Βρείτε τις διαφορές

(και πείτε τες και σε μας)

δεν ειναι άξια -μεγαλύτερου- σεβασμού η Γιορτή μας;;; έχει άλλο αέρα και νερό στην Κατερίνη;

 

 

Λίγες μέρες πριν, η επιλογή της βουλεύτριας ΠΙΕΡΙΑΣ του ΣΥΡΙΖΑ -και του συναδέλφου της Αστέριου Καστόρη- να κάνουν έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου και να εκθέσουν και τις προθέσεις της κυβέρνησης για το άμεσο μέλλον, στο κοινό της 16ης Γιορτής Αγρότη στην Καρίτσα, τροφοδότησε την οξεία κριτική της πιερικής ΝΔ και την μήνιν του προέδρου της ΝΟΔΕ, Γιάννη Κουρινιώτη. Επί τόπου και αμέσως μετά τα εγκαίνια, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ έκανε μια δήλωση, πλήρη οργής και θυμού και τις επόμενες μέρες υπήρξε και αντιπαράθεση και “ξιφομαχία” με ανακοινώσεις των δύο κομμάτων.

Στις 28.09.2018, στα εγκαίνια της 9ης ΕΒΕΠ στην Κατερίνη, η κα Σκούφα έπραξε ακριβώς το ίδιο: με αφορμή τα της 9ης ΕΒΕ Πιερίας και Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε στην πορεία της οικονομίας και την αντανάκλαση και σε τοπικό επίπεδο, όσα η ίδια θεωρεί επιτεύγματα της κυβέρνησης και περιέγραψε και το επερχόμενο σχέδιο ελαφρύνσεων που παρουσιάστηκε απ’ τον πρωθυπουργό και στην πρόσφατη ΔΕΘ.

Τρεις μέρες μετά τα εγκαίνια της ΕΒΕΠ, καμία αντίδραση ή παράπονο ή κριτική δεν υπήρξε σε ότι αφορά την παρουσία και τα όσα εξέθεσε η βουλεύτρια. Ούτε στη διάρκεια των εγκαινίων, ούτε αργότερα, με ανακοινώσεις, δελτία Τύπου, αρθρογραφία, οποιοδήποτε τρόπο.

Σε τι μπορεί να οφείλεται η διαφορά;

Είναι άλλα τα πολιτικά ήθη -των ίδιων στελεχών- στα όρια του Δήμου Κατερίνης και εντελώς διαφορετικά στα όρια του Δήμου Δίου-Ολύμπου;

Υπάρχει διαφορά στην αξία και το βεληνεκές -ή οτιδήποτε άλλο- μεταξύ ΕΒΕ και Κριτσμά; Και τόση που επιτρέπει τέτοια διαφορά στην πολιτική συμπεριφορά;

Κι αν αυτό που ενόχλησε, ενόχλησε μόνο στην Καρίτσα και όχι στην Κατερίνη… αν έχει ο δήμαρχος, η αντιπεριφερειάρχης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου δικαίωμα και ευκαιρία να εξαγγείλουν ότι θέλουν από το βήμα της Γιορτής Αγρότη, δεν έχουν το ίδιο δικαίωμα εν ενεργεία βουλευτές;

 

Το δελτίο Τύπου της Ελ. Σκούφα

 

ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΜΠΕΤΤΥ) ΣΚΟΥΦΑ
Βουλεύτρια Πιερίας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Γραμματέας Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων

 

9η ΕΒΕΠ Πιερίας & Κεντρικής Μακεδονίας

Ε. Σκούφα: «Η οικονομία έχει μπει σε μια σαφή αναπτυξιακή τροχιά»

Επίσκεψη της βουλεύτριαςΣΥΡΙΖΑ Πιερίας στα περίπτερα της Έκθεσης

« Η οικονομία έχει μπει σε μια σαφή αναπτυξιακή τροχιά, καθώς το ΑΕΠ αυξάνεται σε ετήσια βάση για έκτο διαδοχικό τρίμηνο.Έρχεται ως επιστέγασμα της ανόδου που παρουσιάζουν βασικοί δείκτες της πραγματικής οικονομίας, όπως είναι η βιομηχανική παραγωγή και οι εξαγωγές. Η άνοδος της κατανάλωσης (έστω και ισχνή) αντανακλά βελτίωση των εισοδημάτων» επεσήμανε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό της η βουλεύτρια Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων της 9ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης και Κεντρικής Μακεδονίας.

Η έκθεση που στεγάζεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Ανδρομάχη, άνοιξε την Παρασκευή και θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου και συμμετέχουν 100 επιχειρήσεις εκ των οποίων ποσοστό 80% περίπου είναι από την Πιερία και το υπόλοιπο από τους όμορους νομούς.

