Νοικιάστηκαν;

ή δεν νοικιάστηκαν;

δείτε γιατί και πως ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γαλάνης και τι έγινε γνωστό για τις γραμμές του Πλαταμώνα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο κι ετοιμαστείτε για την αυριανή συνέντευξη Γαλάνη

 

 

 

 

 

 

Η ερώτηση του ως πριν λίγο στενότατου συνεργάτη του δημάρχου, πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και εντεταλμένου για τα πολεοδομικά του Πλαταμώνα, Αστέριου Γαλάνη αφορούσε το αν πράγματι έχει νοικιαστεί η παλιά γραμμή που διασχίζει τον Πλαταμώνα, από τον παλιό Σταθμό προς τους Νέους Πόρους. Και τα περί μιας μελέτης των 70.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος (που έχει από το Δημοτικό Συμβούλιο την σχεδόν ομόφωνη -πλην Κουρίτα- εξουσιοδότηση να χειριστεί ιτο θέμα της γραμμής) επιλέγει να επικεντρώσει στο θέμα της μελέτης που τελικά δεν είναι θέμα μελέτης, αλλά μελετών. Στην ουσία, μελετών επί μελετών. Και για πρώτη φορά στη θητεία του, αρχίζει να απαριθμεί γεγονότα και λεπτομέρειες, ενώ μέχρι προχθές δεν ενημέρωσε ποτέ -έστω σε γενικές γραμμές- για το θέμα το τόσο σοβαρό (προκάλεσε ως και την ανεξαρτητοποίηση Γαλάνη, την οποία ο ίδιος δεν μπορεί να κατανοήσει). Η ενημέρωση περιλαμβάνει τόσα πολλά και τόσο ανακατεμένα που μόνο ενημέρωση δεν είναι τελικά. Ενδεικτικό της προσπάθειας: δεν απαντά στο Δήμο η Αρχαιολογία με το τάδε έγγραφο, αλλά στον ΟΣΕ. Απαντά όμως για μια μελέτη -που όπως ο ίδιος ο δήμαρχος περιγράφει- συνέταξε ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου με εξωτερικό συνεργάτη, για λογαριασμό του ΟΣΕ!!!

Μετά είκοσι λεπτών εντονότατη συζήτηση και ενώ το αρχικό ερώτημα είναι αν πράγματι έχει νοικιαστεί η γραμμή, ο δήμαρχος που κράτησε μακριά απ΄ όλες τις εξελίξεις ακόμη και τους συνεργάτες του και που είχε τον τελευταίο χρόνο ιδιαίτερη δραστηριότητα για την γραμμή (με ΟΣΕ/ΤΡΑΙΝΟΣΕ/ΓΑΙΟΣΕ, βουλευτές/κυβέρνηση, Αρχαιολογία, Εισαγγελία, Αστυνομία, τοπικό συμβούλιο και ποιος ξέρει ποιον άλλο), απαντά ότι από την ενημέρωσή του …από την Αστυνομία, πιθανώς να έχει νοικιαστεί (η γραμμή). Και πρέπει να περιμένει κανείς να ακούσει τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, Στέλιο Μπόζα, για να ενημερωθεί ότι ΝΑΙ, έχει νοικιαστεί η γραμμή.

Όσον αφορά τις καταγγελίες που ακολούθησαν την ανεξαρτητοποίηση Γαλάνη, μεταξύ των οποίων και αυτή για τη μεθοδολογία “διοίκησης” Δημόπουλου και υλοποίησης των επιδιώξεών του (δια της απονομής υψηλών καθηκόντων και την ταυτόχρονη απομόνωση και “εξουδετέρωση” των συνεργατών του) αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο δήμαρχος διηγείται ότι το τάδε έγγραφο το έχει ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου και -όταν το ζητεί και ο Γαλάνης_… δεσμεύεται ότι θα του το στείλει. Τώρα. Που ανεξαρτητοποιήθηκε. Όχι πριν που ήταν ο στενότατος συνεργάτης ως δημοτικός σύμβουλος, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ως προχθές εντεταλμένος για τα πολεοδομικά του Πλαταμώνα σύμβουλος, εκ Πλαταμώνος ορμώμενος!!!

