Απόψε η εκκίνηση

στο θεατράκι

η εκκίνηση για την μακρά προεκλογική περίοδο που ακολουθεί δίνεται απόψε

 

 

Σε λίγες ώρες, η προεκλογική κούρσα των υποψηφίων για την επόμενη αυτοδιοικητική θητεία ξεκινά και επίσημα, με την ομιλία του Βαγγέλη Γερολιόλιου να δρα ως το πιστόλι του αφέτη. Ταυτόχρονα, η πρώτη δημόσια τοποθέτηση υποψηφίου δημάρχου θέτει το επίπεδο της αντιπαράθεσης, το πολιτικό βεληνεκές των θέσεων που θα εμφανιστούν ως τον ερχόμενο Μάιο και την αισθητική του αγώνα αυτού. Αλλά και του ποσοστού διασύνδεσης της αναμφισβήτητης πραγματικότητας με το λόγο και τις προτάσεις των υποψηφίων. Κι αυτό είναι μεγάλη ευθύνη για αυτόν που θέτει το ορόσημο της προεκλογικής περιόδου και κάνει το πρώτο βήμα δημόσιας έκφρασης της πρότασής του.

Πέραν των δύο σίγουρων για την επικράτησή τους υποψηφίων (που σχεδόν καμία δημόσια κουβέντα δεν έκαναν ως τώρα για να επιβεβαιώσουν ότι θα ‘ναι τελικά υποψήφιοι), οι υπόλοιποι συνεχίζουν κι αυτοί την προετοιμασία για να εμφανιστούν μετά τον Γερολιόλιο, όσο πιο γρήγορα μπορούν. Πριν μερικές μέρες, ο Στέργιος Φαρμάκης επιβεβαίωσε και αυτός ότι θα κατέλθει στον αγώνα τον καλό, έστω και πλαγίως. Η δημόσια κατάθεση της υποψηφιότητάς του αναμένεται ως τα τέλη Σεπτέμβρη. Μέσα στην βδομάδα που αρχίζει αύριο, την πρώτη επισήμως προεκλογική, άλλος υποψήφιος θα έχει μια από τις τελικές και κρίσιμες συσκέψεις με τους ήδη και τους μελλοντικούς συνεργάτες και υποψηφίους του, σε ξενοδοχείο του νότου (για να έχει το ρεπορτάζ μας και τη συνήθη ορολογία). Οι υπόλοιπες υποψηφιότητες παραμένουν σε επίπεδο… Facebook, χωρίς τίποτα πιο χειροπιαστό και ξεκάθαρο, απ’ τη γελοία πιερική συνήθεια του post συν δυο λόγια του τύπου “άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε και να ευελπιστούμε ότι τα like θα μετατραπούν σε συνυποψήφιους και σε ψήφους, αργότερα”. Καλά κρατεί και η συντήρηση του ενδιαφέροντος με χαρακτηριστικά blogofacebook, ήτοι συνάντηση είχε ο τάδε με τον δείνα σε καφενείο, σε πλατεία, στο κουτούκι του Γιαβρή και επίσημον επίσκεψην εδέχθη ο πρόεδρος του συλλόγου φιλοτελιστών Σκουτέρνας (κατά Δημόπουλο). Από αύριο όμως θα υπάρχουν αφορμές -και ανάγκη- για συζήτηση, σοβαρότερη και δημόσια. Και, στο ποσοστό που επιλέξουν οι όποιοι υποψήφιοι, δεσμευτική.

Από το Facebook επίσης έκανε και την εμφάνισή του το όχημα των επιδιώξεων Δημόπουλου που αφορούν ειδικά το Λιτόχωρο και -επιβεβαιώνοντας την πολιτική αισθητική και το πολιτικό ήθος του δημάρχου- επανδρώνεται από -με όλους τους τρόπους- “ευλογημένους” της δημαρχίας που ολοκληρώνεται.

Στενός συνεργάτης του Γερολιόλιου εκτιμά ότι η αποψινή εκδήλωση του συνδυασμού θα είναι και η μοναδική παρόμοια, αφού κανείς ανταγωνιστής του δεν θα τολμήσει να διακινδυνεύσει παρόμοια πρόκληση που θα ξεπεράσει σε αποτελέσματα αυτά που θα καταγράψει απόψε η εκκίνηση της κούρσας στο θεατράκι του Λιτοχώρου.