Η χαμένη πλειοψηφία, η χαμένη πενταετία,

η χαμένη λογική,

η χαμένη Ατλαντίς, άλλα πολλά “να ‘χαμε να λέγαμε” και “έχουμε να πούμε”, η χαμένη ελπίς που αποθνήσκει εσχάτη και άλλα πολλά απίστευτα και αρμόζοντα στην πιο απίστευτη πενταετία “και βάλε”

 

 

 

Η συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου στις 4.12.2018 δεν έγινε ποτέ. Λόγω μη ύπαρξης απαρτίας (απαιτούνται ελάχιστοι παρόντες 16 δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ ήταν μόνο 10). Ως να γίνει η καταμέτρηση και να ακυρωθεί η συνεδρίαση, ενδιαφέρουσες σκηνές εκτυλίχθηκαν στην άδεια αίθουσα, με παρόντα πέντε στελέχη της διοίκησης Δημόπουλου και τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, πριν αφιχθεί με καθυστέρηση μισής ώρας ο δήμαρχος.

Στις 6.30μμ, όταν η συνεδρίαση θα έπρεπε να αρχίζει η Κ. Κουρίτα παραπονέθηκε στον πρόεδρο του σώματος ο οποίος συμφώνησε “ότι αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει” και θα πρέπει η συνεδρίαση να αρχίζει έστω με 15 λεπτά καθυστέρηση. Η καταμέτρηση καθυστέρησε για να παρέλθει το 15λεπτο, αλλά -πλην του δημάρχου που αφίχθηκε στις 6.53μμ- κανείς άλλος δεν εμφανίσθηκε.

Έτσι, οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης αποφάσισαν να μην παρακαθίσουν στη συνεδρίαση. Στις 7 περίπου ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση και η συνεδρίαση μετατέθηκε για σήμερα, στις 7.30μμ.

Σύμφωνα τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, δικαιολογημένα απόντες ήταν οι Γρεβενίτης, Καλαϊτζής, Αγαθαγγελίδης και Νούλα. Εκτός από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης που επέλεξαν να απέχουν, απόντες ήταν οι Γαλάνης, Πουρλιώτης, Βροχαρίδης, Τσιμήτρη, Κρεμέτης, Γουλάρας και Βακουφτσή.

Την επομένη η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, Ειρήνη Βακουφτσή, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η χαμένη πλειοψηφία

Ακυβέρνητο καράβι είναι ο Δήμος Δίου – Ολύμπου, η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν έχει την πλειοψηφία για να ”περνάει” τα θέματα στο ΔΣ αλλά δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε την απαρτία για να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση. Βέβαια για όσους παρακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια την πορεία της δημοτικής αρχής, αυτή η κατάληξη ήταν μαθηματικά αποδεδειγμένη.
Πώς, όμως, έφτασε η κατάσταση σε αυτό το σημείο;

Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης ανήκει στον ίδιο το Δήμαρχο, με την αυταρχική και εκδικητική συμπεριφορά του δεν μπόρεσε να κρατήσει την ομάδα του ενωμένη. Όπως αποδείχθηκε δεν υπήρξε ποτέ προγραμματισμός και όραμα για τον τόπο. Ο Δήμαρχος επέλεγε όλα αυτά τα χρόνια να διοικεί με απευθείας αναθέσεις για έργα ανούσια και υπερτιμολογημένα, με προσλήψεις διμηνιτών που ποτέ δεν απασχολήθηκαν στην καθαριότητα όπως έπρεπε αλλά γέμιζαν (και γεμίζουν) τα γραφεία του δημαρχείου, με αναθέσεις μελετών για απραγματοποίητα και μη αναγκαία έργα.
Η δημοτική αρχή δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της: σκουπίδια παντού, καμένες λάμπες, λακκούβες, ανυπαρξία έργων, βρώμικο νερό, επιχειρήσεις του Δήμου πνιγμένες στα χρέη κτλ.

Ωστόσο, ευθύνες έχουν και οι συνεργάτες του διότι με τη ψήφο τους όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν τις επιλογές του Δημάρχου και με τη σιωπή τους συναινούν στην απραξία και την αδιαλλαξία επωφελούμενοι την ” καρέκλα” και το μισθό. Ο καιρός πέρασε και οι εκλογές πλησιάζουν, έτσι κάποιοι εξ αυτών για να ” σωθούν” πολιτικά αποφάσισαν να ανεξαρτητοποιηθούν ή να αποστασιοποιηθούν. Τα 4μιση αυτά χρόνια υπερασπίζονταν με σθένος το έργο της παράταξης τους και δεν διέκριναν κανένα μελανό σημείο, τώρα οι προσωπικές τους φιλοδοξίες τους ”άνοιξαν” τα μάτια και βλέπουν ότι πλέον δεν μπορούν να συνεργαστούν, ούτε να είναι μέλη της παράταξης με την οποία μέχρι πρότινος ήταν σε θέσεις ευθύνης. Κύριοι, να σας υπενθυμίσω ότι τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής είναι και δικά σας, εσείς σχεδιάζατε, αποφασίζατε και εκτελούσατε!
Τέλος, ευθύνη δεν έχουν μόνο οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης, ευθύνη έχουν και όλοι αυτοί που ενώ εκλέχθηκαν από τους δημότες για να τους εκπροσωπούν και να διασφαλίζουν τα συμφέροντα του Δήμου επιλέγουν συστηματικά και αδικαιολόγητα να απουσιάζουν από τις συνεδριάσεις, να αδιαφορούν για τα πάντα και να έχουν το θράσος να θέλουν να πολιτευτούν ξανά. Δυστυχώς, αντιπολίτευση δεν γίνεται  από τον καναπέ του σπιτιού μας ή το καφενείο της γειτονιάς.

