“Δεν παραπέμπουμε εμείς,

αλλά προτείνουμε περαιτέρω διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη"

Χ. Τζαμακλής στην ΕΡΤ για το “Ερρίκος Ντυνάν” – “υπήρξε sui generis διαπλοκή, αλλά άφησε ίχνη…”

 

 

 

Το Σύνταγμα της χώρας και οι νόμοι της παραβιάστηκαν και παρακάμφθηκαν για να πουληθεί το “Ερρίκος Ντυνάν” όπως πουλήθηκε, δήλωσε σήμερα σε ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1, ο βουλευτής Πιερίας, γραμματέας της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας-κατά τα έτη 1997-2014, Χάρης Τζαμακλής.

 

Λίγες ώρες αργότερα, ο Χάρης Τζαμακλής εισηγήθηκε στην Επιτροπή το πόρισμα της πλειοψηφίας που αφορά το “Ερρίκος Ντυνάν”, του οποίου -σε μεγάλο βαθμό- είναι ο κύριος ερευνητής-συντάκτης. Μιλώντας στην ΕΡΤ, επεσήμανε ότι είναι συνταγματική επιταγή να μην μπορούν να πωληθούν κοινωφελή ιδρύματα, αλλά ένα τεράστιο σύστημα sui generis διαπλοκής κατάφερε -για πρώτη φορά στην Ιστορία της χώρας μας- να φτάσει στον πλειστηριασμό του νοσοκομείου. Σε ότι αφορά τις χθεσινές δηλώσεις Άδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδου και τις αντιδράσεις της ΝΔ σχετικά με τα συμπεράσματα και το περιεχόμενο του πορίσματος που εντοπίζει στοιχεία για περαιτέρω διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη, ο κος Τζαμακλής τόνισε ότι οι Γεωργιάδης και Λοβέρδος θέλουν τον λαό με μνήμη χρυσόψαρου, αλλά υπάρχουν οι καταθέσεις τους στην Επιτροπή με τις οποίες επιβεβαίωσαν ότι γνώριζαν τα συνταγματικά και νομικά εμπόδια στην πώληση του “Ντυνάν”.

“Δεν είναι η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, είναι εξεταστική και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προτείνουμε στη Δικαιοσύνη να ερευνήσει περαιτέρω, πράξεις και συμπεριφορές που θεωρούμε ότι χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης”, επεσήμανε ο βουλευτής, απαντώντας σε ερώτηση για τα αποτελέσματα της έρευνας, λίγο πριν παρουσιάσει μια σύνοψη του πορίσματος για το “Ερ. Ντυνάν” στην Εξεταστική.

 

 

 

Περισσότερα -ως απάντηση στους Γεωργιάδη και Λοβέρδο- και αναλυτικότερα για το πόριμα της κυβερνητικής πλευράς, περιέλαβε ο βουλευτής στην εισήγησή του στην Εξεταστική Επιτροπή.

 

 

 

 

 

 

 


ΧΑΡΗΣ ΤΖΑΜΑΚΛΗΣ
Βουλευτής Πιερίας – ΣΥΡΙΖΑ

7 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Τα εξεταζόμενα περιστατικά βοούν»

Ο Χάρης Τζαμακλής εισηγητής του πορίσματος της πλειοψηφίας σχετικά με το «Ερρίκος Ντυνάν» στην εξεταστική Επιτροπή για την υγεία

 

Για ανοικτά θέματα προς διερεύνηση για τους πρώην υπουργούς Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και Άδωνι Γεωργιάδη έκανε λόγο ο Γραμματέας της Εξεταστικής Επιτροπής για την υγεία και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας. Ο Χάρης Τζαμακλής κατά την τοποθέτησή του για το πόρισμα της πλειοψηφίας που αφορά στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν»,   επισήμανε πολλάκις ότι τόσο το Σύνταγμα όσο και σειρά νόμων κατοχυρώνουν τον κοινωφελή σκοπό του ιδρύματος, ο οποίος αντίκειται των πάσης φύσεως ιδιωτικών συμφερόντων και σκοπών, καταλήγοντας στις πολιτικές ευθύνες που βαραίνουν τους Δ. Αβραμόπουλο, Α. Λοβέρδο, Α. Γεωργιάδη και Μ. Βορίδη αλλά και στις περαιτέρω ευθύνες που πρέπει να διερευνηθούν.

«Οι ευθύνες τους αφορούν τόσο την παραβίαση του Συντάγματος και του νόμου όσο και τη μη ορθή του εν ευρεία έννοια δημοσίου συμφέροντος που επλήγη από τη μεταβολή του περιεχομένου και των όρων της δωρεάς του Ερυθρού Σταυρού προς το ΚΙΕΝ ως προς τις διατάξεις που αφορούσαν τον κοινωφελή σκοπό».

Ο λόγος τώρα στη Δικαιοσύνη. «Το πόρισμα δεν θα μείνει εν κενώ», σχολίασε ο Χάρης Τζαμακλής.