Στη σύντομη τοποθέτησή της η κα Σκούφα, συνεχάρη τους διοργανωτές για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν ώστε η Έκθεση να έχει ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή, μεγαλύτερη από πέρυσι. Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός και θεσμό για την Πιερία που αποτελεί δίαυλο επικοινωνίας με τους πολίτες και τους επιχειρηματίες που εκθέτουν τα προϊόντα τους σε εξαιρετικά προσιτές τιμές.

Τα οικονομικά μεγέθη

Όπως ανέφερε η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, νέα σημαντική αύξηση κατέγραψε το ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο του 2018, ενώ αναθεωρήθηκε προς τα πάνω και ο ρυθμός ανάπτυξης του πρώτου τριμήνου, με αποτέλεσμα, συνολικά στο πρώτο εξάμηνο του 2018, η οικονομική ανάπτυξη να «τρέχει» με 2,15%. Επίσης, το ΑΕΠ αυξάνεται για έκτο διαδοχικό τρίμηνο, που δείχνει ότι η οικονομία έχει μπει σε σταθερή αναπτυξιακή τροχιά. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, τόνισε η κα Σκούφα, καθώς η μέση επίδοση του εξαμήνου, υπερβαίνει τον ετήσιο στόχο για τη μεταβολή φέτος που είναι στο 1,9%, μετά από διαρκείς αναθεωρήσεις προς τα κάτω. Σαφώς η ανάπτυξη θα ήταν μεγαλύτερη, εάν οι επενδύσεις δεν κατέγραφαν μείωση στο β΄ τρίμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το ΑΕΠ του δευτέρου τριμήνου του 2018 αυξήθηκε κατά 1,8% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017. Επίσης, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2018 αυξήθηκε κατά 0,2%.

 

Ταυτόχρονα, όμως αναθεωρήθηκε προς τα πάνω και ο ρυθμός ανάπτυξης του πρώτου τριμήνου του 2018, καθώς από το 2,3% που είχε ανακοινωθεί τον περασμένο τρίμηνο, διαμορφώθηκε τελικά στο 2,5%. Στο πλαίσιο αυτό, ο μέσος όρος της ανάπτυξης για το πρώτο εξάμηνο, διαμορφώθηκε στο 2,15%. Ακολουθεί το γ΄ τρίμηνο, που είναι και το πιο «δυνατό» της ελληνικής οικονομίας, λόγω του τουρισμού, για το οποίο οι προσδοκίες είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων

Όπως υπογράμμισε η κα Σκούφα, η άνοδος του ΑΕΠ, του β’ τριμήνου και συνολικά του πρώτου εξαμήνου, αποτελεί μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, για την οικονομία και διευκολύνει το έργο του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, καθώς:

Αντανακλά τη βεβαιότητα για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και αποτελεί ένα ισχυρό ατού προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιο των ελαφρύνσεων που σχεδιάζει η κυβέρνηση στη φορολογία, αλλά και η αναστολή της μείωσης των συντάξεων από την 1-1-2019.

Η βουλεύτρια Πιερίας επισκέφτηκε τα περίπτερα της Έκθεσης και συνομίλησε με τους επιχειρηματίες για τα προϊόντα τους, τις προοπτικές των επιχειρήσεών τους και τους στόχους που έχουν τεθεί, ενώ παράλληλα τους ενημέρωσε για την πορεία των οικονομικών δεικτών.

 

Ούτε στο σημερινό δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου σημειώνεται κάτι αρνητικό για την παρουσία και τις τοποθετήσεις οποιουδήποτε στην 9η ΕΒΕΠ. Και η παρουσία των βουλευτών περιγράφεται συνολικά. Ο πρόεδρός του, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, πήρε το λόγο -εκτός προγράμματος- στη Γιορτή Αγρότη και έψεξε και αυτός -ηπιότερα- το θέμα των εξαγγελιών, συμπεριλαμβάνοντας στους εξαγγέλοντες τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου και την αντιπεριφερειάρχη. Αμέσως μετά,… εξήγγειλε τη δημιουργία σχετικού με τα αγροτικά τομέα στο Επιμελητήριο…

 

egk9hevep

 

https://ikaros.multiserver.gr:2096/cpsess0869991358/horde/imp/view.php?actionID=view_attach&id=3&muid=%7B5%7DINBOX18313&view_token=xjNJvWEABp-7a50mXZf2qw7&uniq=1538402624629

 

https://ikaros.multiserver.gr:2096/cpsess0869991358/horde/imp/view.php?actionID=view_attach&id=4&muid=%7B5%7DINBOX18313&view_token=xjNJvWEABp-7a50mXZf2qw7&uniq=1538402642357