 

Η επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Αστ. Γαλάνη

 

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

του Δήμου Δίου-Ολύμπου

Κύριε Πρόεδρε ,

Με την επιστολή μου αυτή δηλώνω την ανεξαρτητοποίησή μου από την παράταξη της πλειοψηφίας.

Οι λόγοι για την ανεξαρτητοποίηση αυτή είναι πολλοί και διάφοροι. Επιγραμματικά θα αναφέρω μερικούς.

  1. Χάθηκε η μάχη της καθημερινότητας. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να δώσουμε τις λύσεις που έπρεπε κυρίως στην καθαριότητα.
  2. Ανυπαρξία νέων μελετών. Δεν δώσαμε σε διαγωνισμό ούτε μία σοβαρή μελέτη. Μόνο μικρές μελέτες με απευθείας αναθέσεις.
  3. Μη προώθηση παλιών μελετών κυρίως πολεοδομικών.
  4. Πλήρης αδιαφάνεια και ανυπαρξία ενημέρωσης.
  5. Καπέλωμα όλων των Δημοτικών Συμβούλων και επιβολή της αρχής του ενός από τον Δήμαρχο.
  6. Δημιουργία μιας κλειστής ομάδας από τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του ( υπό τις διαταγές του ) και πλήρη απαξίωση όλων των Δημοτικών Συμβούλων.
  7. Ανυπαρξία οράματος για το μέλλον . Η εξουσία έγινε αυτοσκοπός.

Βέβαια πετύχαμε και αρκετά πράγματα που δεν πρέπει να τα απαξιώνουμε. Όμως πιστεύω ότι η παράταξη αυτή δεν μπορεί να προσφέρει κάτι περισσότερο , έτσι όπως έγινε.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να προσθέσω ότι δεν έχω κανένα παράπονο από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους καθώς και από τους ειδικούς συνεργάτες του Δημάρχου.

Αναλαμβάνοντας λοιπόν το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί καταθέτω την ανεξαρτητοποίησή μου.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους μας ψήφισαν και να δηλώσω ότι θα συνεχίσω να προσφέρω από τη θέση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου.

 

Ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Γαλάνης Αστέριος

 

 

ΥΓ: τα παραφερνάλια της παραπληροφόρησης που είναι εδώ και καιρό ή πρόσφατα εποχικοί δημοτικοί υπάλληλοι ή γενικώς του Δημοσίου σιτιζόμενοι, θα έχουν σύντομα αυτό που τους αξίζει. Από τα στοιχεία που έχω συλλέξει ήδη προκύπτει ότι δεν είναι όλες οι πυκνόφυτες εκτάσεις, ζούγκλες. Ζούγκλα είναι μια πυκνόφυτη έκταση όταν εκεί ζούνε και συγκεκριμένα ζώα. Όπως οι μαϊμούδες. Οι μαϊμούδες-οπαδοί, οι μαϊμούδες-δημοσιογράφοι και άλλα εξωτικά του τροπικού βασιλείου της ζούγκλας. Τέλος, ο σεβασμός αρμόζει σε όποιον τιμά τη θέση του. Έναντι του σφετεριστή και σπάταλου (τουλάχιστον) είμαι και θα ‘μαι και θρασύς και θρασύτατος και προκλητικός και επικριτικός, ως πολίτης και δημοσιογράφος. Το να φτάνει ο πρόεδρος ΣΟΥ να υποστηρίζει ότι οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι μόνο για τους αιρετούς, να το χρησιμοποιήσετε και ως επίτευγμα στην προεκλογική περίοδο, αν είστε ξανά υποψήφιος.

Χαρείτε το βίντεο από τη συζήτηση για το θέμα των γραμμών του Πλαταμώνα και τις καταγγελίες Γαλάνη με τις οποίες συμπλήρωσε όσα είχε ήδη καταγγείλει με την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του.

ΑΥΡΙΟ:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΑΛΑΝΗ ΣΤΗΝ ΕτΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.