“Το βιολί-βιολάκι…”

και 3 συνεδριάσεις σε 22 μέρες

έχει τις περισσότερες απουσίες από τα Δημοτικά Συμβούλια σε όλη την Ελλάδα, αλλά συνεχίζει να τις συγκαλεί για να ασχολούμαστε με τα λάθος θέμα: την ένταση που προκαλεί η διοίκησή του

 

 

Τα επτά -7- θέματα της συνεδρίασης της 13.09.2018 που δεν έγινε λόγω έλλειψης απαρτίας, έγιναν δεκαπέντε -15- και η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου θα γίνει(;) στις 21.09.2018.

Είναι τόση η φούρια να “περάσουν” κάποια θέματα που το σώμα των αρχόντων μας θα συνεδριάσει μόλις επτά -7- μέρες μετά την τελευταία προσπάθεια. Η δε ιστοσελίδα του Δήμου που δουλεύει σαν με τυχαίο αλγόριθμο-παράγωγο της συμπαντικής τυχαιότητας… δημοσίευσε ήδη την πρόσκληση, προκειμένου να καλυφθεί -όσο καλυφθεί- η υποχρέωση για ενημέρωση όλων πριν την συνεδρίαση. Κάποιο κενό εξουσίας ή η συνηθισμένη έλλειψη ελάχιστου συντονισμού δεν επέτρεψε να σταλεί η πρόσκληση και στα τοπικά Μέσα.

 

Χωρίς καμία ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερομένων (κατοίκων του Λιτοχώρου) επανέρχεται πρώτο-πρώτο και το θέμα “Έγκριση και παραλαβή του αναθεωρημένου Β1 σταδίου της μελέτης με τίτλο «Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) Δήμου Λιτοχώρου, Ν. Πιερίας, το οποίο εισηγείται ο τοπικός αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου, Νίκος Λάππας. “Πέρασε” ήδη από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και Κύριος οίδε τι επιφυλάσσει και τι αλλαγές επιφέρει στην πρωτεύουσα του Δήμου. Κατά τ’ άλλα… λίγες μέρες πριν ο κος Λάππας βαθμολογούσε την δημαρχία με αρνητικό πρόσημο στις επιδόσεις της…

Δεύτερο και καλύτερο το θέμα των δικτύων. Έργο που έχει καθυστερήσει όσο μπορούσε να καθυστερήσει, αλλά -λίγο πριν αρχίσει η ενασχόληση της Δικαιοσύνης με το θέμα, στο ακροατήριο- έρχεται και επανέρχεται για την οριστική του παραλαβή, προσπάθεια που έφτασε ως και στο να υπερασπιστεί την οριστική παραλαβή υπηρεσιακός παράγοντας της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου που σύντομα θα δικαστεί για τις τεχνικές παραλείψεις στην κατασκευή του έργου. Η συγκεκριμένη δίωξη είναι η πρώτη, αποτέλεσμα του ενός σκέλους της εισαγγελικής έρευνας για το έργο, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε και το δεύτερο σκέλος της που αφορά τις διοικητικές ευθύνες. Και το σκέλος αυτό φαίνεται να εντόπισε αδικήματα. Το θέμα “έβαλε φωτιά” στη συνεδρίαση της 30ης Αυγούστου και τελικά δεν “πέρασε” και λόγω της αρνητικής ψήφου (παρών) τριών στελεχών της διοίκησης, μεταξύ των οποίων και ο Ν. Λάππας. Η προηγούμενη συνεδρίαση δεν κατέστη εφικτό να γίνει, κυρίως γιατί επιχειρήθηκε να “περάσει” δέκα μέρες αργότερα. Και επανέρχεται…

Κι άλλα ενδιαφέροντα θέματα φαίνεται να συμπεριλαμβάνει η συνεδρίαση της ερχόμενης Παρασκευής, αλλά αυτό δνε μπορεί να το πει με βεβαιότητα η ΕτΟ, αφού δεν υπάρχει καμία σχετική ενημέρωση. Και πολλά έργα LEADER. Για να “σπάσει” και η μονοτονία των απ’ ευθείας αναθέσεων.

 

«Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου»

 

Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό κατάστημα που εδρεύει στη Δημοτική Κοινότητα Λιτοχώρου, στις 21.09.2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 17.00, βάση των διατάξεων του άρθρου 67 με τίτλο «Σύγκληση του δημοτικού Συμβουλίου» του ν. 3852/2010, για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

 1.

