Άντε να μάθουμε και τα κρασιά μας

οινοπαρουσίαση στην "Εκάβη"

της Αντιπεριφέρειας (Πιερίας)

 

 

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας παρουσιάζει τους εκλεκτούς τοπικούς οίνους

 

Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας:
«Επενδύουμε σταθερά στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και η ανάδειξη του οινοτουρισμού εντάσσεται στο στρατηγικό μας σχεδιασμό για την τόνωση του τουριστικού κλάδου»

 

Τους εκλεκτούς οίνους της Πιερίας, παρουσιάζει στο οινόφιλο κοινό, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και οι τοπικοί οινοπαραγωγοί, σε μια εκδήλωση οινογνωσίας και οινογευσίας.

Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, στο συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ» (1ος όροφος), από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από τον Οινολόγο, κ. Παύλο Αργυρόπουλο, με θέμα:Οινολογία και από το Δημοσιογράφο, κ. Στέφανο Κόγια με θέμα: Γευσιγνωσία, θα πλαισιώσουν το πρώτο μέρος της εκδήλωσης. Στη συνέχεια, οι Πιεριείς οινοπαραγωγοί θα παρουσιάσουν νέες αλλά και παλαιότερες ετικέτες των κρασιών τους.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει αλλά και να επιλέξει για το γιορτινό του τραπέζι ή για δώρο ενόψει των εορτών, έναν εύγευστο τοπικό οίνο. Οι επισκέπτες θα «ταξιδέψουν» στα μονοπάτια της γεύσης, γνωρίζοντάς ποικιλίες σταφυλιών, που καλλιεργούνται στη Πιερία.

Οι οινοπαραγωγοί που συμμετέχουν στην εκδήλωση είναι οι εξής: ΑΔΑΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΑΦΟΙ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ, ΚΑΡΑΣΙΜΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΚΟΥΡΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΜΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜ, ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΟΙΝΑΜΠΕΛΟΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ, ΠΑΝΤΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.

«Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, διοργανώνει μια εκδήλωση οινογνωσίας και οινογευσίας, με τη συμμετοχή τοπικών οινοπαραγωγών, με σκοπό να προσελκύσει παλιούς αλλά και νέους φίλους του κρασιού. Επενδύουμε σταθερά στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και η ανάδειξη του οινοτουρισμού, εντάσσεται στο στρατηγικό μας σχεδιασμό, για την τόνωση του τουριστικού κλάδου. Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με τους καταρτισμένους και έμπειρους γεωπόνους της, πάντα στηρίζει και ενημερώνει τους οινοπαραγωγούς μέσα από στοχευμένες, συντονισμένες δράσεις και προωθητικές ενέργειες τόσο για τη διαφύλαξη όσο και για την ανάδειξη του προϊόντος τους. Προσκαλούμε τον κόσμο στην εκδήλωση με επίκεντρο το πιερικό κρασί, προκειμένου να ζήσει μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία, να ενημερωθεί και να γευθεί κρασιά από τους εύφορους πιερικούς αμπελώνες», επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.

 

 

oinoi_pierias_posterA3 (1)