Απορία ψαλτών, βήχες

ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί με ονόματα

να καταδικάσουν την χθεσινή “οργανωμένη επίδειξη δύναμης των νεοναζιστών και νεοφασιστών, ένα οργανωμένο σχέδιο εκφοβισμού και τρομοκράτησης”,,,

 

 

 

 

Στις 13.20 σήμερα το μεσημέρι, η ΝΕ Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στο θέμα της χθεσινοβραδινής επίθεσης στο σπίτι του βουλευτή της, Στέργιου Καστόρη, και με ανακοίνωσή της ζητεί από τους διοργανωτές του χθεσινού συλλαλητηρίου κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, τον τοπικό μητροπολίτη και πολιτικά πρόσωπα να καταδικάσουν τις ακρότητες και να διαχωρίσουν τη θέση τους από ακραία στοιχεία, υπέρ της Δημοκρατίας. Την ίδια ώρα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, αλληλοχειροκροτούνταν στην Ολομέλεια της Βουλής, όταν αρνήθηκαν να τοποθετηθούν σε πρόταση συνταγματικής εγκυρότητας της διαδικασίας για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών…

 

 

Η ανακοίνωση φυσικά και αποσκοπεί περισσότερο στο να καταδείξει την καθυστέρηση και την δυσθυμία όλων των παραπάνω να πάρουν θέση και -αντιθέτως- να “χαϊδέψουν” όσους χθες μετέτρεψαν πεζοδρομιακές βρισιές σε πολιτικό αγώνα και διαδήλωση έξω από σπίτι εν ενεργεία βουλευτή, για πολιτική του θέση. Ταυτόχρονα, πολλά στελέχη της τοπικής ΝΔ, ενώ η ΝΟΔΕ και ο τοπικός βουλευτής δεν έχουν λάβει θέση για το πρωτοφανές συμβάν, από νωρίς το πρωί -μέσω Fb ή παραδοσιακών Μέσων- φαίνεται να δικαιολογούν και να υπερθεματίζουν, καλύπτοντας τους ακραίους που -μέχρι στιγμής- δεν έχουν καν εντοπιστεί, παρά την παρουσία της Αστυνομίας στο συλλαλητήριο και πέριξ αυτού.

Η ανακοίνωση της ΝΕ Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ

Καμία ανοχή στους νεοναζιστές

Η χθεσινοβραδυνή τραμπούκικη επίθεση στο σπίτι του βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιου Καστόρη από ομάδα γνωστών στην Κατερίνη νεοφασιστών και ακροδεξιών νταήδων, που έδρασαν μετά τη διαδήλωση διαμαρτυρίας για τη συμφωνία των Πρεσπών, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη και ατιμώρητη.

Μας αφορά όλους. Αφορά όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της Κατερίνης προσωπικά, αφορά όλους τους θεσμικούς τους εκπροσώπους, αφορά όλη την κοινωνία μας.

Δεν ήταν μια αυθόρμητη ενέργεια οργής, ήταν μια οργανωμένη επίδειξη δύναμης των νεοναζιστών και νεοφασιστών, ένα οργανωμένο σχέδιο εκφοβισμού και τρομοκράτησης όχι του βουλευτή αλλά της ίδιας της δημοκρατικής κοινωνίας και προοιωνίζεται καταστάσεις που δε μπορούμε και δεν θα επιτρέψουμε να ζήσουν άλλες γενιές.

Έχουν υποχρέωση και πατριωτικό, δημοκρατικό καθήκον οι διοργανωτές της χθεσινής διαδήλωσης (όποιοι είναι αυτοί – δημοσιεύτηκαν τέσσερα  ονόματα στα τοπικά μπλογκς) που ήταν ενήμεροι για την επίθεση (όταν η διαδήλωση έφτασε έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ειπώθηκε «να πάμε στα σπίτια των βουλευτών») να βγουν και να καταγγείλουν τις επικίνδυνες φασιστικές αυτές ενέργειες.

Έχουν υποχρέωση και πατριωτικό δημοκρατικό καθήκον οι υποψήφιοι δήμαρχοι Κατερίνης (Χιονίδης, Λιακόπουλος, Νταντάμης, Κουκοδήμος ) που ήταν παρόντες, να βγουν και να καταγγείλουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα επικίνδυνα έκτροπα.

Έχει υποχρέωση και πατριωτικό και χριστιανικό καθήκον ο Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης να καταστήσει σαφές ότι η ειρηνική διαδήλωση στην οποία πρωτοστάτησε, είναι αντίθετη με τις πρακτικές των νεοναζιστών, των νεοφασιστών και των ακροδεξιών τραμπούκων.

Έχουν υποχρέωση όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να διατυπώσουν με τον πιο ξεκάθαρο και επίσημο τρόπο τον αποτροπιασμό τους γι’ αυτές τις επιθέσεις.

Έχουμε υποχρέωση όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες, ως συλλογικότητες κι ο καθένας μας ξεχωριστά, να περιφρουρήσουμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας να εκφράζουμε και να διαδηλώνουμε τις απόψεις μας, χωρίς να κανιβαλίζουμε όσους διαφωνούν με αυτές.

