Κι ο -τοπικός- ΣΥΡΙΖΑ “στο χορό”

των προεκλογικών διαδικασιών

αν και η πλειοψηφία προτιμά … τα πανηγύρια (κυριολεκτικά)

 

 

 

Οι διεργασίες που αφορούν τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο Δήμο Δίου-Ολύμπου δεν εξαντλούνται σε φωτογραφίσεις σε πανηγύρια, καφενεία, μπαρ, ταβέρνες και παραλίες, αλλά συμπεριλαμβάνουν και σοβαρότερες διαδικασίες, όπως αυτή που βρίσκεται υπό εξέλιξη εδώ και μία βδομάδα, στους κόλπους του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

Ο προβληματισμός και η παλιά, καλή “ζύμωση” άρχισαν με την έλευση του Σεπτεμβρίου και -μετά μια συνεδρίαση του τοπικού επταμελούς οργάνου- επεκτάθηκε και εκτός των ορίων του κόμματος και των στελεχών, στους ενδιαφερόμενους για την ανταλλαγή απόψεων και την αναζήτηση συνεργασιών. Όπως επεσήμανε τοπικό στέλεχος του κόμματος στην ΕτΟ, “για τον ΣΥΡΙΖΑ και τοπικά, είναι πάγια τακτική οι συνεργασίες και μόνιμη πρόθεση η σύγκλιση”.

Πρώτο δείγμα της καταγραφής απόψεων και προθέσεων άλλων χώρων -και άλλων υποψηφίων- ήταν η συνάντηση των επτά με τον -κατά πάσα πιθανότητα- υποψήφιο για τη δημαρχία, Αστέριο Φαρμάκη. Απόψεις και προβληματισμοί ανταλλάχτηκαν, τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου μας έδωσαν αφορμή για συζήτηση μακρά και … ως εκεί. Δεν υπήρξε -και πριν τη συνάντηση- πρόθεση κανενός να συζητηθεί πιο συγκεκριμένη συνεργασία, οπότε το θέμα αυτό δεν απασχόλησε καμία από τις δύο πλευρές.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί και ο -άπλετος- χρόνος ως την προεκλογική περίοδο θα καλυφθεί εποικοδομητικά, ενώ ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί ότι οι κομματικές ταυτότητες και σφραγίδες των υποψηφιοτήτων δεν του ταιριάζει. Ήδη έχει κλειστεί ανάλογο ραντεβού με τον Ευ. Γερολιόλιο, ενώ ευκαιρία για σύσκεψη και ανταλλαγή απόψεων ζήτησε ήδη και ο Νίκος Λάππας. Όπως επεσήμανε μέλος του επταμελούς στην ΕτΟ, “είναι εξαιρετικά χρήσιμο να έχουμε την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων με άλλους χώρους, αλλά και μέσα από τη συζήτηση να καταγράψουμε θέσεις των υποψηφίων, προτάσεις, να διαπιστώσουμε τι απασχολεί αυτούς τους άλλους χώρους, διαπιστώνοντας και τον γενικότερο προβληματισμό των πολιτών. Χρόνος υπάρχει…”