Η τελευταία με -τυπική- πλειοψηφία

συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

φεύγει ένας ακόμη, μετά 48 -ίσως και 49- αναβολές…

 

 

 

Φήμες που θέλουν στέλεχος της “Ολύμπιας Συμμαχίας” να παραιτείται από την διοικούσα παράταξη και να ανεξαρτητοποιείται εδώ και μήνες, προκειμένου να διεκδικήσει τη δημαρχία, φαίνεται πως θα επαληθευτούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ή -σωστότερα- αμέσως μετά.

Αν και δεν έχει παρασχεθεί ως τώρα καμία εξήγηση για το πως κορυφαίο στέλεχος (και αντιδήμαρχος και στενός συνεργάτης του Κ. Δημόπουλου), παραμένει στα καθήκοντά του και δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, ενώ ταυτόχρονα εκφράζει την πρόθεσή του να είναι ο επόμενος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, η επιλογή του δεν προκάλεσε καμία δημόσια αντίδραση της παράταξης και του επικεφαλής της, πλην μιας κατ’ ιδίαν αντιπαράθεσης σε “χοντρά γαλλικά”. Σίγουρα, είναι και τα δύο ενδεικτικά της πολιτικής ποιότητας της συγκεκριμένης ομάδας και των αντοχών του δημάρχου έναντι της οριακής πλειοψηφίας που του επέβαλλε η ανεξαρτητοποίηση των Γουλάρα και Βακουφτσή.

Ποιότητα και ηθικές επιλογές που θα συνεχίσουν να ισχύουν και στο μέλλον και στην πορεία προς τον Μάιο του 2019. Με την καθυστερημένη και υποκριτική αποχώρηση του πρώην κορυφαίου της διοικούσας παράταξης, η ισορροπία στο Δημοτικό Συμβούλιο αντιστρέφεται υπέρ της μειοψηφίας, αλλά … εδώ δεν έχουμε κανονικό, καθαρό, ασφαλές και πόσιμο νερό… τα βασικά της δημοκρατικής διακυβέρνησης θα μας ενδιαφέρουν;;;

Εκτός αυτού, δεν υπάρχει και κανείς λόγος ανησυχίας, αφού πρόσφατα ο δήμαρχός μας δήλωσε “Θα ξαναβγώ δήμαρχος με “κλειστά” τα μάτια”, οπότε στον πέμπτο χρόνο της σημερινής δημαρχίας μπορεί να μεσολαβήσει και ένα διάστημα απώλειας της πλειοψηφίας/δεδηλωμένης/τυπικών προσόντων/ψιλών γραμμάτων. Τα αγαπημένα του blogs δεν επεσήμαναν τίποτα αρνητικό.

Όλα καλά και ζήτω ο Οιδίποδας… (που ήταν και βασιλιάς, όχι δήμαρχος).

Σε ό,τι αφορά τα θέματα συζήτησης, υπάρχουν πολλά και ενδιαφέροντα.

Και καθορισμός τελών για το μέλλον.

Και ο δρόμος της Παλιάς Σκοτίνας.

Και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου.

Και εκμισθώσεις.

Και διευθέτηση εκκρεμοτήτων πριν την ανεξαρτητοποίηση.

 

12η 31-10-2018