Η Μακεδονία είναι ελληνική

ο Κασιδιάρης ευπρόσδεκτος στην Κατερίνη

κι όλα ευλογήθηκαν από το μητροπολίτη μας – που δεν αντιπολίτεύται, αλλά υποστηρίζει την κυβέρνηση

 

 

 

Είμαστε εδώ, όχι για να κάνουμε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, αλλά για να της δώσουμε διπλωματικά επιχειρήματα, υποστήριξε χθες ο Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος, σε μια άνευ πειστικών επιχειρημάτων προσπάθεια να εξωραΐσει την πλέον αντιπολιτευτική εκδήλωση με αφορμή σοβαρό εθνικό θέμα: το συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, στην Κατερίνη.

Ο σεβασμιότατος έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος από τις επιδόσεις του: υπό τις ευλογίες του συναθροίστηκαν σε μια πλατεία όλες οι αποχρώσεις της συντηρητικής παράταξης, όλες οι φατρίες και ομάδες της αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμίδων (σημερινοί και υποψήφιοι) της Πιερίας και όλοι μαζί, θρησκευτικός ηγέτης και τοπικοί άρχοντες, υποδέχτηκαν και ευλόγησαν την παρουσία και συμμετοχή της “Χρυσής Αυγής” και του Κασιδιάρη. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμα του σεβασμιοτάτου και ταυτόχρονα αυτό που τον εκθέτει ανεπανόρθωτα: με την ανοχή του “νομιμοποίησε” τη ΧΑ και τις συναλλαγές που πολλοί προβλέπουν ότι θα προκύψουν, ειδικά στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ταυτόχρονα, πολλά φθαρμένα στελέχη της πιερικής ΝΔ είχαν την ευκαιρία να εμφανιστούν στην -απροβλημάτιστη- επικαιρότητα, ενώ οργανώσεις-μπαλαντέρ την ευκαιρία να μετακινηθούν λίγο πιο κοντά στα συμφέροντα που προσφάτως ανέλαβαν να προωθήσουν.

Σε ότι αφορά τα στατιστικά του …αγώνα, τον παλμό στη συγκέντρωση έδωσε ο μικρός πυρήνας της ΧΑ που συνόδευε τον Κασιδιάρη, η ορμητικότητα του οποίου έφτασε ως το γιουχάισμα των αιρετών ομιλητών -χωρίς να ξεπεραστούν τα όρια και να προκύψει σύρραξη-, ενώ η -πολιτική- πρωτοκαθεδρία του κου Γεωργίου επιβεβαιώθηκε και από το γεγονός ότι η δική του υποδοχή στο βήμα από τους συγκεντρωμένους ξεπέρασε σε αυθορμητισμό και ένταση, όλους τους προηγούμενους.

Για κάποιο άγνωστο σε μας λόγο, ο Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος επέλεξε να κάνει ένα ακόμη μεγαλύτερο βήμα στον εναγκαλισμό της άκρας δεξιάς. Με δεδομένο ποιες είναι οι ισχυρές του φιλίες στην Πιερία, μπορεί να πιθανολογήσει κανείς που θα χρησιμοποιηθεί αυτό στο εκλογικό μας μέλλον. Η ΕτΟ είχε επισημάνει και το πρώτο ανάλογο, ιδιαίτερα ανησυχητικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή: το κήρυγμα μίσους σε ακροατήριο πιστών στο Λιτόχωρο, της κας Μαρούπα. Η Μητρόπολη επέλεξε να αποσιωπήσει το γεγονός με κάθε τρόπο.

Για όσα θα προέκυπταν και προέκυψαν από το συλλαλητήριο, η ΕτΟ ζήτησε -μια μέρα πριν την πραγματοποίησή του- συνέντευξη με τον σεβασμιότατο, την οποία ελπίζει να δεχτεί ο μητροπολίτης μας. Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα ερωτήματα που μόνο ο ίδιος μπορεί να απαντήσει.