Νέο ΔΣ και ο Άρης Νίκας πρόεδρος

στο Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου

το τέλος της εποχής Ανδρεδάκη

 

 

 

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο απέκτησε προχθές ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου , με πρόεδρό του τον Άρη Νίκα, τερματίζοντας την πολυετή προεδρία του Παύλου Ανδρεδάκη.

Πολλά μέλη του προηγούμενου ΔΣ διατηρούνται και νέα προστίθενται, ενώ εμφανής είναι η προσπάθεια να ισορροπηθεί η αντιπροσώπευση Πιερίας και Λάρισας, Μακεδονίας και Θεσσαλίας στο νέο ΔΣ, η σύνθεση του οποίου δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ προχθές, 23.1.2019.

Πληροφορίες θέλουν τον Άρη Νίκα να ήταν από τους υποψήφιους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στο ΔΣ, αλλά όχι για την θέση του προέδρου. Στη νέα σύνθεση συμπεριλαμβάνεται και ο πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας–Αναρρίχησης, Δημήτρης Γεωργούλης, ενώ ο για πολλά χρόνια εκπρόσωπος των οικολογικών οργανώσεων στο ΔΣ, Νικόλαος Γκανάκος, αντικαταστάθηκε από τον Κωνσταντίνο Σκριάπα του Δικτύου “Περραιβία”. Αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ είναι και ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Κ. Δημόπουλος.

Παρά την όποια προσπάθεια εξισορρόπησης των “τάσεων” με … γεωγραφική ονομασία προέλευσης, η επικράτηση της θεσσαλικής πλευράς στη νέα διοίκηση του Φορέα είναι εμφανής, με δεδομένες τις συμπεριφορές των μελών του προηγούμενου ΔΣ και με τους εκπροσώπους της Πιερίας να περιορίζονται στις αναπληρωματικές θέσεις. Μόνη εξισορροπητική παράμετρος είναι ο νέος πρόεδρος, με θητεία στα ορειβατικά, τα συνδικαλιστικά (Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά) και “ψυχή” του Olympus Marathon.

 

 

fdedo