Βοήθα το Δανό

να μην "καεί"

και να μην κινδυνέψει από τον ελληνικό ήλιο και τον καρκίνο του δέρματος – για να συνεχίσει να έρχεται στην Ελλάδα

 

 

 

Θα μπορούσε να είναι η αυτοσαρκαστική παρωδία κάποιων βόρειων φίλων μας ή μια καλοστημένη πλάκα ελληνικών ¨καμακιών”….

Πρόκειται όμως για επίσημη καμπάνια της Δανίας που αποδεικνύει ότι ένα σοβαρό κράτος ξέρει και μπορεί να οργανώνει σοβαρές εκστρατείες ενημέρωσης. να προσαρμόζει τα μέσα στο σκοπό και -ανάλαφρα- να απευθύνεται εκεί που πρέπει, όπως πρέπει και να ‘χει αποτελέσματα σε μια πολύ σοβαρή επιδίωξη.

 

Κι η επιδίωξη δεν είναι άλλη από την προστασία των πολιτών του από το μελάνωμα και τον καρκίνο του δέρματος.

Η Δανία είναι το κράτος με τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων στον κόσμο.

Βασική αιτία: η υπερβολική, χωρίς προφυλάξεις, έκθεση στον καλοκαιρινό μεσογειακό ήλιο ή τον τροπικό ήλιο σε άλλες χώρες που προτιμούν οι Δανοί.
Το δανικό κράτος απευθύνθηκε στους πολίτες του, αλλά επειδή η κακή αυτή συνήθεια απαιτεί διακοπές στην Ελλάδα για να εκδηλωθεί, θεώρησε σκόπιμο να ζητήσει τη βοήθειά μας, κυριολεκτικά. Έτσι προέκυψε το “Βοήθα τον Δανό”, το “Help a Dane”.

 

Φέτος, η εκστρατεία απέκτησε και το επίσημο τραγούδι και βίντεο κλιπ, αλλά και πολλά άλλα -επικοινωνιακά- “όπλα”, για όσους θέλουν να βοηθήσουν τον τουρίστα που αγνοεί ή επιλέγει να αγνοήσει τη δύναμη του ελληνικού ήλιου. Οπότε το επίσημο τραγούδι της εκστρατείας είναι στα ελληνικά. Παράλληλα υπάρχει και συλλογή με τα Help a Dane Summer Hits, δώρο σε όσους εμπλακούν στην προσπάθεια, κάνοντάς την μια ευκαιρία για διασκέδαση.  Σ’ αυτή τη συλλογή υπάρχουν όλα τα παρόμοια τραγούδια στις τοπικές γλώσσες των χωρών προορισμού των Δανών πολιτών. Είναι η δεύτερη χρονιά της συνεχιζόμενης εκστρατείας που σίγουρα θα συνεχιστεί, αφού “κάθε μέρα ένας Δανός πεθαίνει παο καρκίνο του δέρματος”. Διατηρώντας πάντα την “ανθρώπινη πινελιά” το πρώτο βίντεο της καμπάνιας, στόχευσε και πέτυχε το στόχο του.

 

 

Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Και φυσικά … όπου τον δείτε….. ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΔΑΝΟ.

 

Godt gjort, Danmark.

 

 

Screenshot-2018-6-13 Help a Dane is back