Συνεδριάζει…

αλλά δεν έγινε και τίποτα

έχει και Μουντιάλ – μην κουράζουμε τον κόσμο με κριτική και γκρίνιες – άσε που σε κάνα χρόνο έχει εκλογές και πρέπει να βρούμε συνδυασμό, να επανεκλεγούμε – ΔΕΑΔΟ;;; κάτι θυμάμαι, βοήθησε με λίγο…

 

 

Ένα μήνα μετά την τελευταία συνεδρίασή του και ενώ η αποκομιδή των απορριμμάτων και η ύδρευση σε πολλές περιοχές του Δήμου γίνονται με …ραντεβού (που ανακοινώνουν από Fb οι τοπικοί πρόεδροι), το σώμα διοίκησης του Δήμου μας ξανασυνεδριάζει.

 

Με 22 θέματα στην ημερήσια διάταξη, αλλά χωρίς καμία βεβαιότητα αν θα μεθέξει στη συνεδρίαση και η αντιπολίτευση και σε ποιο βαθμό. Γεγονός είναι ότι η αντιπολίτευση αγνοείται εδώ και καιρό και από το Δημοτικό Συμβούλιο και από τη δημοσιότητα και πάμπολλα σοβαρά προβλήματα έχουν αφεθεί στις διαθέσεις της διοίκησης, χωρίς καμία σχεδόν κριτική, πλην αυτής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”-Κουρίτα. Ένας κούκος όμως δεν φέρνει καμία άνοιξη, ειδικά αν πέρα από τα σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα και τις ελάχιστες υποχρεώσεις της όποιας διοίκησης, υπάρχουν και θέματα ακόμη μεγαλύτερης σημασίας, όπως η υπόθεση του προστίμου της ΤΕΚ-ποινής στον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας-κτλ (που επανέρχεται με την προσπάθεια συμπλήρωσης της Πειθαρχικής Επιτροπής) ή η πρόσφατη συμφωνία της ΔΕΑΔΟ με ιδιώτη που το μόνο που δεν ζήτησε -και δεν πήρε- είναι το να λάβει τις ευχαριστίες όλων μας γιατί καταργεί τη ΔΕΑΔΟ σε όλο της το εύρος -εκτός από το ΔΣ που είναι απαραίτητο για να υπογράψει τη συμφωνία-.

 

Με δεδομένο ότι οι δύο προηγούμενες συνεδριάσεις έγιναν με ενδιάμεσο “κενό” 48 ημερών και αφού δεν υπήρξε καμία ιδιαίτερη φροντίδα της αντιπολίτευσης για την συζήτηση κάποιου θέματος με μεγαλύτερη ευχέρεια απ’ την συμπερίληψη στα προ ημερησίας ερωτήματα, το μέλλον μας -ειδικά το καλοκαιρινό- θα κυλίσει με τον ίδιο τρόπο (και τα προβλήματα) και μόνη βοήθεια …η καταφυγή στα Θεία και κάνα ευχέλαιο.

 

 

Για όσους έχουν απομείνει να ενδιαφέρονται ακόμη για τα κοινά (για τα κοινά, όχι το καφενειακό κουτσομπολιό περί πιθανών υποψηφίων δημάρχων), στη συνεδρίαση θα εγκριθεί η τιμολογιακή πολιτική για την ύδρευση, η πιθανότητα να αντλήσουμε (τώρα) κεφάλαια από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι για έργα που αφορούν την ύδρευση (στο προηγούμενο συμβούλιο, ο δήμαρχος βεβαίωσε ότι αποκτήθηκαν τα φίλτρα), πολλά άλλα ενδιαφέροντα ΚΑΙ … η τουριστική μας προβολή.

 

Αν -τέλος- λάβουμε υπ’ όψιν και ότι στις 9μμ την Παρασκευή 15.6.2018, στο Μουντιάλ παίζουν Πορτογαλία-Ισπανία… τα 22 θέματα θα εξαντληθούν ως τις 8.45μμ και όσα από τα πραγματικά μας προβλήματα επιζήσουν και μετά την θερινή περίοδο θα τα δούμε στις αρχές του επόμενου χειμώνα.

 

Οπότε… καλό χειμώνα και τα δέοντα στην αντιπολίτευση, ειδικά όσους εμφανίζονται -ανώνυμα- ως Δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και έβγαλαν ανακοίνωση για τις ….λακκούβες.-

 

 

15-06-2018ds