Ποιος θα απαντήσει

σ' αυτές τις καταγγελίες;;;

“σωματεία φαντάσματα, χωρίς καμία δράση” – “…η στάση των δικαστικών άρχων της Πιερίας οι οποίες και αυτές αρνούνται να δώσουν τα νόμιμα παραστατικά…”

 

 

 

 Ένα ακόμα νόθο συνέδριο μακριά από τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους,  ετοιμάζουν  οι  ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ  του  Εργατικού Κέντρου Κατερίνης.                           

Η απερχόμενη Διοίκηση του ΕΚΚ ετοιμάζεται να διοργανώσει ένα  ακόμα  νόθο συνέδριο στις 15/09/2018. Ένα συνέδριο μακριά από τα προβλήματα των εργαζομένων και την οργάνωση της πάλης γι’ αυτά, με διαδικασίες κεκλεισμένων των θυρών. Για το λόγο αυτό συντονίζουν  τα βήματά  τους με την πλειοψηφία της ΓΣΣΕ, τους εργοδότες και τους μηχανισμούς του κράτους. Σκοπός τους να βάλουν εμπόδια  στην εκλογή ταξικών δυνάμεων στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που είναι σε εξέλιξη ο αγώνας από το ταξικό κίνημα  για τη διεκδίκηση  υπογραφής  ΕΓΣΣΕ  με κατώτερο μισθό τα 751, κάτι που ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός (ΕΚΚ και πλειοψηφία της ΓΣΕΕ) υπονομεύουν  με όλα τα μέσα.  

Κύριο χαρακτηριστικό και του φετινού συνεδρίου είναι η συμμετοχή αντιπροσώπων από μια σειρά σωματεία φαντάσματα, χωρίς καμία δράση όλο το προηγούμενο διάστημα και χωρίς να τηρούνται ούτε οι στοιχειώδεις διαδικασίες στις εκλογές τους. Πρόκειται για σωματεία που δεν πραγματοποιούν συνελεύσεις, που κρατάνε ανοιχτό μητρώο μελών χωρίς οικονομική τακτοποίηση κατά τη διάρκεια των εκλογών, με στόχο να εκλέγουν αντιπροσώπους για το συνέδριο. Εν όψει του φετινού συνεδρίου όμως έχουν ξεπεράσει τον ίδιο τους τον εαυτό, κάνοντας ένα βήμα παραπέρα.  Με διάφορα τερτίπια προσπαθούν  να αποκλείσουν από το συνέδριο τους αντιπροσώπους  του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’. Έχοντας νιώσει την ανάσα των ταξικών δυνάμεων στο σβέρκο τους, καταφέρονται εναντίον μας με ασφαλιστικά μέτρα και αγωγές, ενώ παράλληλα αρνούνται να παρουσιάσουν τα πρακτικά νομιμοποίησης όλων των αντιπροσώπων. Σήμερα 13/09/2018 μας ενημέρωσε η πρόεδρος του ΕΚΚ, κα Δέσποινα Κωνσταντίνου, οτι η διοίκηση του ΕΚΚ αποφάσισε να μη συμμετέχουν στο συνέδριο οι αντιπρόσωποι της Εργατικής Ταξικής Ενότητας (εκλεγμένοι από το ΣΙΥΝΠ). Παραβιάζοντας κατάφορα και το νόμο και το ίδιο τους το καταστατικό όπου αναφέρεται ρητά πως η Γενική Συνέλευση, ως ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο, είναι αυτή που αποφασίζει για τις αποφάσεις και τα πεπραγμένα της διοίκησης, η κα Κωνσταντίνου και οι υπόλοιποι της διοίκησης συνεχίζουν ανενόχλητοι τις νόθες διαδικασίες.

Ταυτόχρονα μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση η στάση των δικαστικών άρχων της Πιερίας οι οποίες και αυτές αρνούνται να δώσουν τα  νόμιμα  παραστατικά τόσο στους αντιπροσώπους της Εργατικής Ταξικής Ενότητας, όσο και σε μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΣΕ. Παρά το γεγονός οτι έχουν έννομο συμφέρον  όπως αυτό ορίζεται από το ν.1264/82. Πρόκειται για παραστατικά που αποδεικνύουν τη νομιμοποίηση όλων των αντιπροσώπων όλων των σωματείων και που δίδονταν πάντα, κατόπιν σχετικού αιτήματος, μέχρι και το 2016. Από τότε και μέχρι σήμερα όμως τα αιτήματα της Εργατικής Ταξικής Ενότητας απορρίπτονται με το αιτιολογικό οτι δεν υπάρχει έννομο συμφέρον(!).

Μάλιστα χτες 12/09/2018 αντιπροσωπία συνδικαλιστών-συνέδρων της Πιερίας μαζί με μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΣΕ επισκέφτηκε την πρόεδρο των Πρωτοδικών, κυρία Θ.  Θεοδοσιάδου ζητώντας εξηγήσεις για την απόρριψη του αιτήματος. Η κυρία Θεοδοσιάδου όμως είχε έτοιμη  την απάντηση, λες και ήταν προετοιμασμένη από καιρό, αφού πριν προλάβουμε να ολοκληρώσουμε το ερώτημά μας, ερειστικά μας απάντησε οτι δεν έχουμε έννομο συμφέρον.

Φυσικά  όλα αυτά που συμβαίνουν  στο εργατικό κίνημα από τον κυβερνητικό  εργοδοτικό συνδικαλισμό  (νόθα συνέδρια, νόθες αρχαιρεσίες σωματείων  σφραγίδα,  υπονόμευση των αγώνων), δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Είναι μέρος της ταξικής αντεργατικής πολιτικής. Είναι ξεκάθαρο οτι η κυβέρνηση, η εργοδοσία, και οι εργατοπατέρες με τους μηχανισμούς τους εργάζονται από κοινού εδώ και χρόνια  για να τσακίσουν το εργατικό κίνημα και κυρίως  το ταξικό κίνημα, τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Διότι οι ταξικές δυνάμεις είναι το εμπόδιο όλων των κυβερνήσεων που εφαρμόζουν την αντεργατική τους πολίτικη. Ξέρουν καλά οτι το  ΠΑΜΕ  δε συμβιβάζεται, δεν εξαγοράζεται, δεν αποκήρυξε την ταξική πάλη, δε δέχεται τον εργασιακό μεσαίωνα και παλεύει για να την ανατροπή του.

Η Εργατική  Ταξική Ενότητα, το ψηφοδέλτιο που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ,  δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει ένα συνέδριο νόθο, χωρίς  τον έλεγχο των αντιπροσώπων, χωρίς να τηρηθούν όλες οι καταστατικές διαδικασίες.

Δεν πρόκειται να δεχτούμε  τις όποιες μηχανορραφίες  σχεδιάζουν οι  εργατοπατέρες με τους μηχανισμούς τους. Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης δεν είναι χώρος  των εργοδοτών, ούτε των κυβερνήσεων. Είναι το σπίτι των εργατών.   

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, όλους τους τίμιους εργαζόμενους, τους ανθρώπους  του μόχθου που ανησυχούν για το αύριο,  να δώσουν το αγωνιστικό τους παρόν το Σάββατο 15/9  στις 4.30μμ έξω από το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, ζητώντας ένα συνέδριο ανοιχτό στους εργάτες. 

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