Σεβασμιότατε, πολιτεύεστε

και εκτίθεστε

όλο και εντονότερα, με αυξανόμενη επιμέλεια και με μεθόδους …πρώην Ανατολικού Μπλόκ (όπως η χρήση επιλεγμένων δημοσιογράφων …)

 

 

Χθες, Δεκαπενταύγουστο του 2018, “στην ιστορική Ιερά Μονή της Παναγίας της Πέτρας Ολύμπου”, δεν έγινε τίποτα…

Κανένας πανηγυρισμός.

Γιατί δεν υπήρχε ιερέας να λειτουργήσει.

Σήμερα, ιερείς και μητροπολίτης, βρέθηκαν στην Μονή και λειτούργησαν, με τη συμμετοχή ελάχιστων πιστών.

Και για το ένα και για το άλλο δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Ούτε γι’ αυτό που δεν έγινε, ούτε γι’ αυτό που έγινε.

Σήμερα όμως υπήρξε πανηγυρισμός. Ή καλύτερα υπήρξε ένα “πανηγυράκι”. Οργανώθηκε σε κάθε λεπτομέρεια και πραγματοποιήθηκε με την σύμπραξη επιλεγμένου/ων δημοσιογράφου/ων και κατάληξή του ήταν οι πύρινοι λόγοι του δεσπότη μας κου Γεωργίου, περί Τουρκοκρατίας και πρώην Ανατολικού Μπλοκ και απαγόρευσης εισόδου.

Την τελευταία φορά που ο σεβασμιότατος είχε πλήρη πρόσβαση στη Μονή και το Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου όπου και η μοναδικής αξίας εικόνα, αποχώρησε … με την εικόνα. Η οποία έκτοτε παραμένει στην Μητρόπολη και στη νομή του, για καλύτερη φύλαξη και συντήρηση. Η εικόνα δεν επέστρεψε ούτε όταν εξέλειπε ο κίνδυνος (των αλλόθρησκων προσφύγων) που επικαλέστηκε για να την αποσπάσει από το καθολικό. Ούτε χθες, ούτε τον περασμένο Νοέμβριο…

Μετά το σημερινό “πανηγυράκι”, οργανωμένα και με τη συμμετοχή συγκεκριμένου/ων δημοσιογράφου/ων, διοχετεύτηκαν προς το αναγνωστικό κοινό -κυρίως του Ιντερνετ- οι πύρινοι λόγοι του σεβασμιοτάτου που θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη για πολλά θέματα, αλλά πιθανώς όχι για το πως δεν λειτούργησε ο ναός και η Μονή χθες και επιχειρήθηκε αυτό να συμβεί σήμερα. Και ελλείψει αντίλογου, για το πως δεν μπορούσε να υλοποιηθεί πρόγραμμα σαρανταλείτουργου και ενώ αυτό είναι γνωστό στην Μητρόπολη από τον Ιούλιο, έγινε γνωστό σε όλους μας, μόνο σήμερα.

Σεβασμιότατε, πολιτεύεστε.

Δηλώσατε -αναλαμβάνοντας- τοποτηρητής ότι θα εργαστείτε για το καλό του λαού της Πιερίας και δεν θα διστάσετε να μετέχετε στους αγώνες του και έκτοτε πολιτεύεστε υπέρ συγκεκριμένων πολιτικών απόψεων και υπέρ των προσωπικών σας επιδιώξεων.

Δεν ιερουργείτε, ΠΟΛΙΤΕΥΕΣΤΕ.

Και πολιτεύεστε με τη σημαία της διπλής όψης των συγκεκριμένων πολιτικών απόψεων που δεν είναι άποψη συνολικά του λαού της Πιερίας και των προσωπικών σας επιλογών.

Και αυθαιρετείτε συχνά. Πολύ συχνά.

Από το θέμα των μητροπολιτικών παρεκκλησίων, ως το σημερινό της … Τουρκοκρατίας και του πρώην Ανατολικού Μπλοκ.

Κι επειδή πρέπει επιτέλους να διαπιστώσουμε κι εμείς σε τι Θεό πιστεύουμε, για μία ακόμη φορά σας ζητώ να έχω την ευκαιρία μιας συνέντευξης. Και μη έχοντας άλλο τρόπο να σας σας πείσω, καταθέτω αυτό το αίτημα και δημόσια. Αρμοδίως και κατ’ ιδίαν το έχω καταθέσει πριν κι απ’ το συλλαλητήριο.

Ευλογείτε.

ΥΓ: η μέθοδος “στέλνω το πρόγραμμα, αλλά δεν ζητώ την άδεια του αρμοδίου για να κάνω αυτό που θέλω” εφαρμόζετε -ξέρετε- και σε ότι αφορά την παράνομη γιορτή μίσους στο Λιτόχωρο. Θα είναι πράγματι ανησυχητική σύμπτωση να επιστρατεύτηκε η ίδια μέθοδος για να καταλήξουμε στο σημερινό “πανηγυράκι”.

ΥΓ2: οι δημοσιογράφοι όταν καταγράψουν την θέση κάποιου, συνήθως έχουν -έστω και διακοσμητικές- ερωτήσεις. Σας υπέβαλλαν -έστω και τέτοιες- όσοι εκπλήρωσαν αυτό το ρόλο σήμερα και επέλεξαν να δημοσιεύσουν μόνο τους λόγους σας και να αποσιωπήσουν τα υπόλοιπα…. ή δεν βρήκαν τίποτα να ρωτήσουν, ενώ μητροπολίτης κατήγγειλε ενώπιόν τους Τουρκοκρατία, ολοκληρωτισμό, και και και και και και;;;

Το ρωτώ μόνο επειδή γίναμε πολλοί τελευταία και αλήθεια δεν βλέπουμε ΠΟΥΘΕΝΑ, σε τούτη δω την Πιερία την για μισό αιώνα σκλαβωμένη στις ίδιες απόψεις….