“Έβγαλε” (δήμαρχο) έναν

και προσφέρει τρεις

μπορεί και τέσσερις – το άγνωστο (ως τώρα) ρεκόρ της “Ολύμπιας Συμμαχίας”

 

 

Η πορεία της “Ολύμπιας Συμμαχίας” προς τον απόλυτο θρίαμβο συνεχίζεται και οσονούπω ολοκληρώνεται: η παράταξη που ανέδειξε τον εν ενεργεία δήμαρχο, ήδη προσφέρει στο Δήμο (που ακόμα παλεύει -τάχα- να κατακτήσει το ελάχιστο επίπεδο διαχείρισης των σκουπιδιών του), τρεις -μπορεί και τέσσερις- υποψηφίους δημάρχους!!!

Πέρα από τον σημερινό δήμαρχο Κωνσταντίνο Δημόπουλο που θα επιδιώξει να συνεχίσει την ολοκλήρωση του έργου του σε εννιά χρόνια, ήδη ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο εξίσου πετυχημένος Αθανάσιος Καλαϊτζής, ενώ γνωστό είναι ήδη ότι υποψηφιότητα θα καταθέσει και ο Νο2 της “Συμμαχίας”, αναπληρωτής δήμαρχος, Νίκος Λάππας. Αν προσθέσουμε στους παραπάνω και τον εμφανιζόμενο ως έχοντα τις ίδιες προθέσεις -ανεξάρτητο, σήμερα και αρχικά στενότατο συνεργάτη του Κ. Δημόπουλου- Δημήτρη Γουλάρα… έχουμε ήδη τέσσερις υποψήφιους δημάρχους από τα σπλάχνα της ίδιας δημοτικής παράταξης!!!

Πρόκειται σίγουρα για πανελλήνιο ρεκόρ που απλώς δεν έχει καταγραφεί και επισημότερα, αλλά στους επόμενους 8-9 μήνες υπάρχει χρόνος και για αυτό. Μέχρι στιγμής, οι μελλοντικοί εκλογείς αρκούνται στο να παρακολουθούν με αυξανόμενη έκπληξη το πως τα μέλη της διοίκησης -που από το 2014 ως σήμερα δεν κατάφεραν τα ελάχιστα- να πολιτεύονται ως να έχουν ήδη πίσω τους απαράμιλλες επιτυχίες, σε όλα τα επίπεδα. Και κυρίως, πως ανακοινώνουν δημαρχικές υποψηφιότητες, ΧΩΡΙΣ να παραιτηθούν καν από τα καθήκοντά τους και να αποχωρήσουν από την παράταξη που έχει ήδη τρεις υποψήφιους δημάρχους. Εξίσου πρωτότυπο και ανεπανάληπτο είναι το γεγονός ότι και ο επικεφαλής της παράταξης, δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, ΔΕΝ έπραξε το παραμικρό -από την Παρασκευή ως σήμερα, Δευτέρα- όταν ο στενός του -ως προχθές- συνεργάτης ανακοίνωσε πρόθεση να τον διαδεχθεί… Και ενώ είναι ήδη γνωστό -εδώ και ένα τουλάχιστον μήνα, αν όχι δύο- ότι ο επί της Παιδείας αντιδήμαρχος “έβαλε πλώρη” για δήμαρχος.

Αλλά, αυτά είναι πρακτικές και αντανακλαστικά που απαιτούν πολιτική ηθική, την οποία η “Ολύμπια Συμμαχία” απέδειξε ότι δεν διαθέτει και όριά της είναι οι προσωπικές επιδιώξεις και τα ατομικά συμφέροντα, κάτω από την ίδια ευκαιριακή σημαία που παραμένει όρθια, με πολλά, πάρα πολλά λεφτά. Για όλα και σε όλους. Εξ αυτού και η μπηχτή Καλαϊτζή περί στηριγμάτων, βαριδίων και οικονομικού κόστους (για τους ως προχθές συνοδοιπόρους του).

Προλάβατε.-