“Που είστε οι υπόλοιποι;”

ρωτάει ο "ΔΗΜΗΤΡΑ"

“…Ο Σύλλογος θα συνεχίσει να βρίσκεται, στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) και την πολιτική της κυβέρνησης…”

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «ΔΗΜΗΤΡΑ»

 

Ο Σύλλογος Αγροτών-Κτηνοτρόφων Κατερίνης «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» χαιρετίζει τους φορείς και τα σωματεία που συμμετείχαν στο συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού και έδειξαν τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα μας.

Ο Σύλλογος θα συνεχίσει να βρίσκεται, στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) και την πολιτική της κυβέρνησης.

Παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές που προσπαθούν να μας βάλουν οι συμβιβασμένες αγροτο-συνδικαλιστικές ηγεσίες στο Νομό.

Απευθύνουμε ερώτημα στον αγροτικό κόσμο της Πιερίας.
Πού είναι ο Αγροτικός Σύλλογος Κατερίνης, οι Νέοι Αγρότες, οι συνεταιρισμοί, οι Ομάδες Παραγωγών αυτή τη στιγμή που χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι σε όλη την Ελλάδα ξεκληριζόμαστε και δίνουμε αγώνα με συμπαραστάτες τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τη νεολαία για να αποκομίσουμε κατακτήσεις που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να μείνουμε στα χωράφια και τις μονάδες μας;

Καλούμε τους συναδέρφους αγρότες και κτηνοτρόφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να συστρατευτούν με τον Σύλλογο Αγροτών-Κτηνοτρόφων Κατερίνης «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» σε κοινό συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες δυνάμεις που δρουν και στο αγροτικό κίνημα.

Οι απειλές και τα αγροτοδικεία δεν μας τρομάζουν, είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για τη ζωή και το μέλλον μας. Δεν θα μας λυγίσει η προσπάθεια τρομοκράτησης από την κυβέρνηση που υπηρετεί την ΕΕ και την ΚΑΠ.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ –ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγοτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Άμεση πληρωμή κατά την παράδοση των αγροτικών προϊόντων, να σταματήσει το αίσχος των “ανοιχτών τιμών”. Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές οικογένειες.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού των προϊόντων και των ζημιών στην παραγωγή, για τις οποίες δεν φέρουν ευθύνη οι παραγωγοί.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες, κατάργηση των χαρατσιών.
  • Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου, συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες, αποκλειστικά δωρεάν Υγεία-Πρόνοια.
  • ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις .
  • Να μην ισχύουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις-ενισχύσεις, κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ της ΕΕ, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.
  • Να αυξηθεί στα 12.000€, συν 3.000€ για κάθε παιδί, ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών.
  • Καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο “κόκκινο” συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000€.
  • Να μη μειωθεί το αφορολόγητο όριο που κατέκτησαν οι αγρότες στα μπλόκα. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000€ προσαυξανόμενο κατά 3.000€ για κάθε παιδί, φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.
  • Να σταματήσουν τα “αγροτοδικεία” και η ποινικοποίηση των αγώνων, που αποσκοπούν στην τρομοκράτηση των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων ώστε να πάψουν ν’ αγωνίζονται για τα δίκαια και ζωτικά αιτήματά τους, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Όλοι οι αγρότες στη χώρα μας έχουμε κοινό αντίπαλο και κοινό συμφέρον, αποφασισμένοι ότι θα πείσουμε και άλλους συναδέρφους να βγούν στα μπλόκα. Αν αισθανθούν πίεση θα κερδίσουμε.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΟΤΩΝ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ “Η ΔΗΜΗΤΡΑ”