6 – 4 = 2

και αποχαιρέτα τες τις σημαίες που χάνεις

το νερό μας παραμένει εξαιρετικό – η ακτή… ξεμακραίνει, όπως χάνεις απ’ τα μάτια σου την Αλεξάνδρεια (στα λέω έτσι σήμερα που θα γίνεις και πρόεδρος Αλεξανδρείου…)

 

Τέσσερις -4- από τις συνολικά οκτώ -8- ελληνικές Γαλάζιες Σημαίες που αφαιρέθηκαν σήμερα από τον διεθνή κατάλογο με τις Γαλάζιες Σημαίες, βρίσκονταν σε ακτές του Δήμου μας.

Η ανακοίνωση έγινε σήμερα από την συντονιστική επιτροπή του Διεθνούς Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «Γαλάζια Σημαία», με την διευκρίνηση ότι η … υποστολή των τεσσάρων πιστοποιήσεων ΔΕΝ οφείλεται στην ποιότητα των νερών στις εν λόγω ακτές, ποιότητα που παραμένει εξαιρετική.

Πολλά όμως από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που επιβάλλεται να έχει μια ακτή με Γαλάζια Σημαία, δεν υπήρχαν. Και η έλλειψη αυτή διαπιστώθηκε από στελέχη του Διεθνούς Προγράμματος, από την Ελλάδα και το εξωτερικό και η αφαίρεση της πιστοποίησης επιβλήθηκε προκειμένου να διαφυλαχθεί ο θεσμός.

Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί -πανελλαδικά- το ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη πιστοποίηση και παράλληλη ήταν και η αύξηση στον αριθμό των ακτών που απέκτησαν το σημαντικό τρόπαιο με την διεθνή ισχύ. Αλλά δεν άργησα να καταγραφούν απαράδεκτες καταστάσεις σε ελληνικές ακτές και σήμανε συναγερμός. Σε Ελλάδα και στο εξωτερικό. Όπως επισημαίνεται και στην ανακοίνωση της ΕΕΠΦ, απροειδοποίητα και με μικτά συνεργεία, έγιναν αυτοψίες και … ιδού τα αποτελέσματα.

Η πρόθεση του δημάρχου μας, Κ. Δημόπουλου, να αποκτήσουν και να αυξηθούν οι ακτές μας με Γαλάζια Σημαία ήταν από τις σημαντικές προτεραιότητές του, όπως είχε δηλώσει και στην -ιστορική, πια- σύσκεψη στον Πλαταμώνα. Η απόκτησή τους στο παρελθόν αποτέλεσε ευκαιρία προβολής των …επιτυχιών της συγκεκριμένης δημαρχίας, σε κάθε ευκαιρία. Σήμερα, από τις συνολικά έξι -6- που είχαν υψωθεί σε παραλίες του Δήμου μας, χάθηκαν οι τέσσερις -4-. Η ΕτΟ προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Κ. Δημόπουλο, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απώλεια των τεσσάρων Γαλάζιων Σημαιών, με κάθε τρόπο, προκειμένου να καταγράψει την άποψή του. Η προσπάθεια συνεχίζεται…

Ευτυχώς, η συγκεκριμένη δημαρχία έχει να επιδείξει μεγαλύτερες επιτυχίες σε πεδία όπως τα σοβαρά και παγκόσμια περιβαλλοντικά προβλήματα. Αν και ούτε η ίδια επέλεξε να τα προβάλλει, ούτε οι δημότες φαίνεται να τα εκτιμούν. Περισσότερα, προσεχώς.

Η ανακοίνωση της ΕΕΠΦ

 

Ανακοίνωση Τύπου Σεπ'18 galazies

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

 

Έγιναν έξι  

 

Coming soon