Θέλει η ανακύκλωση να χαρεί

κι η φούρια δεν την αφήνει

τώρα ΘΑ αποκτήσουμε και ανακύκλωση (σε Λιτόχωρο και Λεπτοκαρυά) και ξεκινάμε με την ενημέρωση (απ’ τα σχολεία)

Μέσω Facebook και όχι με δελτίο Τύπου του Δήμου, η δημαρχία μας εκτόξευσε πριν λίγο το πιο πρόσφατο “πυροτέχνημά” της που αφορά την ανακύκλωση…

Επίκειται -κατά τη διαφήμιση- εκστρατεία ενημέρωσης για την ανακύκλωση που ΘΑ αποκτήσουν το Λιτόχωρο και η Λεπτοκαρυά (η πρωτεύουσα του Δήμου και η πιο τουριστική της περιοχή), ενώ σήμερα βρίσκονται σε κανονική Εποχή των Σπηλαίων (σε ότι αφορά την ανακύκλωση). Πρώτο μέρος της όλης εκστρατείας , ενημερώσεις σε 4 σχολεία (για τους μαθητές ή τους γονείς ή και τους δύο;), “στο πλαίσιο της εκκίνησης πιλοτικής εφαρμογής προγράμματος ανακύκλωσης, από τον Δήμο Δίου – Ολύμπου, στους οικισμούς Λεπτοκαρυάς και Λιτοχώρου”.

Την υλοποιούν ομάδες εθελοντών και σύλλογοι. Τρεις σύλλογοι της Λεπτοκαρυάς, ένας του Λιτοχώρου και η ομάδα εθελοντών-όμιλος προβληματισμού του ειδικού συνεργάτη του δημάρχου, Φάνη Σακκά, την οποία ο ίδιος ο δήμαρχος έχει χαρακτηρίσει “τάση” (πιθανώς της παράταξης, καταπώς πχ έχει τάσεις η ΝΔ και συνιστώσες ο ΣΥΡΙΖΑ).

Στην ανακοίνωση περιλαμβάνονται τέσσερις “δράσεις” ενημέρωσης, σε τέσσερις συνεχόμενες μέρες, αλλά δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για το ΠΟΙΟΣ/ΠΟΙΟΙ θα κάνουν την ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν καν οι ώρες των τεσσάρων “δράσεων” (εκδηλώσεων;)

Για τη δε “εκκίνηση πιλοτικής εφαρμογής προγράμματος ανακύκλωσης, από τον Δήμο Δίου – Ολύμπου, στους οικισμούς Λεπτοκαρυάς και Λιτοχώρου” δεν γνωρίζει τίποτα η αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕτΟ, το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης είναι αυτό που εγκρίθηκε πέρυσι από το Δημοτικό Συμβούλιο για να υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΑΕ (ΕΕΑΑ ΑΕ).