου, γιατί δεν έχει καμία αξία.

Μπορεί να αυτοπροσδιορίζεσαι ως τραντέλληνας, ως υπερέλληνας, ως πολεμιστής τάδε και δείνα, ως αμύντορας εθελοντής, ως φορέας άνωθεν εντολής σωτηρίας, ως φωτισμένος κληρονόμος, αλλά ένα είσαι: φασίστας. Επανεφευρίσκεις -αιώνες και χιλιετηρίδες μετά- όσα ο άνθρωπος ανακάλυψε στα πρώτα βήματα του πολιτισμού του. Επανεφευρίσκεις ως και τον άνθρωπο τον ίδιο, αλλά με μέτρο που σε βολεύει: στο μέτρο του “πατατο”φάγου.

“Πατατο”παραγωγέ φασίστα, είτε Πανίκα σε λένε, είτε Κυριάκο, είτε Αρκάδα, είτε Λωκρό και Πόντιο, η Δημοκρατία δεν έχει “αλλά”. Δεν έχει “ναι μεν, αλλά…”. Κι αφού κατάφερες να χωρίσεις τον κόσμο σε τραντ- και σε αντιτραντ-, μην έχεις καμία αμφιβολία: εσύ τον τρέφεις τον φασισμό. Κι έχει η ύπαρξή σου όλα τα χαρακτηριστικά του βρεφοκόμου του φιδιού. ΟΛΑ.

ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΕΙΣΑΙ.
Με στολή Ζορρό, τσολιά, Σπαρτιάτη, τηλεκήρυκα, λαϊκού ήρωα, τηλεπερσόνας, “δημοσιογράφου”, “πολιτικού”, κληρονόμου, συνεχιστή. Μ’ ότι λιλιά διαλέγεις να κρεμάς πάνω σου για μεταμφίεση, κυρίως και μόνιμα, είσαι φασίστας.

Κι όπως πάντα, η σήψη σε δημιούργησε, σε εξέθρεψε, σε συντηρεί, σε υποστηρίζει, σου δίνει βήμα και λόγο, σε χειρίζεται. Και σε χειρίζεται, όχι με τον εμφανή σπάγκο της μαριονέτας, αλλά με τον αυτόματο πιλότο των “νομιμοποιημένων” βάρβαρων χαρακτηριστικών που ο πολιτισμός και ο πολιτικός πολιτισμός καθυπόταξε χιλιάδες χρόνια πριν (την τηλεόραση).

Φασίστας είσαι.
Κι ότι σου πρέπει, έρχεται.

Κοίτα τη σήψη γύρω σου.
Υπάρχει ακόμα γιατί είσαι το τελευταίο κάστρο υπεράσπισής της.

Ακόμα.