“Έφυγε” ο Βαγγέλης Πολύζος

βουλευτής Πιερίας και δήμαρχος Κολινδρού και Πύδνας-Κολινδρού

από τους μακροβιότερους βουλευτές της ΝΔ – εμβληματικό και δημοφιλές στέλεχος του κόμματος στην Πιερία – συλλυπητήρια και από τον Πρόεδρο της Βουλής

 

 

Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2018

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής
για τον θάνατο του πρώην βουλευτή της ΝΔ Ευάγγελου Πολύζου

 

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, πληροφορηθείς τον θάνατο του πρώην βουλευτή της ΝΔ Ευάγγελου Πολύζου, δήλωσε:

«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Ευάγγελου Πολύζου, που υπηρέτησε επί πολλά έτη την Πιερία ως βουλευτής της ΝΔ αλλά και από θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

 

 


 

 

Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2018

 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μας προκαλεί θλίψη η απώλεια του πρώην βουλευτή του Κόμματός μας Ευάγγελου Πολύζου.

Διακρίθηκε για την εντιμότητα του, καθώς και για την αγάπη του προς την Πιερία, την οποία υπηρέτησε τόσο ως βουλευτής της Παράταξής μας όσο και από θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εκφράζουμε στην οικογένειά του  τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

 


 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΛΑΓΔΑΡΗ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΠΟΛΥΖΟΥ

 

Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη και συγκίνηση για τον θάνατο του εξαιρετικού συναδέλφου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής Ευάγγελου Πολύζου. Ο εκλιπών, που ανάλωσε όλη τη ζωή του στην κοινωνική και πολιτική σφαίρα αφήνοντας αξιομνημόνευτο έργο, υπήρξε, κατά γενική αίσθηση και ομολογία, πνεύμα ανήσυχο και δημιουργικό, με ακατάβλητη ενεργητικότητα και δράση και με κοινωνικότητα μοναδική, καθώς ξεχώριζε για τη ζεστασιά και το γνήσιο ενδιαφέρον του για τους άλλους. Η στράτευσή του στο χώρο της πολιτικής από τη νεαρή του ηλικία υπήρξε το πιο έντονο αποτύπωμα της προσωπικότητας του. Υπερασπίστηκε με πάθος τις ιδέες του και αναμφίβολα τίμησε τα αξιώματα που ανέλαβε, αφιερώνοντας όλη την ικμάδα του, ώστε να προσφέρει ό,τι ήταν δυνατό στην κοινωνία, τη γενέτειρά του, τον Κολινδρό, και γενικότερα στο νομό μας.

Ο Ευάγγελος Πολύζος, καταξιωμένος στον πολιτικό και κοινωνικό στίβο, αφού υπηρέτησε τα κοινά με πίστη στο γενικό συμφέρον και το κοινό καλό, αλλά και τυλιγμένος στην αγάπη των δικών του, συγγενών και φίλων, ενοικεί πια στη μνήμη και την καρδιά μας. Όλοι εμείς που ευτυχήσαμε να τον γνωρίσουμε, νιώθουμε και σήμερα το πνεύμα και τη σφραγίδα του αποτυπωμένη με το χιούμορ του και το ζεστό του χαμόγελο.

Ο θάνατός του μας προκαλεί άφατη οδύνη και τη βεβαιότητα ότι αφήνει για τον τόπο του ένα δυσαναπλήρωτο κενό, αφού σπανίζουν οι άνθρωποι με τέτοια αφοσίωση και διάθεση προσφοράς. Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε και πάλι τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και να τους ευχηθούμε από καρδιάς να σταθούν όρθιοι στην ανελέητη και άδικη μοίρα, για να υπομείνουν τον πόνο από την απώλεια του αγαπημένου τους. Στο ταξίδι του για τον κόσμο της αιωνιότητας, ας είναι άφθαρτη η μνήμη του από το επίγειο πέρασμά του…


 

 

Ψήφισμα ΝΟ.Δ.Ε. ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Πιερίας για το θάνατο του Ευάγγελου Πολύζου

Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟ.Δ.Ε.) της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Πιερίας,  σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής, για το θάνατο του Ευάγγελου Πολύζου, πρώην βουλευτή Πιερίας και Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού, ΟΜΟΦΩΝΑ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:

  1. Να εκφράσει τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.
  2. Να παραστεί σύσσωμη η ΝΟ.Δ.Ε. κατά την τέλεση της Εξοδίου Ακολουθίας.
  3. Να τηρηθεί στη μνήμη του ενός λεπτού σιγή στην παρούσα συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής, προς απόδοση τιμής και μνήμης.
  4. Να κατατεθεί στεφάνι στη  σορό  του εκλιπόντος.
  5. Να κατατεθεί χρηματικό ποσό  στη «ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ» στη μνήμη του εκλιπόντος.
  6. Να δημοσιευθεί το παρόν Ψήφισμα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

O Ευάγγελος Πολύζος, υπήρξε ένας ευπατρίδης της πολιτικής, ένας γνήσιος αγωνιστής που υπηρέτησε πιστά την πατρίδα, την Πιερία και την παράταξη. Θα  μείνει για πάντα στη μνήμη μας, για τον διεκδικητικό χαρακτήρα του, την ανιδιοτέλεια, την εργατικότητα και για την ιδιαίτερη αγάπη για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Η Πιερία, είναι από σήμερα πιο φτωχή.

Ας είναι η μνήμη του αιώνια.

Για τη ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Πιερίας

                                Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΈΑΣ

                   ΙΩΑΝΝΗΣ  ΚΟΥΡΙΝΙΩΤΗΣ                                                                     ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΤΟΥΛΑΣ

 


 

 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια  στην οικογένεια του Ευάγγελου Πολύζου, ενός πολιτικού άνδρα που άφησε έντονο το στίγμα του στην Πιερία, ενός ανθρώπου που αγάπησε και τίμησε τον τόπο του και κυρίως τον υπηρέτησε με ηθος και αξιοπρέπεια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Πιερικής γης που θα τον σκεπάσει.

 

Για τη Δημ.Τ.Ο.Ν.Δ. Κατερίνης

Ο Πρόεδρος
Σπύρος Κουλκουδίνας

 


 

Θανάσης Λιακόπουλος: Συλληπητήριο μήνυμα για τον Βαγγέλη Πολύζο

Λίγοι ήταν οι άνθρωποι που σφράγισαν με την παρουσία τους την πολιτική μας ζωή για περίπου 25 χρόνια. Ένας από αυτούς ήταν ο Βαγγέλης Πολύζος. Με μία διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων, πάντα πολύ κοντά στον πολίτη, κατάφερε να ξεχωρίσει και να προσφέρει τόσο ως Δήμαρχος Κολινδρού και Πύδνας Κολινδρού, όσο και ως βουλευτής. Μας συνδέουν κοινές πολιτικές καταβολές και πάντα θα θυμάμαι τις συμβουλές που μου έδωσε την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου. Καλό σου ταξίδι, Βαγγέλη. Τα ειλικρινή μου συλληπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.


 


Ευάγγελος Πολύζος

21 Ιουνίου 1945 – 26 Οκτωβρίου 2018
(βιογραφικό)