 Έχουμε υποχρέωση απέναντι στην ιστορία και στις μελλοντικές γενιές να μην επιτρέψουμε, μέσα από τον διχασμό, τον ρατσισμό, το μίσος και τη μισαλλοδοξία που οι δυνάμεις της βαρβαρότητας προσπαθούν να σπείρουν ανάμεσά μας, να ξαναφουντώσει το τέρας του φασισμού. Τώρα. Πριν είναι αργά.

 Ν.Ε Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ

Πληροφορίες της ΕτΟ από την πιερική ΝΟΔΕ επιβεβαιώνουν ότι δεν θα υπάρξει καμία αναφορά στο θέμα, προκειμένου να μην υπάρξει συνέχεια και αντιπαράθεση με αφορμή τις ακρότητες κάποιων ανώνυμων. Οπότε μένουν οι προσωπικές, αλλά καθ΄ όλα ενδεικτικές απόψεις στελεχών, όπως του υπεύθυνου του Τομέα Υγείας της ΝΟΔΕ, Δημήτρη Δένη, σε post του που επικρότησαν πολλά τοπικά στελέχη.

Και ο γνωστός πολιτευτής της ΝΔ στην Πιερία, Δημήτρης Μπέης, μιλώντας νωρίτερα το πρωί σε ραδιόφωνο της Κατερίνης, σχολιάζοντας τα συμβάντα και την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξεχώρισε με κανέναν τρόπο τον οποιονδήποτε άλλο -και όσους πήγαν στο χθεσινό συλλαλητήριο- από τις μερικές δεκάδες νεαρών(;) που αναβάθμισαν σε πολιτικό επιχείρημα μια βρισιά που ως τώρα ήταν συνώνυμο της γηπεδικής βίας.
Με δήλωσή του στην ΕτΟ, ο ταμίας της ΝΟΔΕ Πιερίας, Αντώνης Ζιώγας, τάχθηκε κατά της βίας στο δημόσιο διάλογο και την πολιτική ζωή, ανεξαρτήτως προέλευσης και αφορμής.

Μέχρι στιγμής (στις 15.05) μόνο η Νομαρχιακή Επιτροπή Πιερίας του ΚΙΝΑΛΛ καταδίκασε το γεγονός, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι “Ανάλογα συμβάντα εκφοβισμού είχαμε και το 2011, εδώ στην Κατερίνη, με συμμετέχοντες πολλούς από αυτούς που σήμερα υποστηρίζουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ”.

 

           
Νομαρχιακή Επιτροπή Πιερίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο της Δημοκρατίας δεν υπάρχουν στεγανά ανομίας , καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται, καταδικάζουμε την επίθεση εναντίον της οικίας του Βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ,  Αστέριου Καστόρη από ομάδα ατόμων . Η προσπάθεια εκφοβισμού δεν χωραει στη Δημοκρατία μας.  Αναλογα συμβάντα εκφοβισμού ειχαμε και το 2011 , εδώ στην  Κατερινη  , με συμμετέχοντες πολλούς απο αυτούς που σήμερα υποστηρίζουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την Νομαρχιακή  Επιτροπή 

         Κιτιξής Κώνσταντίνος
               Γραμματέας ΝΕ
    Κινήματος Αλλαγής Πιερίας

 

 

Στις 18.50 εξέδωσε ανακοίνωση και ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κος Γεώργιος, στην οποία χαρακτήρισε “Εθνικό” το συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σύνταγμα, επισημαίνοντας ότι “Οι πράξεις των λίγων δεν ακυρώνουν τη γνώμη των πολλών” και παροτρύνοντας επί των πολιτικών: “Και μόνον το γεγονός ότι η Κυβέρνηση εφάρμοσε μεθόδους βίας έναντι του Εθνικού Συλλαλητηρίου της Κυριακής 20 Ιανουαρίου, θα έπρεπε να οδηγεί σε απόρριψη κάθε μορφής βίας”.

 

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΤΡΟΥΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΒΙΑΣ

          Με αφορμή απαράδεκτα επεισόδια που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες συνδεόμενα ατυχώς με εκδηλώσεις υπέρ της Μακεδονίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος προέβη στην παρακάτω δήλωση:

          «Συμμερίζομαι την αγωνία της κοινής γνώμης για την έκβαση των εθνικών θεμάτων μας, ιδιαίτερα σε ό,τι σχετίζεται με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

          Καταδικάζω κάθε συμπεριφορά βίας, ύβρεων και προσβολής της προσωπικότητας οποιουδήποτε ανθρώπου έχει διαφορετική άποψη.

          Και μόνον το γεγονός ότι η Κυβέρνηση εφάρμοσε μεθόδους βίας έναντι του Εθνικού Συλλαλητηρίου της Κυριακής 20 Ιανουαρίου, θα έπρεπε να οδηγεί σε απόρριψη κάθε μορφής βίας.

