Τίγκα κινητικότη η νοτίου Πιερίας

πολλαπλά και άκρως γνωστά τα αποτελέσματα

μέτρον και στα φρούτα (και τα “φρούτα”), αλλά μονίμως το χάνομεν δικαιώνοντες τον διπλοχέστην

Γεωμετρική -και βάλε- αύξησις η παρουσιάζει η κινητικότη στα μέρη μας και η εμφανής αύξηση καταγράφεται υπό πολλών παραγόντων, ετεροκλήτων τε και ομοειδών.

Κατά πρώτας, εσήμανον ανησυχητικώς τα σήμαντρα περιοχής Ζλιάνας, όπου και η μονάς βιολογικής αντιμετώπισης της συσσωρευμένης κινητικότις της περιοχής μας, ως επαρχίας και Δήμου, αδιακρίτως και συνολικώς. Αλλά και παρατηρήσεις ανεξάρτηται, ανεξαρτήτων παρατηρητών, οίτινες πολλάκις συχνάζουν σε εξοχάς και τσαϊρια, βεβαιώνουν οτι η κινητικότη έχει αυξηθεί στες παρολύμπιες εκτάσεις, ειδικά σε άπασες όσες προσφέρουν ευκόλως κάλυψιν εις τοιάυτας ενεργείας εκτονώσεων και αναγκών. Σύνηθη εικόνα αι οδηγοί που εγκαταλείπουν το καθοδηγούμενο υπ’ αυτών όχημα προς -προσωπικήν των- ικανοποίησις, δρασκελόντες ταχέως με μόνο συνοδό τον άσπρον ρολόν ή άνευ αυτού η ανεμίζοντος εφημερίδας ή φύλλου εκκαθαριστικού. Το φαινόμενο παρατηρείται και παραθαλασσίως, όπου παίζονται ακόμη και δράματα -από πάσα απόψεως-, ένεκα τα παράλια δεν διαθέτουν κάλυψις χορτολιβαδική ή δασική, έστω και πουρνάρι.

Ειδικοί και άσχετοι, αμφότεροι αργοσχολούντες αναλυταί, αποδίδουσι το φαινόμενον -αλλά και το κρυφίον τμήμα του πράγματος- εις τα προσφάτους εντόνους βροχάς που ενίσχυσαν την καρποφορία και ως εκ τούτου αι καρποί και τα φρούτα -που λένε- παρήχθησαν πολλαπλώς και διογκούμενα, φουσκωμένα υπό του δωρεάν-εξ ουρανού ύδατος. Η αληξωράς και η θέα των δωρεάν καρπών τε και φρούτων εις φράχτες και αλλαχού και εξέτραπον παμπόλλους από τα φυσιολογικά γλουπώματα και ενέπνευσαν πειναλέοντες καινουργί να κάμουν όρεξη δια το ίδιον, οπότε …να και το φαινόμενον -αλλά και το κρυφίον μέρος-!!!

Όσο δε βαίνει προς καύσων και καμίνι ο Αύγουστος και αι μύγαι παχαίνουσι, τόσο αναμένεται το φαινόμενον -και το κρυφίον μέρος- της κινητικότη να εξαπλωθεί έως επιπέδου αηδίας. Διότι ως γνωστόν, τον Αύγουστο αι μύγαι και τροφανταί είναι και “πτύουν” δραστικότερα. Ο αμαθής, ο αλήξωρος και ο τζαναμπέτης θα ευρεθούν υπό μεγαλυτέρας προκλήσεως δια ακόμη μεγαλύτερον κατανάλωσιν φρούτων -και καρπών άλλων και “φρούτων”-, κλάσμα αυτών δε θα είναι -τον Αύγουστο- “πτυμμένα” υπό μύγας. Οπότε και αναμένεται να κορυφωθεί η κινητικότη και επεκταθεί σε σημεία παντελώς πρόδηλα και εμφανή…

Για τους νεότερους που διατηρούν αβασίμους αντιρρήσεις μεν, αλαζονικάς προθέσεις δε, ο γράφων θέλει υπενθυμίσει υμάς και εμάς ότι -παραδοσιακώς και πανελληνίως- ο Αύγουστος καλείται και (κυρίως) “διπλοχέστης”. Εξ αυτού και πολλών άλλων και με δεδομένη την αύξησιν της κινητικότις κατά νότον ή και προς δυσμάς, …διπλοχεστήκαμε, διαρκούντος του Αύγουστου και όπως αναμένετο.-