Αντί στεφάνου

"έφυγε" η "φωνή των ρεκόρ"

βρέθηκε στην Πιερία για το σημαντικότερο γεγονός της

 

 

 

Αν και εργάστηκε για πολλά χρόνια στην τηλεόραση και μάλιστα τη δημόσια, αν και βρέθηκε επί τόπου σε γεγονότα παγκόσμιου ενδιαφέροντος, οι περισσότεροι στην Ελλάδα γνωρίζουν την φωνή του και όχι την όψη του.

Υπήρξε από τους πρωτοπόρους Έλληνες αθλητικογράφους με ειδίκευση στον στίβο και άλλα αθλήματα πλην ποδοσφαίρου και υπήρξε κλασσικό τηλεοπτικό “δίδυμο” με ένα άλλο κορυφαίο, το Γιάννη Μαμουζέλο. Κάλυψε και περιέγραψε για την τηλεόραση -και το ραδιόφωνο- μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο, Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα και η φωνή του “τυπώθηκε” ανεξίτηλα σε πάμπολλα ρεκόρ και μετάλλια Ελλήνων αθλητών, τόσο που σήμερα αποκαλείται “η φωνή των ρεκόρ και των μεταλλίων”.

Ο Νίκος Αντωνιάδης “έφυγε” σήμερα, στα 66 του, χτυπημένος από καλπάζουσα επάρατο, ώρες μέρα μετά τον συνάδελφό του Ανδρέα Μπόμη. Ο Νίκος Αντωνιάδης -με τον Γιάννη Μαμουζέλο- είχαν βρεθεί στην Πιερία και το Λιτόχωρο τον Απρίλιο του 1994, για τις ανάγκες της μετάδοσης-περιγραφής μιας κορυφαίας -και νέας τότε- διοργάνωσης και αθλήματος της IAAF, την Μαραθώνιο Σκυταλοδρομία, την τρίτη κατά σειρά διοργάνωση, μετά την καθιέρωση του αθλήματος και την πρεμιέρα του στην Ιαπωνία. Στη σκιά του Ολύμπου συγκεντρώθηκαν τότε κορυφαίοι και διάσημοι, άνδρες και γυναίκες μαραθωνοδρόμοι, αλλά και ο τότε πρόεδρος της IAAF, Primo Nebiolo. Για τις ανάγκες της ζωντανής τηλεοπτικής παγκόσμιας μετάδοσης, στο Λιτόχωρο ήρθε ειδική ομάδα της IAAF και του ΣΕΓΑΣ με εμπειρία σε αναλόγου επιπέδου διοργανώσεις και φυσικά η ΕΡΤ με τους Αντωνιάδη-Μαμουζέλο. Η συγκεκριμένη διοργάνωση πρέπει να είναι -ακόμη και σήμερα- το σημαντικότερο γεγονός που συνέβη ποτέ στην Πιερία.

Σε ευχαριστούμε, Νίκο Αντωνιάδη. Θα σε θυμόμαστε για όλα τα μετάλλια που μας “μετέφερες”, την ευγένεια και τη σεμνότητά σου.

 

 

Θρήνος στον ΠΣΑΤ και για τον Νίκο Αντωνιάδη