          Όσα ατυχώς συνέβησαν έξω από βουλευτική κατοικία της Κατερίνης, το βράδυ της Τρίτης 22 Ιανουαρίου, δεν εκφράζουν κανένα αληθινό πατριώτη. Αντίθετα, προσβάλλουν τον πολιτισμό μας και δηλητηριάζουν τον πατριωτισμό μας. Στην πιο κρίσιμη φάση του Μακεδονικού, ας πράξει ο καθένας το καθήκον του με σοβαρότητα και υπευθυνότητα διδασκόμενος από τα διδάγματα της ιστορίας, ακολουθώντας το δημόσιο αίσθημα και σεβόμενος τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.

          Οι πράξεις των λίγων δεν ακυρώνουν τη γνώμη των πολλών».

 

Λίγο μετά τις 7μμ, η τοπική ΝΟΔΕ “έκανε την ανάγκη φιλοτιμία” και εξέδωσε μια γενικόλογη ανακοίνωση, χωρίς καμία αναφορά στο συγκεκριμένο συμβάν, για τα όσα είναι διαχρονικά αυταπόδεικτα για την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ala carte επιλογές άλλων πολιτικών δυνάμεων.

 

Κατερίνη, 23. 01.2019

 

Από τη ΝΟ.Δ.Ε. ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Είναι διαχρονικά αυταπόδεικτο και πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη,   ότι  καταδικάζει απερίφραστα την κάθε είδους  βία,  από όπου και αν προέρχεται, εν αντιθέσει με άλλες πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες  καταδικάζουν την βία ala  carte και επιλεκτικά, με γνώμονα το προσωπικό τους πολιτικό συμφέρον.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟ.Δ.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ                                        Ο ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ Ν.Δ. ΠΙΕΡΙΑΣ

              Ι.  ΚΟΥΡΙΝΙΩΤΗΣ                                                                                      Ε.  ΚΛΩΝΟΣ

 

 

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα δημοσίευσε δήλωσή του και ο υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης, Γιώργος Νταντάμης, με την οποία καταδίκαζε -χωρίς “αστερίσκους”- τα επεισόδια έξω απο την κατοικία Καστόρη και διαχωρίζοντας πλήρως το συλλαλητήριο, από την ενέργεια των μερικών δεκάδων τραμπούκων.

 

Γεώργιος Νταντάμης, υπ. Δήμαρχος Κατερίνης – Επικεφαλής Συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα»:

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΒΙΑΣ

Είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε μορφή βίας. Καταδικάζω τα επεισόδια έξω από την κατοικία του Βουλευτή Πιερίας Αστέριου Καστόρη. Είναι προσβολή και πληγή για τη Δημοκρατία μας. Η ειρηνική διαδήλωση που προηγήθηκε με μεγάλη συμμετοχή και παλμό και ολοκληρώθηκε στην πλατεία Ελευθερίας, έδωσε το στίγμα της λαϊκής βούλησης αποτελώντας υπόδειγμα δημοκρατικής έκφρασης.

 

Στις 15.25 σήμερα (24.1.2019) ανακοίνωση εξέδωσε και ο Θανάσης Λιακόπουλος, με την οποία ξανα-δηλώνει την αντίθεσή του με την Συμφωνία των Πρεσπών και καταδικάζει “με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο όλα όσα έγιναν την Κυριακή στην Αθήνα, με την επίθεση με ληγμένα χημικά εις βάρος φιλήσυχων πολιτών” και κάθε άλλη μορφή βίας, χωρίς καμία αναφορά στα συμβάντα έξω από την κατοικία Καστόρη.

 

Θανάσης Λιακόπουλος: Είμαστε εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών. Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας, από όπου και αν προέρχεται

 

Αγαπητοί φίλοι,

Αυτές τις κρίσιμες ημέρες έχουμε το δικαίωμα και την υποχρέωση να πούμε τη γνώμη μας για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα μας. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι είμαστε εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών, για την οποία πρέπει να προηγηθεί δημοψήφισμα και να αποφανθεί ο Ελληνικός λαός.

 Όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα να εκφράσουν τη γνώμη τους σε ειρηνικά πλαίσια. Η βούλησή τους, η βούληση του Ελληνικού λαού, πρέπει να ακουστεί και να γίνει σεβαστή.

Καταδικάζουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο όλα όσα έγιναν την Κυριακή στην Αθήνα, με την επίθεση με ληγμένα χημικά εις βάρος φιλήσυχων πολιτών. Καταδικάζουμε και κάθε άλλη μορφή βίας, από όπου και αν προέρχεται.

 Με εκτίμηση

 Θανάσης Λιακόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης

 

 

Τέλος, οι δημοτικοί υπάλληλοι των τριών Δήμων της ΠΙςρίας ανακοίνωναν την απόφασή τους για 4ωρη κατάληψη των Δημαρχείων του νομού, αύριο.

 

Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων                                                                                    ΚΑΤΕΡΙΝΗ 23/01/2019        Πιερίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Πιερίας αποφάσισε ομόφωνα να προβεί στην κατάληψη και των τριών Δημαρχείων του Νομού, την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019, από τις 07:00 π.μ. έως 11:00 π.μ. ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα συμβαίνουν στις μέρες μας και έχουν να κάνουν με τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Κομπατσιάρης Χρήστος