Λείπει ο νοικοκύρης

και κατηγορεί τον καλεσμένο για απόντα!!!

λείπει πλέον παντελώς η λογική και η σοβαρότητα – χτυπούν το σαμάρι, χτυπούν το γαϊδούρι, χτυπούν όπου κι ό,τι βρούνε – κι ο δήμαρχος στο αγαπημένο του “Πέμπτη-Τρίτη, Αθήνα βρέξει-χιονίσει και ειδικά ‘στα δύσκολα΄’

Ενώ η δημαρχία Δημόπουλου καταρρέει, το Νο 2 της “Ολύμπιας Συμμαχίας”, αναπληρωτής δήμαρχος Νίκος Λάππας επέλεξε να επιτεθεί στην αντιπολίτευση, όταν -προχθές- η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω μη επίτευξης απαρτίας.

Από την συνεδρίαση έλειπε και ο δήμαρχος, ο οποίος επέλεξε λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση να μεταβεί επειγόντως στην Αθήνα. Εκτός από τον δήμαρχο, στην συνεδρίαση δνε προσήλθαν και πέντε δημοτικοί ΄σύμβουλοι της διοίκησης και συγκεκριμένα οι: Ζτάνης, Γαλάνης, Γρεβενίτης, Καλαϊτζής και Σιώκας. Αλλά, ο Νίκος Λάππας επιτέθηκε στην αντιπολίτευση που δεν προσήλθε στη συνεδρίαση, επιλέγοντας μάλιστα να το κάνει απευθυνόμενος σε συμβούλους της αντιπολίτευσης που προσήλθαν κανονικά, αλλά αποφάσισαν να αποχωρήσουν όταν διαπίστωσαν ότι η δική τους συμμετοχή στη συνεδρίαση θα εξασφάλιζε την απαρτία που δεν μπόρεσε να έχει η πλειοψηφία!!!

Από την αξιωματική αντιπολίτευση προσήλθε στη συνεδρίαση ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Σάκης Πουρλιώτης, ο επικεφαλής της “Αλήθειας” και ο σύμβουλος της παράταξης και οι επικεφαλής της “Αλλαγής Πορείας” και της “Λαϊκής Συσπείρωσης”.

Μεταξύ των επτά -7- θεμάτων της ημερήσιας διάταξης συμπεριλαμβανόταν και θέμα “Έγκριση και παραλαβή του αναθεωρημένου Β1 σταδίου της μελέτης με τίτλο «Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) Δήμου Λιτοχώρου, το οποίο θα εισήγαγε ο Ν. Λάππας. Ενώ μόλις 13 μέρες μετά την προηγούμενη συνεδρίαση, επανερχόταν το θέμα για την Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Δίκτυα αποχέτευσης Δίου – Πλατανακίων – Αγίου Σπυρίδωνα – Κονταριώτισσας και Ν. Εφέσου. Το θέμα δεν “πέρασε” στις 30.8.2018 και με την αρνητική ψήφο (παρών) των Λάππα, Σιώκα και Γιάννακα της “Ολύμπιας Συμμαχίας”.

Ως τη στιγμή που γράφονται τούτες εδώ οι γραμμές καμία εξήγηση δεν έχει δοθεί για την απουσία των συμβούλων της συμπολίτευσης, ενώ μιλώντας στην ΕτΟ, ο δήμαρχος επικαλέστηκε σημαντικά ραντεβού σε υπηρεσίες στην Αθήνα, σημαντικές αλλά “χωρίς ειδησιογραφικό ενδιαφέρον”… Ούτε και η αξιωματική αντιπολίτευση ανακοίνωσε κάτι σχετικό με την απουσία της. Μετά την απώλεια δύο συμβούλων της που ανεξαρτητοποιήθηκαν, η διοικούσα “Ολύμπια Συμμαχία” παρουσιάζει πια εμφανή σημάδια διάλυσης και αδυναμίας διοίκησης. Αν δεν υπήρχε η απροθυμία του “Συνδυασμού Ευθύνης” να αντιπολιτευθεί σοβαρά ή και να διευκολύνει τη διοίκηση στο να επιβιώσει, οι εξελίξεις θα ήταν εξαιρετικά δραματικότερες. Είναι δεδομένο όμως πλέον ότι ο Κ. Δημόπουλος δεν διαθέτει παράταξη και εξασφαλισμένη στήριξη και οι σύμβουλοί του δρούνε πια κατά περίπτωση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν υπήρξε προσυνεδρίαση πριν το Δημοτικό Συμβούλιο παρά μόνο κάποιες τηλεφωνικές παρακλήσεις που δεν εισακούστηκαν, ενώ ο υπ’ αριθμόν 2 επέλεξε να επιτεθεί στην αντιπολίτευση, λίγες μέρες μετά τη συνέντευξή του στην ΕτΟ, στην οποία αβίαστα βαθμολογούσε τη δημαρχία με κάτω από τη βάση επιδόσεις. Πιθανώς, ευελπιστούσε να “περάσει” το θέμα του πολεοδομικού σχεδίου για να το καταγράψει στις προσωπικές του επιτυχίες. Θέμα που έφτασε στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς να υπάρξει η προηγούμενη ενημέρωση των δημοτών και με την έγκριση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που ασχολήθηκε κι αυτή χωρίς κανείς να ενημερωθεί.

Η ένταση που επικράτησε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι ασυνήθιστη, ακόμη και στη διάρκεια συνεδριάσεων. Η κάμερα έδρασε ως ένα βαθμό …ειρηνευτικά και η ένταση μειώθηκε, αλλά η αδικαιολόγητη επίθεση είχε ήδη συμβεί.