Ένα ακόμη, σε εξέλιξη

ατύχημα στις κορυφές του Ολύμπου

η ΕΟΔ ειδοποιήθηκε στις 12.40

 

Ένα ακόμη ατύχημα συνέβη σήμερα (13.8.2018) στις κορυφές του Ολύμπου και βρίσκεται υπό εξέλιξη, σύμφωνα με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Με ποστ στο FB, η ΕΟΔ περιγράφει τα μέχρι στιγμής στοιχεία για το ατύχημα και -σύμφωνα με αυτά- η Ομάδα ειδοποιήθηκε μέσω ασυρμάτου για τραυματισμό ορειβάτισσας στον αυχένα, ενώ βρισκόταν στο Λούκι του Μύτικα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ-HELLENIC RESCUE TEAM

Στις 12:40 η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης έλαβε κλήση στον ασύρματο για μία κοπέλα η οποία έχει χτυπήσει στον λούκι του Μύτικα. Άμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, ΕΜΑΚ, ΠΥ Λιτοχώρου και ΕΚΑΒ. Η κοπέλα έχει χτυπήσει στον αυχένα και τις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον υπεύθυνο του καταφυγίου Γιώση Αποστολίδη. Γίνεται προσπάθεια να κατέβει από το λούκι του Μύτικα με ειδικό εξοπλισμό στην θέση Ζωνάρια και από εκεί στο καταφύγιο του Γιώση Αποστολίδη.

 

Στις 5 το απόγευμα και ενώ στις κορυφές του Ολύμπου επικρατούσε παροδική συννεφιά, προσέγγισε κι άρχισε να επιχειρεί προσγείωση στο Οροπέδιο των Μουσών, ελικόπτερο διάσωσης, για τη μεταφορά της τραυματισμένης ορειβάτισσας σε νοσοκομείο.