“Την καλημέρα-καλησπέρα μας, την έχουμε…”

ο αναπληρωτής για τον αναπληρούμενο

το επόμενο ραντεβού με τον αναπληρωτή “κλείστηκε” να ‘ναι φθινοπωρινό και αφού οι υπόλοιποι υποψήφιοι “ανοίξουν τα χαρτιά τους” – και ναι, θα ‘ναι υποψήφιος σίγουρα – το για ποια θέση θα μας το πει

 

 

Με τη δημοσίευση του δεύτερου μέρους της, ολοκληρώνεται σήμερα η -”χορταστική”- συνέντευξη του αναπληρωτή δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Νίκου Λάππα.

Το πρώτο μέρος της έχει ήδη δημιουργήσει αίσθηση, ειδικά για την δημόσια παραδοχή του ότι κυρίως διαφωνεί, παρά συμφωνεί, με τον δήμαρχο.

Και το δεύτερο μέρος της περιέχει ουκ ολίγα που θα συζητηθούν.
Και αυτά που απαριθμούν κάποιες βασικές διαφωνίες των δύο κορυφαίων της “Ολύμπιας Συμμαχίας”, οι οποίες και γνωστές δεν έγιναν όταν συνέβησαν και δεν οδήγησαν σε κάποιο σοβαρό ρήγμα, κατά τον αναπληρωτή. Όπως δηλώνει, ψυχική απόσταση δεν υπάρχει, υπάρχει πολιτική απόσταση και κατά τ’ άλλα… “την καλημέρα-καλησπέρα μας την έχουμε…”

Δηλώνει ικανοποιημένος από την πρόσφατη αθώωση δημάρχου και παράταξης στο Εφετείο Θεσσαλονίκης και διαφωνεί με την έξωση της Αθηνάς Χατζή (που έγινε αμέσως μετά την αθώωση, με εντολή και εμμονή δημάρχου).

Εκτιμά ότι οι 60 διμηνίτες βελτίωσαν σημαντικά την καθαριότητα και μάλιστα στην αποκορύφωση της τουριστικής περιόδου…

Είναι υπέρ της αυτονομίας του Δήμου -σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση των αναγκων του- με τις απαραίτητες βοήθειες απο ιδιώτες, με αυστηρό έλεγχο. Και εξιστορεί κάποιες άγνωστες πτυχές στα περί ιδιωτών και διοίκησης Δημόπουλου.

Μεταξύ -πολλών- άλλων είναι και πλήρως απογοητευμένος από την απόδοση του Δημοτικού Συμβουλίου, ευθύνη που βαραίνει και τον πρόεδρό του και την αντιπολίτευση.

Δεν κατανοεί τους πολέμιους του “Κλεισθένη Ι” που ταυτόχρονα θα επιδιώξουν να εκλεγούν και να διοικήσουν υπό το καθεστώς του, δεν κρίνει τις μέχρι τώρα υποψηφιότητες πριν ο ίδιος ανακοινώσει τις αποφάσεις του και δεσμεύεται να το κάνει στην επόμενη συνέντευξή μας και αφού εκδηλωθούν και μορφοποιηθούν οι άλλες υποψηφιότητες. Θέλει να κριθεί με βάση τη συνολική του πορεία στα κοινά και όχι την τελευταία πενταετία. Και καθορίζει τα όριά του με τον τρόπο που περιγράφει κι ο τίτλος μας: “είναι όλα ‘ανοιχτά΄’, σε όλα τα επίπεδα…”