Καθαρίζονται τα ρέματα

από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ενημερώθηκε από το Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών ‘Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Παναγιώτη Μαυρίδη για την πορεία των εκτελούμενων εργασιών

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη, Τ.Κ. 60132
e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
ιστοσελίδα: http://www.pkm.gov.gr
facebook: www.facebook.com/perifereiakienotitapierias

     Κατερίνη,  7 Ιουνίου 2018

Προχωρά με αμείωτο ρυθμό ο καθαρισμός ρεμάτων
από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

 

Συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες καθαρισμού ρεμάτων από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των σωστικών παρεμβάσεων, που υλοποιούνται μετά τις σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν στην Πιερία μετά το πέρασμα του κύματος κακοκαιρίας με το όνομα «Ευρυδίκη», που είχε ως αποτέλεσμα να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Επιτόπιο έλεγχο των παρεμβάσεων για την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων, που αφορούν καθαρισμό κλάδων του υδατορέματος Ξηρολακίου στον Άγιο Σπυρίδωνα, πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Δημήτρη Τσιμήτρη, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Σπυρίδωνος κ. Ηλία Γκρίνια, το Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών ‘Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Παναγιώτη Μαυρίδη και τον Επιστημονικό Συνεργάτη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Δημήτρη Ρουκά.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ενημερώθηκε από το Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών ‘Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Παναγιώτη Μαυρίδη  για την πορεία των εκτελούμενων εργασιών και εξέφρασε την ικανοποίησή της τόσο για την ταχύτητα με την οποία προχωρούν οι εργασίες όσο και για την ποιότητά τους.

 Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με γνώμονα τη ΄΄θωράκιση΄΄ της περιοχής υλοποιεί έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και ειδικότερα στο υδατόρεμα Ξηρολακίου, στη συλλεκτήρια τάφρο Στουπίου (Ν.Εφέσσου) και  στη συλλεκτήρια τάφρο Λιτοχώρου, υλοποίησε   παρεμβάσεις  καθαρισμού των φερτών υλικών και αποκατάσταση των πρανών, της ροής και της παροχευτικότητας του ρέματος αλλά και εργασίες καθαρισμού των φερτών υλικών και της αυτοφυούς βλάστησης καθώς και αποκατάσταση των πρανών και αναχωμάτων των συλλεκτηρίων τάφρων αντίστοιχα.