6.6.2018, 19.30, στο Δημαρχείο (UPDATE)

συλλαλητήριο στην Κατερίνη

για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – όχι στην Πλατεία Ελευθερίας, αλλά στην Πλατεία Δημαρχείου τελικα΄το συλλαλητήριο

 

 

Στην Πλατεία Δημαρχείου και όχι στην Πλατεία Ελευθερίας, στην Κατερίνη, θα πραγματοποιηθεί το αυριανό συλλαλητήριο “για την ελληνικότητα της Μακεδονίας”, σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κατερίνης.

 

 


ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
05-06-2018

Κατερίνη: Στην πλατεία Δημαρχείου το Συλλαλητήριο για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

 

Το προγραμματισμένο για αύριο Τετάρτη 06 Ιουνίου 2018 & ώρα 19:30, Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στην πόλη της Κατερίνης, θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Δημαρχείου.

Σύντομους χαιρετισμούς στη διάρκεια του συλλαλητηρίου θα απευθύνουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης και εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι Φορείς, Σύλλογοι κ.ο.κ. επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Συλλαλητήριο μπορούν να το δηλώσουν και αύριο Τετάρτη στην Αστική Σχολή (παλαιό 1ο Δημοτικό Σχολείο) οδός Ειρήνης 12 ή στο τηλέφωνο 23510 47445 κατά τις ώρες 09.00 π.μ. έως 14.00.

Ο κατάλογος των συμμετεχόντων θα εκφωνηθεί κατά το Συλλαλητήριο.

 

 


ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 

            Κατόπιν πρωτοβουλίας της Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, το Σάββατο 2 Ιουνίου το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, του Δημάρχου Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη, του εκπροσώπου της Επιτροπής Αγώνα (μέσω τηλεδιάσκεψης) κ. Μιχάλη Πατσίκα και συνεργατών τους.

            Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε η πραγματοποίηση του Συλλαλητηρίου την προσεχή Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 19.30 στην Πλατεία Ελευθερίας Κατερίνης.

            Σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ο Δήμαρχος Κατερίνης και εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα.

            Όσοι Φορείς, Σύλλογοι κ.λπ. επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Συλλαλητήριο μπορούν να το δηλώσουν στην Αστική Σχολή (παλαιό 1ο Δημοτικό Σχολείο) οδός Ειρήνης, ή στο τηλέφωνο 23510 47445, ώρες 09.00-14.00.

            Ο κατάλογος των συμμετεχόντων θα εκφωνηθεί κατά το Συλλαλητήριο.

            Από τις πρώτες ενδείξεις, διαφαίνεται αθρόα συμμετοχή των Πιεριέων, προκειμένου να δοθεί σαφές μήνυμα της κοινής γνώμης υπέρ απαλείψεως του ονόματος της Μακεδονίας ή παραγώγων του στο όνομα του κρατιδίου των Σκοπίων.

 

 

 

ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΙΕΡΙΕΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 

Το Σάββατο 2 Ιουνίου, στο Βαπτιστήριο του Ιεροὐ Ναού Αγίας Τριάδας Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Προϊσταμένων των Ιερών Ναών  της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος μετά από πρόσκληση και υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, με αποκλειστικό αντικείμενο το συντονισμό της μαζικής συμμετοχής των Πιεριέων στο Συλλαλητήριο της Τετάρτης 6 Ιουνίου στην Κατερίνη.

Οι Προϊστάμενοι των Ενοριών ενημερώθηκαν  για το συζητούμενο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, επισημαίνοντας τα κύρια σημεία παλαιού ανακοινωθέντος της Ιεράς Συνόδου και πρόσφατων δηλώσεων του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Η συμμετοχή καθώς της τοπικής κοινωνίας, από φορείς, πολιτιστικούςσυλλόγους, σωματεία, ομοσπονδίες και ενώσεις θα είναι μαζική.

Εκτός από τα λεωφορεία που θα δρομολογηθούν δωρεάν από τις Ενορίες, πολλοί κάτοικοι της Πιερίας θα μετακινηθούν και με ιδιωτικά μέσα μεταφοράς.

Επίσης, αναμένεται και μεγάλη συμμετοχή Θεσσαλονικέων και κατοίκων άλλων ομόρων περιοχών, που είτε παραθερίζουν στην Πιερία, είτε θέλουν να ενώσουν στη φωνή τους με τους Πιεριείς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος εξέδωσε μικρή εγκύκλιο-κάλεσμα στην πανελλήνια αυτή κινητοποίηση.

 


 

Όλοι μαζί στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία μας

Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης

 

          Με μοναδικό στίγμα την αγάπη μας για την Ελλάδα και την απόφαση  σύσσωμου του Ελληνικού λαού να μην παραδώσουμε αυτό που οι πρόγονοι μας απέκτησαν με θυσίες, στέλνουμε το μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση και σε όλο τον κόσμο ότι η θυσία και η ελευθερία δεν αποτελούν προνόμιο και δώρο των προγόνων μας σε εμάς, αλλά είμαστε διατεθειμένοι και εμείς να την προσφέρουμε στους απογόνους μας.

            Ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης συντάσσεται δίπλα στην Επιτροπή αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, τους φορείς και σε όλους τους Έλληνες πολίτες και καλεί όλους τους συναδέλφους να ενισχύσουν με την παρουσία τους τη φωνή όλων των Ελλήνων, δίνοντας το παρών στη συγκέντρωση που θα υλοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 και ώρα 19.30.

            Με την κοινή απαίτηση να παραμείνουν άθικτα τα ιερά και τα όσια των Ελλήνων, να σταματήσουν να λεηλατούν την παγκόσμια ιστορία και την Ελληνική ψυχή και να συνειδητοποιήσουν ότι η παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας, αποτελεί παραχώρηση της πατρίδας μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος

Ρέχας Κωνσταντίνος

 

 


 

 

ΕΣΕΠ – ΟΑΕΕ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ OAEE Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ενωση Συνταξιούχων Εμπόρων ΟΑΕΕ Ν. Πιεριας καλεί τα μέλη του να συμμετέχουμε δυναμικά στο συλλαλητήριο για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιουνίου και ώρα 7,30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.

Με τη μαζική και αγωνιστική μας παρουσία θα διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στο σφετερισμό του ονόματος της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ από το γειτονικό Κράτος των Σκοπίων και θα ανατρέψουμε τις όποιες σκέψεις από την κυβέρνηση για σύνθετη ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία.
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γ. Γραμματέας

     Βελλής Ιωάννης                                     Μπεκιαρόπουλος Ευάγγελος

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΤΟ Δ.Σ.ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΕΙΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΜΕΓΙΣΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ .
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΟΥΤΣΙΜΑΝΗ ΦΑΝΗ.


Επιστολή-Κάλεσμα του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου για το Συλλαλητήριο της Κατερίνης

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Ο.Α.Ε.Ε.  Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
Γ. Ολυμπίου 1  Κατερίνη 60100
Τηλέφωνο & φαξ : 2351078736
e-mail : syntoaee@otenet.gr

 

Όλοι στο συλλαλητήριο της Τετάρτης 6 Ιουνίου 2018  για τη Μακεδονία μας

 

Ως Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Πιερίας, ενώνουμε τη φωνή μας με τους πολίτες και φορείς της πόλης μας και όλοι μαζί καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση, έστω και την ύστατη αυτή στιγμή, να αναθεωρήσει τη στάση της. Να πεί ΟΧΙ στη μυστική διπλωματία, ΟΧΙ στις αλυτρωτικές βλέψεις από όπου και αν εκδηλώνονται, ΟΧΙ στις μονόπλευρες υποχωρήσεις στα εθνικά μας θέματα και τις «υπόγειες» μεθοδεύσεις που θίγουν τα εθνικά μας συμφέροντα.

Την καλούμε να σταματήσει να συκοφαντεί τους Έλληνες πολίτες και να υποβαθμίζει τις διαδηλώσεις που διοργανώνονται από σύσσωμο την Ελληνικό λαό εκφράζοντας την υγιή αντίδρασή του στη μυστική διπλωματία παραχώρησης της ιστορίας και του ονόματος της Μακεδονίας μας, ερήμην των κομμάτων και των πολιτών.

Ακόμη και οι απλοί πολίτες γνωρίζουν ότι με τη διοργάνωση των συλλαλητηρίων θα έπρεπε να ισχυροποιήσει την επιχειρηματολογία της, βάζοντας την τεράστια δυναμική του κόσμου, ώστε να εξασφαλίσει περισσότερα στη διαπραγμάτευση. Εξάλλου, οι Έλληνες, δεν διεκδικούμε τίποτα περισσότερο από την προάσπιση των εθνικών μας δικαίων και της ιστορικής αλήθειας που είναι αδιαμφισβήτητα.

Εμείς όμως, την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 και ώρα 19.30 στην Πλατεία Ελευθερίας της πόλης μας, ως Έλληνες πολίτες θα δώσουμε όλοι μαζί για ακόμη μια φορά και για όσες ακόμη χρειαστεί ένα βροντερό παρόν και θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους ότι δε δεχόμαστε παιχνίδια με τη Μακεδονία μας.

Απαιτούμε από την ελληνική Κυβέρνηση να διαφυλάξει με κάθε κόστος την αλήθεια και την ιστορία της Μακεδονίας μας.


