“Ο Τζιτζικώστας έχει όπλα,

αλλά άσφαιρα..."

Παπαστεργίου στην Κατερίνη, “ανοίγοντας” την προεκλογική περίοδο για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ο κος Τζιτζικώστας έχει τα όπλα της δημοσιότητας, αλλά είναι άσφαιρα γιατί -στην ουσία- αυτό που διαφημίζει, κονδύλια και χρηματοδοτήσεις και έργα, είναι πολύ λιγότερα απ’ όσα θα ‘πρεπε, δήλωσε στην πρώτη εμφάνισή του στην Πιερία, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με το ΚΙΝΑΛ, Χρήστος Παπαστεργίου.

Ο σημερινός δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, κάνοντας το βήμα προς την Περιφέρεια, δηλώνει στέλεχος της προοδευτικής παράταξης, “αυτής που μπορεί να είναι ξανά εκείνη η παράταξη που θα οδηγήσει τη χώρα προς το μέλλον, άρα και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, άρα και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας”. Θεωρεί ότι ο σημερινός περιφερειάρχης έχει ένα -ως ασκών διοίκηση- ένα προβάδισμα, αλλά χρησιμοποιεί την Περιφέρεια ως μηχανισμό προβολής του στην κεντρική πολιτική σκηνή. Σε ότι αφορά την κεντρική πολιτική σκηνή, ο κος Παπαστεργίου θεωρεί ότι δεν εισέρρευσαν τα ποσά και οι χρηματοδοτήσεις προς την Περιφέρεια όπως τα παρουσιάζει ο σημερινός περιφερειάρχης, γιατί πολλά αφορούν έργα της κεντρικής διοίκησης την οποία ο κος Τζιτζικώστας επέλεξε να “ξελαφρώσει” από καθήκοντα. “Υπάρχουν ευθύνες, έχει πεπραγμένα ο κος Τζιτζικώστας ή μάλλον δεν έχει πεπραγμένα”, τόνισε, “γι’ αυτό και η Κεντρική Μακεδονία δεν είναι απλώς τελματωμένη, οπισθοδρομεί και χάνει ευκαιρίες”.

Δεν είναι βιαστικός στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου της Πιερίας, αφού “υπάρχει αρκετός χρόνος” και δεν αναζητεί άτομα που συγκέντρωσαν τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά στελέχη να υλοποιήσουν δεσμεύσεις και σχέδια που θα παρουσιάσει στο άμεσο μέλλον. Αν και εκλεγμένος με τον Γιάννη Μπουτάρη, ο Χρ. Παπαστεργίου δηλώνει αντίθετος με την Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισε “λάθος συμφωνία που δεν πρέπει να υλοποιηθεί”.