Συνεχίζει με Κουρίτα

η "Λαϊκή Συσπείρωση" Δίου-Ολύμπου

Νίκος Τσουπέης στην Κατερίνη – Θανάσης Γιαγκόπουλος στην Πύδνα-Κολινδρό

Την Κατερίνα Κουρίτα ως υποψήφια δήμαρχο για το Δήμο Δίου-Ολύμπου ανακοίνωσε η ΤΕ του ΚΚΕ Πιερίας, και τους Τσουπέη και Γιακόπουλο για τους Δήμους Κατερίνης και Πύδνας-Κολινδρού, αντίστοιχα.

Είναι η τρίτη υποψηφιότητα της επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και στη σύντομη ομιλία της επεσήμανε ότι -πέρα από την απλή αναλογική, με την οποία συμφωνεί το ΚΚΕ- ο “Κλεισθένης Ι” φέρνει νέους φόρους και θεσμοθετεί το βασικότερο: το από που θα προέρχονται οι πόροι της τοπικής διοίκησης. Η μόνη συμμαχία που θα επιδιώξει η παράταξη του ΚΚΕ είναι μια κοινωνική συμμαχία με σύνθημα την κάλυψη όλων των αναγκών των δημοτών, τώρα.

Το δελτίο Τύπου της ΤΕ Πιερίας ΚΚΕ

EΓΙΝΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ.

 

Την Πέμπτη 20-12-2018 έγινε στο ξενοδοχείο ΛΙΝΤΟ η παρουσίαση των υποψηφίων δημάρχων της Λαϊκής Συσπείρωσης που υποστηρίζει το ΚΚΕ στην Πιερία.

Την παρουσίαση έκανε ο γραμματέας της ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ Αντώνης Παπαδόπουλος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είπε τα παρακάτω…

«Φίλες και φίλοι συντρόφισσες και σύντροφοι, η τομεακή επιτροπή Πιερίας του ΚΚΕ σας καλωσορίζει στην παρουσίαση των επικεφαλής του κόμματός μας στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που θα γίνουν το Μάιο του 2019.

Εκ των πραγμάτων η μάχη για την τοπική διοίκηση έχει γενικευμένο πολιτικό χαρακτήρα. Εξάλλου τα αντιλαϊκά μέτρα που πάρθηκαν από αυτήν και τις προηγούμενες κυβερνήσεις και υλοποιούνται από δήμους και περιφέρειες έχουν τη σφραγίδα υπέρ της πολιτικής που εφαρμόζεται σε όλη τη χώρα.

 Η πολιτική αυτή είναι υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, υπέρ των μονοπωλιακών ομίλων, συνολικά υπέρ της αστικής τάξης η οποία έχει σήμερα την εξουσία και ενιαία διαχειρίζονται εναλλάξ αυτή την εξουσία με τα αστικά κόμματα.…..

Δεν έχει καμία σημασία αν αυτοί που κατεβαίνουν υποψήφιοι είναι μεγαλύτερης ή μικρότερης ηλικίας, δεν έχει σημασία αν έχουν ξανακατέβει ή αν κατεβαίνουν για πρώτη φορά στις εκλογές ούτε αν έχουν ή δεν έχουν αναλάβει διοικητικές θέσεις στους δήμους ή τις περιφέρειες. Καθημερινά διαπιστώνουμε όπως και να έχει, ότι η τοπική διοίκηση γίνεται το όχημα για να περάσουν και να εφαρμοστούν μνημόνια, εφαρμοστικοί νόμοι και διατάξεις υπέρ του κεφαλαίου είτε βρισκόμαστε σε φάση οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης είτε σε φάση ανάκαμψης όπως τώρα. Την πιο πάνω πολιτική την περνάνε όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις όλοι οι άλλοι υποψήφιοι ανεξάρτητα από την άμεση πολιτική τους τοποθέτηση ή τον μανδύα του ανεξάρτητου με τον οποίο κάποιοι εμφανίζονταν και θα τους ξαναδούμε να εμφανίζονται με αυτόν.…………………

 Παλεύουμε για να οργανώσουμε τη λαϊκή αντιπολίτευση ακόμα και στους δήμους που έχουμε την πλειοψηφία όπως στην Πάτρα, την Καισαριανή κ.α.  Οργανώσαμε τη λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν οι περιφέρειες το κράτος η κυβέρνηση, γιατί όπως και να το κάνεις τοπικές νησίδες ευημερίας στο βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα δεν υπάρχουν ………………οι κομμουνιστές όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα βάλανε πλάτη για να μην περάσουν οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί, εναντιώθηκαν στα μνημόνια, στα αντιλαϊκά μέτρα που επιδίωκε η κυβέρνηση να περάσει.

 Εναντιώθηκαν στα ιδεολογήματα εκείνα που ήθελαν να πείσουν το λαό ότι δήθεν οι καλύτερες μέρες έρχονται, ότι το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι προστάτες μας ενώ ισχύει το αντίθετο, εκθέτουν το λαό μας σε κίνδυνο. Σας καλούμε να ενισχύσετε το ψηφοδέλτιο  της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές».

Οι επικεφαλής για τους  τρεις δήμους του Νομού Πιερίας είναι οι παρακάτω:

Για το Δήμο Δίου- Ολύμπου η  Κατερίνα Κουριτα,  45 ετών, εκπαιδευτικός δημοτική σύμβουλος Δήμου Δίου- Ολύμπου εκλεγμένη στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, μέλος του συλλόγου γυναικών Λιτοχώρου.

 Για το Δήμο Κατερίνης ο Νικόλαος Τσουπέης, ετών 48 ,πολιτικός μηχανικός εκλεγμένος στο διοικητικό συμβούλιο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Πιερίας.

Για τον Δήμο Πύδνας- Κολινδρού ο Γιαγκόπουλος Θανάσης ετών 65.  συνταξιούχος επαγγελματίας. Ως επαγγελματίας υπήρξε μέλος της διοίκησης του Πανελληνίου Συνδέσμου εισαγωγέων και κατασκευαστών μηχανημάτων αισθητικής.

Για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης θα είναι ο Σωτήρης Αβραμόπουλος ετών 38, πολιτικός μηχανικός.

ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΚΕ