Nα σταματήσει άμεσα κάθε είδους βία και φανατισμός

στην πόλη μας και ευρύτερα

κατόπιν εορτής έκκληση του μητροπολίτη μας, στην οποία κάνει λόγο και για “ταραχοποιά, αναρχικά και ακραία στοιχεία, που έρχονται από άλλες πόλεις”

 

 

Στις 14.20 σήμερα, 27.1.2019, αφού προηγήθηκαν -όχι μία, αλλά- δύο νύχτες συγκρούσεων -νεαρών, κυρίως- διαδηλωτών με την Αστυνομία, έξω από το σπίτι εν ενεργεία βουλευτή και αλλού στην πόλη της Κατερίνης (έκτροπα που “πρωταγωνιστούν” για τρίτη μέρα στα δελτία ειδήσεων και τον Τύπο), ο μητροπολίτης μας, κος Γεώργιος, απηύθυνε έκκληση για ειρήνευση, διευκρινίζοντας ότι “Ο πατριωτισμός δεν δικαιολογεί τον φανατισμό” και αναγνωρίζοντας -επίσης καθυστερημένα- ότι το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών αφορά τις πολιτικές δυνάμεις οι οποίες μπορούν να το διαχειριστούν, όποιες κι αν είναι οι συνέπειες της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αύριο, οι ενήλικοι συλληφθέντες στα επεισόδια στην Κατερίνη παραπέμπονται στο Αυτόφωρο.

 

Η δημόσια έκκληση του μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

 

 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ

 

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και ασφαλώς σύσσωμοι οι Μακεδόνες είμαστε βαθύτατα λυπημένοι και απογοητευμένοι για την ψήφιση της Συνθήκης των Πρεσπών.

Όλοι εμείς, όσοι είμαστε αντίθετοι με τη Συνθήκη, διατηρούμε βαθειά πεποίθηση ότι κάναμε το χρέος προς την Πατρίδα μας, συμμετέχοντας στα Εθνικά Συλλαλητήρια και σε άλλες ειρηνικές εκδηλώσεις.

Διατηρούμε την πεποίθηση ότι, μέσα από τις δημοκρατικές δομές του Κράτους μας, οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις θα αγωνισθούν για την απομείωση των αρνητικών συνεπειών της Συνθήκης.

Είμαστε αντίθετοι σε κάθε βιαιότητα, προσβολή της προσωπικότητας συνανθρώπων μας και εκδικητικότητα.

Παρακαλώ θερμά κάθε πατριώτη Μακεδόνα και κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως να συνεχίσει να υπερασπίζεται ελεύθερα, με τρόπο ειρηνικό και κόσμιο ελεύθερα τις απόψεις του για το εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας, απέχοντας από κάθε ακραία πράξη φανατισμού. Ο πατριωτισμός δεν δικαιολογεί τον φανατισμό.

Προτρέπω όλους τους συμπολίτες μας να απομονώσουν όλα τα ταραχοποιά, αναρχικά και ακραία στοιχεία, που έρχονται από άλλες πόλεις. Το μόνο που κατορθώνουν όλοι αυτοί είναι να αμαυρώνουν την Κατερίνη και να δυσφημούν τους φιλήσυχους κατοίκους της.

Κάνω δημόσια έκκληση να σταματήσει άμεσα κάθε είδους βία και φανατισμός στην πόλη μας και ευρύτερα.