Ψήφισμα Επιμελητηρίου Πιερίας 

για το Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

 της 6ης Ιουνίου 2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο  του Επιμελητηρίου Πιερίας συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση μετά από εισήγηση του Πρόεδρου κ.  Ηλία Χατζηχριστοδούλου και αποφάσισε ομόφωνα  να συμμετέχει στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας Κατερίνης και ανακοινώσει ότι:

  • Χαιρετίζει τα ψηφίσματα των τοπικών αυτοδιοικήσεων, των θεσμών και φορέων της χώρας, καθώς και της ομογένειας υπέρ της ιστορικής αλήθειας για τη Μακεδονία.
  • Το Επιμελητήριο Πιερίας ως φορέας έκφρασης του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και της κοινωνίας της Πιερίας, διακηρύσσει ότι αποτελεί χρέος για τον καθένα μας να υπερασπιστεί με όλες τους τις δυνάμεις το όνομα και την ιστορική παρακαταθήκη της Μακεδονίας μας.
  • Το Επιμελητήριο Πιερίας εκφράζοντας την ανησυχία του για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης τονίζει ότι οι Έλληνες Μακεδόνες της Πιερίας δεν επιθυμούν άλλο κράτος που θα φέρει στην ονομασία του τον ελληνικό όρο «Μακεδονία» με γεωγραφικό ή άλλο προσδιορισμό.
  • Αντιλαμβανόμενοι την ιστορική ευθύνη για την υπεράσπιση της μακραίωνης ιστορία του τόπου μας, λαμβάνοντας υπόψη τη βούληση των κατοίκων της Πιερίας να συνεργαστούν αρμονικά με τους κατοίκους της γειτονικής χώρας, τους οποίους εξάλλου φιλοξενούμε κάθε καλοκαίρι στην περιοχή μας.
  • Καλούμε, την Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία είναι αρμόδια και έχει την υποστήριξη όλων μας να προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις προκειμένου να πετύχει μία συμφωνία, που θα λύνει οριστικά το σύνολο των εκκρεμών ζητημάτων που προωθούν τον επεκτατισμό των Σκοπίων  και να πράξει τα μέγιστα για την εξεύρεση τυχόν κοινά αποδεκτής λύσης στο ζήτημα του ονόματος, έχοντας ως μόνη προτεραιότητα τη διαφύλαξη του εθνικού συμφέροντος και της εθνικής αξιοπρέπειας της χώρας μας.

Κατερίνη 5 Ιουνίου 2018

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

 

 


Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τα μέλη τους φίλους και τις φίλες της να μην επιτρέψουν στη σημερινή κυβέρνηση αλλά και σε καμία μελλοντική κυβέρνηση της χώρας να διαπραγματευτεί την ονομασία των γειτονικών Σκοπίων χωρίς την σύμφωνη γνώμη του ελληνικού λαού!

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο της 6ης Ιουνίου διότι δεν μας επιτρέπεται να συμφωνήσουμε με αυτή την παραχάραξη της ιστορίας γιατί τότε γινόμαστε συνένοχοι με τις δυνάμεις που στοχεύουν κατά της εδαφικής μας ακεραιότητας.

 


 

 

elme

 

 


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη, Τ.Κ. 60132
e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
ιστοσελίδα: http://www.pkm.gov.gr
facebook: www.facebook.com/perifereiakienotitapierias

Κατερίνη,  6 Ιουνίου 2018

 

Κάλεσμα συμμετοχής στο σημερινό συλλαλητήριο για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας
από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

 

Με αφορμή το σημερινό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη ενάντια στη χρήση του όρου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» για την ονομασία του γειτονικού κράτους των Σκοπίων, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας αισθάνεται την ανάγκη να καλέσει όλους τους Πιεριείς να δώσουν το παρών και να ενώσουν τις ειρηνικές φωνές τους στο ένα και μοναδικό σύνθημα για την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, το οποίο πρέπει να ακουστεί για ακόμη μια φορά δυνατά και ξεκάθαρα.

Στο κάλεσμα που απευθύνει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου για συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας τονίζει χαρακτηριστικά:

«Για μία ακόμη φορά καλούμαστε να στείλουμε ισχυρό μήνυμα τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της πατρίδας μας για ένα κορυφαίο εθνικό θέμα όπως είναι η προάσπιση του ονόματος της Μακεδονίας μας. Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Καλώ τους πολίτες της Πιερίας, της ιερής γης των αρχαίων Μακεδόνων, να εκφράσουμε όλοι μαζί με τρόπο ειρηνικό αλλά και αποφασιστικό την αντίθεση μας στην απαράδεκτη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας από τη γείτονα χώρα, τον σφετερισμό της ιστορίας μας, του πολιτισμού μας, των συμβόλων μας και των εκφράσεων αλυτρωτισμού. Το τιμημένο όνομα της Μακεδονίας δεν πρέπει να εκχωρηθεί σε κανέναν!Είναι αδιαπραγμάτευτο».

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου

 

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε.Πιερίας

Απόστολος Τζόβας

Στέφανος Μπιτόπουλος

Αριστείδης Αγγέλου

Δημήτρης Τσιμήτρης