Ή διαπιστωμένη προδοσία

ή ανεπίτρεπτη και καταστροφική πατριδοκαπηλία

κλίνω προς το δεύτερο – θα το συζητήσετε σοβαρά ή θα ξεφτιλίζετε -περαιτέρω- όρκο και καθήκον;

 

 

 

 

 

 

 

 

Αξιότιμε κε πρόεδρε του Δημοτικού μας Συμβουλίου,

με μεγάλη προσοχή παρακολουθώ τον βαθύ ανθρώπινο προβληματισμό σας για τα όσα αφορούν το Ονοματολογικό -γενικώς- και την προ 24ωρου υπογραφείσα συμφωνία Ελλάδας-FYROM, γνωστή ήδη ως “Συμφωνία των Πρεσπών”, για την τελική λύση του τεράστιου προβλήματός μας με τη γείτονα χώρα.

 

Πρόσφατα, είχατε την ευκαιρία -ως διοίκηση του Δήμου- να συζητήσετε την έγκριση του ψηφίσματος της ΚΕΔΕ για το ίδιο θέμα (προ της χθεσινής συμφωνίας), ευκαιρία που απολέσατε κυρίως γιατί μεσολάβησαν σαράντα και οκτώ -48- μέρες, από το προ-προτελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ως το προτελευταίο. Καθυστέρηση που πολλοί αποδίδουν σε μεθόδευση που αφορά την υπόθεση του προστίμου σε βάρος της ΤΕΚ και που κατέστησε την πιθανή έγκριση του ψηφίσματος από το σώμα εκπρόθεσμη, αφού η συνεδρίαση έγινε σε χρόνο κατά τον οποίο είχε λήξει η “προθεσμία” που είχε καθορίσει η ΚΕΔΕ για την συνυπογραφή δεδομένου ψηφίσματος, ώστε και ο Δήμος μας να καταγραφεί σ’ αυτούς που εξέφρασαν -τότε- την ανησυχία τους για τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

 

Αλλά και όλο αυτό το διάστημα που ήταν γνωστό ότι υπήρχαν εξελίξεις στο Ονοματολογικό και ενώ είχατε την ευκαιρία και στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο να συζητηθεί από το σώμα οτιδήποτε σχετικό με το θέμα, δεν το πράξατε.

 

 

Και ενώ είχατε την ευκαιρία να καταγράψετε τη θέση και την άποψή σας, τις ανησυχίες σας ή ακόμα και τις αποδεδειγμένες κατηγορίες κατά όποιου σας προκαλούσε φόβο και ανησυχία, επίσημα και ως ο κορυφαίος αιρετός και δημότης, μαζί με όσους δημοτικούς συμβούλους/εκπροσώπους μας συμφωνούσαν και συμφωνούν μαζί σας, επιλέξατε να εκφράζεστε μόνο ως άτομο και πολίτης, μέσω Facebook.

 

Φυσικά και είναι δικαίωμά σας, αναφαίρετο και σεβαστό, να ασκείτε το δεύτερο (δικαίωμα) αντί να ασκήσετε το πρώτο (καθήκον), αλλά αν πράγματι αισθάνεστε και τέτοιο φόβο και τέτοιο θυμό, ώστε να φτάνετε να μιλάτε για “προδότες”, έχετε υποχρέωση ΚΑΙ να ενημερώσετε με κάθε λεπτομέρεια και επισημότητα τους δημότες/πολίτες που ορκιστήκατε να υπηρετείτε ΚΑΙ να δράσετε ανάλογα και αποτελεσματικά, σε επίπεδο αντιμετώπισης προδοσίας εθνικής και ιδιαίτερα σημαντικής για το στενό μας τόπο. Μικρό δείγμα της αξίας των απόψεών σας και των επιπτώσεων που αυτές μπορούν να έχουν στους διοικούμενους από σας δημότες/πολίτες είναι και η μεγάλη πιθανότητα ο λόγος σας να πείσει πολλούς στην περιοχή μας και να στραφούν, είτε κατά συμπολιτών με αντίθετη άποψη, είτε των γειτόνων μας της ΠΓΔΜ που ήδη γεμίζουν τις παραλίες μας, ίσως και το βουνό μας.

 

Παρακαλώ, επειδή μία σας ανάρτηση αφορούσε και τον πρόσφατα αναγορευμένο επίτιμο συνδημότη μας Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας (και σημαντικό στέλεχος -παλιότερα- του κόμματός σας), με νέα σας δημοσίευση -ή όποιο άλλο, επισημότερο τρόπο- να μας ενημερώσετε αν πρόκειται να υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα συνολικά και όπως έχει διαμορφωθεί, στη διάρκεια της οποίας -και ψύχραιμα και υπεύθυνα- θα ενημερώστε για τους φόβους σας -ή/και τις όποιες αποδείξεις έχετε να προσκομίσετε και -επιδεικνύοντας μέγιστη πολιτική ωριμότητα που αρμόζει σε μέγιστα εθνικά θέμα και στελέχη της συντηρητικής παράταξης αυτής της χώρας- για να καθορίσουμε -ως κοινωνία στην καρδιά της Μακεδονίας και με συμφέροντα πολλαπλά- την στάση μας ως Δήμο και ως πολίτες.

 

Αν πάλι δεν θέλετε την έκτακτη ειδική συνεδρίαση, παρακαλώ να το γνωστοποιήσετε κι αυτό, οπότε ίσως το ενδιαφέρον κάποιων δημοτών τους οδηγήσει στη συλλογή υπογραφών που θα επιβάλλουν την συνεδρίαση αυτή.

 

ΥΓ: απευθύνομαι σε σας και γιατί ο δήμαρχός μας δεν επέδειξε την ίδια με σας συμπεριφορά και ούτε ως άτομο εξέφρασε κάποια ανησυχία, πέραν μιας ιδιωτικής και στο Fb αναφοράς στους πατριώτες. Όπως γνωρίζετε, η συνεδρίαση μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και με το δήμαρχο απόντα, αφού βεβαίως προσκληθεί.

 

Αναμένουμε.
Γρηγορείτε.

Αν για τις νεροποντές απαιτείται επιφυλακή ανθρώπων και μηχανημάτων, κατανοείτε τι απαιτείτε για την αντιμετώπιση πιθανής προδοσίας ή -πολύ περισσότερο- τετελεσμένης και βέβαιης.