Ολύμπια Σύρραξη

όπως λέμε ...ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

κάποιος ήλπιζε ότι όλα διαρκούν για πάντα – κάποιος είναι ο πιο αδύναμος κρίκος

 

 

Και αντικατατστάτες για τη ΔΕΑΔΟ δεν βρέθηκαν -οπότε εκκρεμεί και το θέμα της αναπλήρωσης του αντιδημάρχου- και το …”παλτό” εισέπραξε όσα του αναλογούσαν και το κλίμα ήταν χάλια -εντελώς χάλια, πιο χάλια δεν γίνεται- και τίποτα θετικό δεν εντοπίστηκε για το μέλλον της παράταξης και την υποψηφιότητα του ηγέτη και … και γενικώς το κλίμα ήταν χάλι μαύρο, σαν την πίσσα που βάλθηκε να στρώσει σ’ όλους τους αγροτικούς δρόμους του Δήμου μας….

 

Η ένταση εδραιώθηκε από τα πρώτα λεπτά της χθεσινής σύσκεψης της “Ολύμπιας Συμμαχίας” στη Λεπτοκαρυά και ο Κ. Δημόπουλος εισέπραξε μια πρώτη, γενναία προκαταβολή των όσων παράχθηκαν στα προηγούμενα τέσσερα χρόνια από τη φιλοσοφία διοίκησης και ηγεσίας που επέλεξε και εφάρμοσε -με την παροιμιώδη εμμονή του- ο ίδιος. Υπήρξαν και στιγμές που όλοι οι συμμετέχοντες θέλουν ήδη να ξεχάσουν, αν και δεν έχουν το άλλοθι της άγνοιας, αφού γνωρίζουν -πολλά χρόνια τώρα- τι περιλαμβάνει το μενού του savoir vivre Δημόπουλου. Απλώς, μέχρι τώρα, το προσέφερε σε αντιπάλους και όσους αισθανόταν ότι δεν υπακούν αυτόματα και πλήρως. Χθες, το γεύτηκαν και τα στελέχη της ομάδας του. Ο πρώην -πια- ειδικός συνεργάτης και έμπειρος στα αυτοδιοικητικά και την πολιτική, Ζάχος Χριστοφής, ήθελε αλλά τελικά δεν τόλμησε να πάρει θέση. Το “παλτό” απ’ το Αιγίνιο κρεμάστηκε σε μια γωνιά και αφέθηκε να εισπράττει κι αυτό τα κέρδη των κόπων του…

 

Προ της σύσκεψης, υπήρχε η πρόθεση του ηγέτη αυτή να ολοκληρωθεί με τα της επερχόμενης, ήδη δηλωμένης, πρόθεσης υποψηφιότητας του ίδιου και της ομάδας. Μετά τη σύσκεψη, σίγουρη είναι μόνο η πρόθεση του ηγέτη και απ’ την ομάδα σίγουρος υποψήφιος λογίζεται πια μόνο ο Σταύρος Χαρέλας. Και ο Γιάννης Πούλιος. Κι ως εκεί. Επειδή όμως συμβαίνουν και θαύματα, δόθηκε περιθώριο ως το τέλος της χρονιάς να δηλώσουν οι σημερινοί αιρετοί τις επιλογές και τις αποφάσεις τους.

 

Μόνο θετικό της σύσκεψης υπήρξε η βεβαιότητα ότι στην επόμενη δημαρχία Δημόπουλου υπάρχει ήδη εξασφαλισμένο στέλεχος που θα αναλάβει στην αντιδημαρχία Παιδείας και τις σχολικές επιτροπές. Αν φυσικά υπάρξει επόμενη δημαρχία Δημόπουλου και εκλεγεί και το συγκεκριμένο στέλεχος…

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται.

 

ΥΓ: το κλίμα και η ένταση (και βάλε -βάλε κι άλλο-) που καθόρισαν την σύσκεψη, οφείλεται κυρίως στην εκ διαμέτρου αντίθετη θέαση της πραγματικότητας από τον ηγέτη και την παράταξή του. Διαφορά που υπήρχε ίσως, αλλά τώρα πια οι δύο απόψεις δεν συμπίπτουν, ούτε σε ελάχιστο κοινό τόπο.