Ενώ τα επεισόδια συνεχίζονται…

οι επίσημες ηγεσίες σιωπούν

και οι “μακεδονομάχοι” και ανθυποψήφιοι συντηρούν και τονώνουν το φανατισμό

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ – ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

 

Η νέα χθεσινοβραδυνή «επίσκεψη» με πέτρες,με “αφορμή” τη συμφωνία των Πρεσπών ,νεαρών ποτισμένων με μίσος , στα σπίτια των βουλευτών Πιερίας Μπέτυς Σκούφα, Χάρη Τζαμακλή και Στέργιου Καστόρη, ελπίζουμε να αφυπνίσει επιτέλους τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της Κατερινιώτικης κοινωνίας.

Δεν ήταν μια εκδήλωση διαμαρτυρίας, ήταν μια προαναγγελθείσα εγκληματική ενέργεια, μια απόπειρα λυντσαρίσματος εκπροσώπων του Πιερικού λαού στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Δεν περιμέναμε τίποτε λιγότερο από αυτούς. Περιμένουμε όμως, από όσους χαϊδεύουν, επικροτούν, ή ανέχονται τέτοιου είδους φασιστικές συμπεριφορές να καταλάβουν επιτέλους πως το τέρας που εκτρέφουν θα καταβροχθίσει και τους ίδιους.

Τώρα είναι ώρα να σταματήσουμε τις αθλιότητες  των νεοναζί που καλύπτονται πίσω από ανήλικα παιδιά . Τώρα είναι ώρα να σώσουμε τα παιδιά μας (που τα ποτίζουν δηλητήριο) από τα νύχια των εγκληματιών του μίσους και της μισαλλοδοξίας.

Τώρα είναι ώρα, όλοι μαζί να περιφρουρήσουμε τη δημοκρατία μας.

Γραφείο τύπου Ν.Ε ΣΥ.ΡΙΖ.Α Πιερίας.

Ν.Ε Πιερίας
ΗΦΑΙΣΤΟΥ 9- (2ος ΟΡΟΦΟΣ)-ΤΗΛ.2351021505 -Κατερίνη, 60100
www.syriza.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη, Τ.Κ. 60132
e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
ιστοσελίδα: http://www.pkm.gov.gr
facebook: www.facebook.com/perifereiakienotitapierias

Κατερίνη,  25 Ιανουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας:Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει

 

Είναι ξεκάθαρη η θέση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, σχετικά με την άσκηση βίας από οποιοδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο. Η βία δεν μπορεί να αποτελεί μέσο επίλυσης πολιτικών διαφορών και ξεκαθαρίζουμε ότι κάθε είδος βίας απέναντι σε έναν εκλεγμένο βουλευτή αποτελεί επίθεση κατά τη Δημοκρατίας, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ενότητα και αποφασιστικότητα. Χαρακτηριστικό της δημοκρατίας είναι η παράθεση επιχειρημάτων, όσο έντονα και αν είναι αυτά, αλλά η βία δεν μπορεί να γίνει ποτέ αποδεκτή, από οπουδήποτε και αν προέρχεται.

Κάθε ένας ο οποίος με οποιονδήποτε τρόπο υποθάλπει ή επικροτεί ενέργειες βίας, πρέπει να βρεθεί αμελλητί ενώπιον των ευθυνών του. Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, μέσα στα νόμιμα πλαίσια θα συνδράμει προς κάθε κατεύθυνση για την κατά νόμο αντιμετώπιση των υπαιτίων.