Ένας ακόμη master

στο Olympus Sax Festival

ο Claude Delangle είναι ήδη εδώ

 

 

 

Ένας ακόμη κορυφαίος μουσικός του κόσμου θα βρεθεί για λίγες μέρες στην Πιερία και το Δίον-Όλυμπος, χάρις στο Olympus Sax Festival. Μετά τον Dejan Presicek, φιλοξενούμενος master της φετινής διοργάνωσης είναι ο Claude Delangle, ένας από τους κορυφαίους κλασσικούς σαξοφωνίστες στον κόσμο.Μαζί του στο πιάνο, η σύζυγός του Odile (Duo Claude et Odile Delangle).

Διδάσκει σαξόφωνο στο Ανώτατο Εθνικό Ωδείο του Παρισιού από το 1988. Έπαιξε στο διάσημο “Quatuor Adolphe Sax Paris” με τον Jacques Baguet, τον Bruno Totaro και τον Jean-Paul Fouchécourt. Έχει ασχοληθεί με μεγάλη επιτυχία, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80, στην ανάπτυξη του σύγχρονου ρεπερτορίου της οικογένειας όλων των σαξόφωνων. Είναι πολύ επηρεασμένος από τον Luciano Berio, τον Betsy Jolas και την ιαπωνική μουσική. Σπούδασε σαξόφωνο με τον Σερζ Μπιχόν στο ωδείο της Λυών και του Ντάνιελ Ντεφάγιετ στο Παρίσι.https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ3yWLBlj-wAKtJb1baSaWK_VfZ4zUrEOYlx11r0ZvHWqzqZuX-
Σολίστας, ερευνητής και παιδαγωγός, ο Claude Delangle, ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους σαξοφωνίστες, ξεχωρίζει ως master του γαλλικού σαξόφωνου. Διακεκριμένος ερμηνευτής κλασσικών έργων, εμπλουτίζει το ρεπερτόριο και ενθαρρύνει τη δημιουργία, συνεργαζόμενος με τους πιο γνωστούς συνθέτες, όπως οι L. Berio, P. Boulez, Toru Takemitsu, A. Piazzolla, ενώ προωθεί νεότερους μουσικούς. Το 1986 κλήθηκε στο Ensemble Intercontemporain, εμφανίζεται ως σολίστ με τις πιο διάσημες ορχήστρες του κόσμου (London BBC, Radio France, Ραδιόφωνο της Φινλανδίας, WDR Köln, Φιλαρμονική του Βερολίνου, Kioi Tokyo) και συνεργάζεται με τον D. Robertson, P Eötvös, Κ. Nagano, ΕΡ Salonen, Miung Wung Chung, G. Bernstein και πολλούς άλλους διευθυντές ορχήστρας.
Πολυβραβευμένος σε όλο τον κόσμο, έχει λάβει μέρος σε δεκάδες εργαστήρια και φεστιβάλ, έχει διδάξει μαθητές πάμπολλων εθνικοτήτων, ενώ στο παιδαγωγικό του έργο συμπεριλαμβάνονται και τα καθήκοντά του του συμβούλου μουσικών/παιδαγωγικών εκδόσεων του εκδοτικού οίκου Henri-Lemoine-Paris.

 

Κορυφαίο γεγονός του φετινού σεμιναρίου/φεστιβάλ είναι η συναυλία του διάσημου «Duo Claude et Odile Delangle», ενώ τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν με την καθιερωμένη συναυλία μαθητών-επιμορφωτών στο Θεατράκι του Πάρκου, στο Λιτόχωρο.

 

 

OLYMPIC SAX FESTIVAL.. begins

Κορυφαίο γεγονός του Φεστιβάλ αποτελεί η συναυλία του διάσημου «Duo Claude et Odile Delangle» την Τρίτη 21/8 στις 21.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Olympios – Zeus», όπου θα παρουσιάσει πρόγραμμα αφιερωμένο στον Claude Debussy και στη γαλλική μουσική γενικότερα. Ο Claude Delangle είναι σήμερα ο κλασσικός σαξοφωνίστας με την μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα διεθνώς και η παρουσία του αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελλάδα και το φεστιβάλ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