“Τα ‘χωσε” ο Στύλος,

ΝΑ ΚΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ!!!

παρακαλούνται οι τουριστικοί οδηγοί να προβάλλουν τους δύο δρόμους: τον μεταξύ των δύο Σκοτίνων και τον Παλιού Παντελεήμονα-Καλλιπεύκης

ΕΤΕΛΕΙΩΣΕ!!!

 

 

Η προσέλευση στην πρόσφατη Καστανογιορτή της Σκοτίνας αποτέλεσε για το Δήμο Δίου-Ολύμπου και την Αντιπεριφέρεια μια απαιτητική υποχρέωση, αφού δήμαρχος και αντιπεριφερειάρχισσα κλήθηκαν να τιμήσουν την εκδήλωση, αλλά ήξεραν ότι θα έπρεπε να “βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά” σε ότι αφορούσε το δρόμο Σκοτίνας-Παλιάς Σκοτίνας.

Κι αυτό γιατί τρία χρόνια τώρα η Σκοτίνα περιμένει να αποκτήσει έναν καλύτερο δρόμο ως την Παλιά Σκοτίνα, αυτήν που ο δήμαρχος λέει “Απαλνή” σε κάθε ευκαιρία, αλλά … ως εκεί. Κι ο δρόμος άφαντος, ενώ η δημαρχία Δημόπουλου ολοκληρώνεται σε λίγο. Πριν την Καστανογιορτή, δήμαρχος και αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκαν την Σκοτίνα και τον Αθανάσιο Στύλο για να τον κατευνάσουν. Υποσχέθηκαν την άμεση προώθηση της μελέτης και την έναρξη των εργασιών, αλλά ο βετεράνος αυτοδιοικητικός έδειξε “κόκκινη κάρτα”.

Στην πρόσφατη Καστανογιορτή, η δυσφορία του ήταν ολοφάνερη, η κα Μαυρίδου δεν μπόρεσε να παραβρεθεί κι είναι εντελώς αποκαλυπτικό της κατάστασης που επικρατούσε μεταξύ των αυτοδιοικητικών των δύο βαθμών, το γεγονός ότι Δημόπουλος και Τσιμήτρης -στο σύντομο χαιρετισμό τους στη γιορτή- αναφέρθηκαν αμέσως στο θέμα του δρόμου. Ο δήμαρχος ανακάτεψε αναμορφώσεις, …ζαρζανέτια, νέα μελέτη και παρακάλεσε τον περιφερειακό σύμβουλο να επιταχυνθεί η διαδικασία, ο περιφερειακός σύμβουλος διαβεβαίωσε ότι το έργο δεν ΘΑ γίνει, αλλά “ξεκινάει από αύριο”, ο δήμαρχος έδωσε συγχαρητήρια στον Στύλο που κρατάει καθαρό το χωριό, ο Τσιμήτρης επικαλέστηκε σύσκεψη Μαυρίδου-Δημόπουλου-Στύλου ως επιβεβαίωση των λεχθέντων, άκουσε και λίγα γιουχαϊσματα και … Και το μόνο που κατάφεραν όλα αυτά ήταν να “φορτώσει” ο Στύλος. Και να πει τα πράγματα με τ’ όνομά τους:

“Ως πρόεδρος της ΤΚ Σκοτίνας σας καλωσορίζουμε στο όμορφο χωριό μας και σας ευχαριστούμε (….), χαιρετίζουμε και καλωσορίζουμε τα πολιτικά πρόσωπα που είναι πάρα πολλά γιατί -όπως ξέρετε- έχουμε περιφερειακές εκλογές, δημοτικές εκλογές, βρίσκονται και οι υποψήφιοι βουλευτές εδώ… τους εύχομαι καλή επιτυχία… Θέλω όμως να ανακοινώσω, κες και κιοι, όσοι είστε κάτοικοι του χωριού μας, εγώ ως προεδρος έχω πολλά παράπονα από το σημερινό δήμαρχο … και δεν το λέω αυτό να …και ούτε χαρίζω αυτιά σε κανέναν -ξέρετε- για το χωριό μου. ΕΧΩ από τις 3 Αυγούστου δεν έχω εργάτες να κάνω καθαριότητα, δεν έχουμε λάμπες, δεν έχουμε κάδους, τα ρέματα είναι όλα μπαζωμένα και το δρόμο αυτόν, κάθε χρόνο μου έλεγε η κα αντιπεριφερειάρχης και ο κος δήμαρχος “ανακοίνωσέ τον εσύ κε Στύλο στην Καστανογιορτή”, ανακοίνωνα εγώ το έργο, χειροκροτούσατε εσείς, αλλά έργο δεν έβλεπα. Μέχρι που αναγκάστηκα πέρυσι να κάνουμε καινούριο έγγραφο -ως Τοπικό Συμβούλιο- και ήρθε ο κος δήμαρχος και σας είχε ανακοινώσει ότι “θα το κάνει” πέρυσι. Πέρασαν τέσσερα χρόνια, έργο δεν βλέπουμε και πρόσφατα, πριν δέκα μέρες, σε μια ταβέρνα, ήρθε η κα αντιπεριφερειάρχης και ο κος δήμαρχος και μας κάλεσαν σαν Τοπικό, ήρθαν και καμιά τριάντα άτομα του χωριού μας, συζητήσαμε και μας υποσχέθηκαν ότι το έργο θα γίνει. Εγώ, κε δήμαρχε… μακάρι το έργο να γίνει και ας βγω ψεύτης… το έργο θ’ αργήσει πάρα πολύ. Σας έκανα μια αίτηση και σε σας και στην Περιφέρεια, για να μου δώσετε, αν όντως υπάρχει η μελέτη και ποιος θα είναι ο ανάδοχος που θα πάρει αυτό το έργο… Σας ευχαριστώ όλους, καλή διασκέδαση… Αυτά”. Τα είπε από βήματος Κααστανογιορτής ο πρόεδρος και αποχώρησε καταχειροκροτούμενος και ούτε γάτα-ούτε ζημιά και πουθενά στην τάχα δημοσιότητα της Πιερίας δεν αναφέρθηκε κάτι…

Όλα αυτά στις 13.10.2018. Εννιά μέρες αργότερα, στις 22.10.2018, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δίου-Ολύμπου στέλνει έγγραφο προς το Δημοτικό μας Συμβούλιο, με τίτλο “Εισήγηση στο Δημοτικό συμβούλιο για την έγκριση της μελέτης με τίτλο «Επείγουσες εργασίες για αποκατάσταση τμήματος διαδημοτικής οδού Σκοτίνας – Π. Σκοτίνας Δήμου Δίου – Ολύμπου».

 

 

                                                                                           

 

 

 

 

Είναι το 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης της αυριανής συνεδρίασης και θα το εισηγηθεί ο ίδιος ο δήμαρχος. Τελικά, την Σκοτίνα … “μια βροχή την έσωσε”, αφού το έργο εντάχθηκε (ή εντάσσεται) στις αποκαταστάσεις καταστροφών από την νεροποντή της 16ης Νοεμβρίου 2017. Και μπορεί ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου να βγει τελικά ψεύτης, αφού και ο άλλος δρόμος, Παλιού Παντελεήμονα-Καλλιπεύκης (επιλογή του δημάρχου με απόλυτη προτεραιότητα που προκάλεσε πάμπολλες αντιδράσεις) ολοκληρώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ και είχε κόστος διόλου ευκαταφρόνητο.

 

ΩΦΡΨΩ9Δ-ΦΥΖ_Π_ΠΑΝΤΕΛ-ΚΑΛΛΙΠ