Έγκριση και παραλαβή του αναθεωρημένου Β1 σταδίου της μελέτης με τίτλο «Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) Δήμου Λιτοχώρου, Ν. Πιερίας. (Εισήγηση Λάππας Νικόλαος, Αντιδήμαρχος).

2.

Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Δίκτυα αποχέτευσης Δίου – Πλατανακίων – Αγίου Σπυρίδωνα – Κονταριώτισσας και Ν. Εφέσου.(Εισήγηση Πούλιος Ιωάννης, Αντιδήμαρχος).                    

3.

Ορισμός επιτροπών προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργων & εργασιών. (Εισήγηση Λάππας Νικόλαος, Αντιδήμαρχος).

4.

Έγκριση ή μη πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής εργασιών (παρ. 5 άρθρου 219 Ν. 4412/2016). (Εισήγηση Πούλιος Ιωάννης, Αντιδήμαρχος).

5.

Επιχορήγηση του Σωματείου Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.  (Εισήγηση Δημόπουλος Κωνσταντίνος, Δήμαρχος).

6.

Εκμίσθωση ή μη δημοτικού ακινήτου «ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ» εμβαδού 42,40 τ.μ. εντός του ΟΤ 21 στην Τ.Κ. Νέας Εφέσου. (Εισήγηση Πούλιος Ιωάννης, Αντιδήμαρχος).

7.

Καθορισμός ύψους αμοιβής κατ’ αποκοπή, στη Δικηγόρο Γερομιχαλού Ευαγγελία, που υπερβαίνει το όριο του κώδικα δικηγόρων. (Εισήγηση Δημόπουλος Κωνσταντίνος, Δήμαρχος).

8.

Αποδοχή επιχορήγησης για υλοποίηση προγράμματος κοινωνικής προστασίας για αντικατάσταση οικοσκευών από τις πλημμύρες της 15,16 και 17/11/2017 και 15η αναμόρφωση προϋπολογισμού. (Εισήγηση Δημόπουλος Κωνσταντίνος, Δήμαρχος).

9.

Τροποποίηση της αριθμ. 94/2018 Α.Δ.Σ. που αφορά τον ορισμό μελών της Δ.Ε.Υ.ΑΔ.ΟΛ. (Εισήγηση Γρεβενίτης Ευάγγελος, Δημοτικός Σύμβουλος).

10.

Έγκριση  μελέτης και υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-20120 για το έργο «Αντικατάσταση αρδευτικών δικτύων στη Δ.Ε. Δίου». (Εισήγηση Μακρίδης Παρασκευάς, Ειδικός Συνεργάτης).

11.

Έγκριση  μελέτης και υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στην πράξη 19.2.5.1. Leader για το έργο «Κατασκευή ταμιευτήρα άρδευσης στη θέση  ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ  Τ.Κ. Βροντούς». (Εισήγηση Μακρίδης Παρασκευάς, Ειδικός Συνεργάτης).

12.

Έγκριση  μελέτης και υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στην πράξη 19.2.5.1. Leader για το έργο «Προμήθεια συστήματος εκσυγχρονισμού αρδευτικών εγκαταστάσεων για την βελτίωση λειτουργίας των αρδευτικών δικτύων του Δήμου Δίου – Ολύμπου και την εξοικονόμηση ύδατος». (Εισήγηση Μακρίδης Παρασκευάς, Ειδικός Συνεργάτης).

13.

Λήψη απόφασης προς εξέταση αιτήματος εξωδικαστικού συμβιβασμού προς επίλυση διαφοράς μετά από άσκηση αγωγής της σύμπραξης μελετητών «Αναστασίου Μανιάτη και Γεωργίας Γιαννετάκη», που αποτελείται από τους: 1)Αναστάσιο Μανιάτη του Δημητρίου, αγρονόμο τοπογράφο μηχανικό, κάτοικο Κατερίνης και 2) Γεωργία Γιαννετάκη του Νικολάου, αρχιτέκτονα μηχανικό, κάτοικο Θες/νίκης. (Εισήγηση Γαλάνης Αστέριος, Δημοτικός Σύμβουλος).

14.

Έγκριση της μελέτης και υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα LEADER για έργα αστικής οδοποιίας. (Εισήγηση Μακρίδης Παρασκευάς, Ειδικός Συνεργάτης).

15.

16η Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2018. (Εισήγηση Πούλιος Ιωάννης, Αντιδήμαρχος).

 

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Παπαμιχαήλ  Αθανάσιος