ΓΝΚατερίνης: φταίνε … οι οχιές

και το ΙΦΕΤ

για το περιστατικό με τον 22χρονο που κινδύνεψε απο δάγκωμα οχιάς και βρήκε το αντίδοτο … στη Θεσσαλονίκη

 

 

Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης επιβεβαίωσε σήμερα -με τον επισημότερο τρόπο- την καταγγελία για την ταλαιπωρία νεαρού ασθενή και της οικογένειάς του, λόγω της παντελούς έλλειψης αντιοφικού ορού, εν μέσω θερινής περιόδου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, 22χρονος αγρότης από την Κονταριώτισσα εισήχθη στο νοσοκομείο, έχοντας υποστεί δάγκωμα οχιάς, στη διάρκεια αγροτικών εργασιών. Τα συμπτώματα μετά το δάγκωμα του φιδιού γινόταν εντονότερα και μερικές ώρες μετά την εισαγωγή του, ενημερώθηκε ότι στο ΓΝΚατερίνης δεν υπήρχε ο απαραίτητος αντιοφικός ορός. Τελικά, ο πατέρας του πήγε στη Θεσσαλονίκη και επέστρεψε με το απαραίτητο φάρμακο που υπήρχε σε νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας. Το διάστημα από το δάγκωμα του φιδιού ως τη στιγμή που του χορηγήθηκε ο αντιοφικός ορός φέρεται να άγγιξε τις 7 ώρες.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΓΝΚ και του διοικητή του, Ανέστη Μυστρίδη, πράγματι δεν υπήρχε ο ορός στο νοσοκομείο, το οποίο εξάντλησε το απόθεμα του 2017 ως τον Ιούνιο του 2018. Η διοίκηση διαβεβαιώνει ότι έπραξε όλα τα σχετικά με την προμήθεια του σωτήριου φαρμάκου, αλλά τα κρούσματα επθέσεων φιδιών ήταν υπερπολλαπλάσια στο πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου και καθυστέρησε η διαδικασία απόκτησής του ορού από το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας .

Η ανακοίνωση του ΓΝΚατερίνης

 

antiofikos