Η ανάμιξη των νεοναζί

και η αβάντα απάντων των αντικυβερνητικών

είναι ΒΕΒΑΙΑ – και η ΧΑ ακόμα απολαμβάνει τις ευλογίες της Δημοκρατίας που θέλει να καταργήσει

 

thestival.gr (από τις χθεσινές διαδηλώσεις μαθητών στη Θεσσαλονίκη)

 

 

ΣΚΑΪ(χθες)
Στο 7ο λεπτό ο ανένδοτος Μ. Πατσίκας α. δεν συμφωνεί ότι υπάρχει “δάκτυλος” που οργανώνει τους μαθητές, β.καταγγέλλει την προσπάθεια των χρυσαυγιτών και των ακροδεξιών και των εθνομηδενιστών να καθοδηγήσουν τους μαθητές και γ. αν και ο ίδιος είναι έμπειρο μέλος του “γονεϊκού κινήματος”, αισθάνεται περήφανος “γι’ αυτά τα παιδιά που έκαναν ότι οι γονείς τους πριν μερικούς μήνες”.

Σήμερα, ο ΣΚΑΙ προσπαθεί να τα “μαζέψει” και -επιστρατεύοντας Πορτοσάλτε και Τατσόπουλο- επιτίθεται -σχεδόν- κατά όσων χρησιμοποίησαν τους μαθητές. Αν δείτε το βίντεο της σημερινής πρωϊνής εκπομπής, θα δέιτε την αλλαγή “γραμμής” σε διάστημα μερικών λεπτών, από τους καλεσμένους, ενώ οι οικοδεσπότες ακόμα είχαν μείνει στη χθεσινή αξιολόγηση των γεγονότων.

 

Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, Γεώργιος, χθες στην Κατερίνη, απευθυνόμενος στους μαθητές-διαδηλωτές: “μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας χρησιμοποιήσει, προκειμένου να γίνεται φερέφωνά του”. Τα Μέσα και τα “Μέσα” της Κατερίνης ΔΕΝ είδαν ότι το παραπάνω αποτελεί μέγιστη απόδειξη της απόπειρας χρησιμοποίησης ή της ήδη τετελεσμένης χρησιμοποίησης.

 

13,9%

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Μαρούσι, 29 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Σε 13,9% ανήλθε το ποσοστό των καταλήψεων σε Γυμνάσια και Λύκεια

Με αφορμή τις σημερινές καταλήψεις που είχαν εξαγγελθεί, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας, το ποσοστό των καταλήψεων στα Γυμνάσια και στα Λύκεια ανήλθε σε 13,9%.

 

Στο Δήμο Δίου-Ολύμπου, μετείχε στις χθεσινές κινητοποιήσεις το Λύκειο Λεπτοκαρυάς (κατάληψη και πορεία στον πεζόδρομο).

 

Η ΕτΟ θέλει να υπενθυμίσει ξανά ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν περιέχει τίποτα άλλο/διαφορετικό απ’ όσα η -πριν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ- ελληνική κυβέρνηση δια του αντιπροέδρου της και υπουργού Εξωτερικών, δήλωσε ότι επιθυμεί, στην 69η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, τέσσερις -4- μήνες πριν καταπέσει.

 

Χθες, ανήλικοι μαθητές ενέταξαν το σύνθημα “Η Δημοκρατία “πούλησε” τη Μακεδονία” στο αγωνιστικό ρεπερτόριό τους. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες οι μαθητές που το φώναξαν να το έπραξαν συνειδητά και να κατανοούν πλήρως το περιεχόμενο του συνθήματος. Αναζητούνται ενήλικοι -γονείς ή όχι- που να κατάφεραν το ίδιο (να κατανοήσουν το σύνθημα). Στη δε Κατερίνη, αμέσως μετά την ομιλία του σεβασμιοτάτου, οι μαθητές απάντησαν -μετά το σχετικό κέλευσμα οργανωτή- με το σύνθημα …”Όταν τα ράσα γίνονται σημαία, η νίκη είναι βεβαία“. Η χρήση του θηλυκού του επιθέτου εις την αρχαίζουσαν καθαρεύουσαν -ως γνωστόν- είναι ευρέως διαδεδομένων εις τους νεανίες και τις δεσποσύνες της Πιερίας. Εύγε, δέσποτα και εις πολλά έτη.-

 

ΔΑΚΕ-ΠΑΠΠΑΣ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ Χ

 

…και το καλύτερο