Νεκρός για το μεροκάματο

37χρονος πατέρας 3 παιδιών

“… Απαιτούμε την πλήρη διαλεύκανση του τραγικού αυτού περιστατικού, τον καταλογισμό ευθυνών και επιτέλους την εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας …”

 

 

 

 

accident

 

 

 


 

 

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ εκφράζει την οδύνη της για το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα
στην βιομηχανία χάρτου  SOFIDEL GREECE S.A. (ΠΡΩΗΝ ΠΑΠΥΡΟΣ ΑΒΕΕ).

 

Για μια ακόμα φορά ένας εργάτης πατέρας τριών παιδιών βρήκε τραγικό θάνατο την ώρα της εργασίας του και αυτό κάνει ακόμα πιο σημαντική την προστασία της εργασίας και της ανθρώπινης ζωής  τόσο από την πολιτεία όσο και από τους εργοδότες.Η τήρηση των κανόνων ασφαλείας  σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη απ όλους και να μην θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους .
Απαιτούμε την πλήρη εξέταση και διαλεύκανση του τραγικού συμβάντος  έτσι ώστε να μην θρηνήσουμε στο μέλλον και άλλους εργαζόμενους νεκρούς.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια  στην οικογένεια και στους οικείους του νεκρού εργάτη.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ν.Ε Πιερίας
ΗΦΑΙΣΤΟΥ 9- (2ος ΟΡΟΦΟΣ)-ΤΗΛ.2351021505 -Κατερίνη, 60100
www.syriza.gr    

 


 

ΖΗΤΗΜΑ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 

Η γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ, στην αναγγελία του θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος που σημειώθηκε τη Δευτέρα 16 Ιούλη στη χαρτοβιομηχανία Sofidel  Greece S.A πρώην “Πάπυρος ΑΒΕΕ” στην Κατερίνη, νιώθει την ανάγκη να εκφράσει τα ειλικρινά της συλλυπητήρια σε όλους τους οικείους του αδικοχαμένου παιδιού της εργατικής τάξης.

Η απώλεια ενός ακόμα παιδιού της εργατικής τάξης είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα των χιλιάδων ατυχημάτων σε όλη την Ελλάδα. Είτε πρόκειται για θανατηφόρα, είτε για περιπτώσεις τραυματισμών εργαζομένων την ώρατου καθήκοντος. Και αυτό το εργατικό ατύχημαδείχνει με τον πιο τραγικότρόπο τις συνθήκες που επικρατούν στους χώρους δουλειάς.

Η εντατικοποίηση, η έλλειψη επιτροπών υγιεινής και ασφάλειας, η πίεση για να πιαστούν οι στόχοι της επιχείρησης, η όχι πολλές φορές σωστή καισυνεχόμενη εκπαίδευση των εργαζομένων, οι ελλιπείς έλεγχοι από τους μηχανισμούς του κράτους για την τήρηση των μέτρων ασφάλειας, ηκατάργηση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας , οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, ο φόβος, κ.α.,έχουν διαμορφώσει στους χώρους δουλειάς έναν εργασιακό μεσαίωνα που δυστυχώς ο εργαζόμενος είναι αναλώσιμος . Οι ευθύνες για αυτήν την κατάσταση βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τις προηγούμενες κυβερνήσεις και την εργοδοσία.

Η ΛΥΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ

Η γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους του νομού μας να οργανωθούν στα σωματεία τους και να παλέψουν από εκεί για να βάλουν φραγμό στην εργασιακή ζούγκλα που οικοδομούν η κυβέρνηση και η μεγαλοεργοδοσία κάνοντας ακόμα πιο φθηνή την εργατική δύναμη.

Τα εργατικά ατυχήματα δεν αποφεύγονται με ευχολόγια του στυλ “να’ ναι το τελευταίο”.
Ο εργασιακός μεσαίωνας που έχει διαμορφωθεί για τους εργαζόμενους, μόνο με οργανωμένο αγώνα ανατρέπεται.

Βάζουμε στο επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και διεκδικούμε:

  • Να παρθούν σε όλους τους χώρους δουλειάς μέτρα για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος ατυχήματος.
  • Να φτιαχτούν σε κάθε χώρο δουλειάς επιτροπές υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, εκλεγμένες απο τους εργάτες, χωρίς την παρέμβαση της εργοδοσίας.
  • Να υπογραφούν Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους.
  • Να ενταχθούν τα επαγγέλματα του κλάδου – Τύπου και Χάρτου – στα βαρέα ανθυγιεινά και επικίνδυνα επαγγέλματα, όπως ήταν παλιά.