Δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα

στην Πιερία

του ιού του Δυτικού Νείλου – δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη, Τ.Κ. 60132
e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
ιστοσελίδα: http://www.pkm.gov.gr
facebook: www.facebook.com/perifereiakienotitapierias

 

Κατερίνη, 2 Αυγούστου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση  του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

 

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Θεματικός  Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Δημήτριος Χατζηβρέττας, με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, για θέματα δημόσιας υγείας που αφορούν την Πιερία, την Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018, στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Επίκεντρο της συνάντησης εργασίας το εξελισσόμενο πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την καταπολέμηση κουνουπιών και ειδικότερα των συμβάσεων  “Έργο καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τα έτη 2017-2019: διενέργεια αεροψεκασμών σε ορυζώνες και υγροτοπικά συστήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας” και “Έργο καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τα έτη 2017-2019: παρακολούθηση προνυμφών και διενέργεια από εδάφους ψεκαστικών παρεμβάσεων”.

 

Ο Θεματικός  Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Δημήτριος Χατζηβρέττας, επεσήμανε ότι όλες οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις απεντόμωσης και καταπολέμησης των κουνουπιών υλοποιούνται ομαλά  και μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Πιερία.

 

Ο Θεματικός  Αντιπεριφερειάρχης τόνισε, ότι προτεραιότητα της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας είναι η υγεία και η ποιότητα ζωής των πολιτών και επισκεπτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και γι΄αυτό το λόγο εκτελείται το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών –υπό δυσμενείς κλιματικές συνθήκες λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων- για την προφύλαξη του πληθυσμού από τον κίνδυνο ασθενειών αλλά και την όχληση από τα τσιμπήματα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας εξέθεσε στο Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη οργανωτικά και λειτουργικά ζητήματα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, έκανε λόγο για εύρυθμη οργάνωση των Διευθύνσεων της Π.Ε.Πιερίας με γνώμονα την εξυπηρέτηση του πολίτη και πρότεινε τη δημιουργία τηλεφωνικής γραμμής ενημέρωσης σε θέματα υγείας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και ενημέρωσαν το Θεματικό  Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας  Πιερίας, κ. Μυροφόρα Τσαρούχα καθώς και οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης. Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν επί τάπητος θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας με κύρια αποστολή τη διαφύλαξη και βελτίωση της υγείας του πληθυσμού της Πιερίας, την προστασία της δημόσιας υγείας με τη διενέργεια υγειονομικών ελέγχων για την εφαρμογή της υγειονομικής νομοθεσίας, την έκδοση τοπικών υγειονομικών διατάξεων όπου προβλέπεται, τη λήψη μέτρων σε θέματα δημόσιας υγιεινής, την επιβολή κυρώσεων για παραβάσεις της υγειονομικής νομοθεσίας, την έκδοση γνωματεύσεων για τη χορήγηση αδειών των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, την εξασφάλιση της υγιεινής του περιβάλλοντος κ.ά..

 

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε με γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο, καθώς  υπήρξε θετική διάθεση από όλες τις πλευρές για επίλυση των όποιων προβλημάτων, ενώ  κατατέθηκαν ουσιαστικές  προτάσεις για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας  Πιερίας.