Η πλειοψηφία χάθηκε. Η εμπιστοσύνη χάθηκε. Ας ελπίσουμε να γλιτώσουμε τα χειρότερα!
Προσωπικά, θέλοντας να τιμήσω τους συνδημότες που με εξέλεξαν δημοτική σύμβουλο και με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια δεσμεύομαι να παραμείνω παρούσα στη θέση μου προσπαθώντας για το καλύτερο!

Βακουφτσή Ειρήνη
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Δίου Ολύμπου

 

 

Μέχρι στιγμής, κανείς άλλος δεν εξέδωσε κάποια ανακοίνωση και δεν αναφέρθηκε με κανέναν τρόπο στα της 4ης.12.2018. Η δε ανακοίνωση της Βακουφτσή προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση, αφού

  1. δεν αναφέρει καν ότι η συνεδρίαση δεν έγινε
  2. δεν αναφέρει ότι και η ίδια απουσίαζε
  3. επιρρίπτει ευθύνες και στην συμπολίτευση και στην αντιπολίτευση για την κατάσταση στο Δήμο, το Δημοτικό Συμβούλιο και την παράταξη του δημάρχου, αλλά
  4. δεν εντοπίζει ότι η συγκεκριμένη συνεδρίαση -μπορεί να άρχισε με 25 λεπτά καθυστέρηση, όπως σχεδόν πάντα- δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της απουσίας …της αντιπολίτευσης και τη δική της, αφού από τη συμπολίτευση ήταν παρόντες 10+ τον Ν. Λάππα.

Πέρα από τα παραπάνω, από τα συμπεράσματα της Ειρ. Βακουφτσή “λείπει” και ο επιμερισμός που την αφορά προσωπικά (2 από τα 4μιση χρόνια της δημαρχίας Δημόπουλου, ανήκε σ’ αυτούς που “υπερασπίζονταν με σθένος το έργο της παράταξης τους και δεν διέκριναν κανένα μελανό σημείο”) και στο ίδιο ποσοστό της αναλογούν κι απ’ “τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής είναι και δικά σας, εσείς σχεδιάζατε, αποφασίζατε και εκτελούσατε!”. Αλλά αυτό που ξεπερνά την όποια ερμηνεία και ανάλυση είναι τα περί των ευθυνών της αντιπολίτευσης που “δεν γίνεται  από τον καναπέ του σπιτιού μας ή το καφενείο της γειτονιάς” και αφορούν του απόντες της αντιπολίτευσης στους οποίους καταμετρήθηκε και η ίδια. Αν δε οι κρίσεις αυτές αφορούν το παρελθόν… δεν είναι αυτή ο δημοτικός σύμβουλος με τις περισσότερες παρουσίες στην παρούσα θητεία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει σήμερα στις 7.0μμ (με θέματα της ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω), αλλά κανείς δεν εξήγησε γιατί οι απουσίες που απέτρεψαν την συνεδρίαση. Τελικά, έχασε κάτι η διοίκηση Δημόπουλου και ο ίδιος από τη μη συνεδρίαση; Η συγκεκριμένη επιλογή ήταν για να αναδειχθεί η διοίκηση που μειοψηφεί ήδη αλλά συνεχίζει να διοικεί ή για να μην ψηφίζει η αντιπολίτευση ότι προτείνει η …μειοψηφία; Για το γεγονός ότι ο Δημόπουλος είναι ήδη επικεφαλής παράταξης και διοίκησης που μειοψηφεί θα γίνει κάποια έστω και προ ημερησίας συζήτηση ή όλα θα αφεθούν στη σιωπή και στα όσα δίνονται για δημοσίευση και άκριτα δημοσιεύονται εκεί που ΟΛΑ άκριτα δημοσιεύονται;

Γιατί, λόγω προεκλογικής περιόδου, ακολουθεί και η συζήτηση για τα Μέσα και τα “Μέσα” και το ποιος δημοσιεύει τι, όσο και να μην θέλει κανείς να την ανοίξει.

 

 

 

10-12-2018ds