“Ένα ακόμα εκλογικό πανηγύρι

στο λεγόμενο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κατερίνης"

“Πρόκειται για σωματεία σφραγίδα που δεν συνεδριάζουν πότε τα ΔΣ, δεν κάνουν Γ.Σ., δεν επισκέπτονται ποτέ τους χώρους δουλειάς. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός οτι κανένας εργαζόμενος δε γνωρίζει τους εν λόγω συνδικαλιστές.”

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Συγκεκριμένα, στις 17/2/2019 στην αίθουσα του ΕΚΚ έστησαν ένα ακόμα εκλογικό πανηγύρι στο  λεγόμενο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κατερίνης από το όποιο η πρόεδρος του ΕΚΚ εκλέγεται αντιπρόσωπος για το συνέδριο.

Το σενάριο είναι γνωστό. Με τη βούλα της κυβέρνησης και της ΕΕ, η διοίκηση του ΕΚΚ, διαχειρίζεται διάφορα κονδύλια του ΟΑΕΔ για τη δήθεν κατάρτιση  των εργαζομένων, των ανέργων κλπ, ακόμα και για την επιχειρηματικότητα. Μέσα  από αυτήν τη διαδικασία  διαμορφώνον λίστα ψηφοφόρων παντός καιρού,  πατώντας πάνω στην αγωνία των ανθρώπων, στα αδιέξοδα που τους  έχει οδηγήσει η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης η οποία υπηρετεί τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Να υπενθυμίσουμε στους εργαζόμενους οτι  το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κατερίνης, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού ν. Πιερίας, το Σωματείο Εργατοϋπάλληλων Ιδιωτικού Τομέα ν. Πιερίας βάζουν εμπόδια σε εργαζόμενους που θέλουν να γίνουν μέλη τους, αν δεν υποτάσσονται στην δική τους λογική που υπηρετεί τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Πρόκειται για σωματεία σφραγίδα που δεν συνεδριάζουν πότε τα ΔΣ, δεν κάνουν Γ.Σ., δεν επισκέπτονται ποτέ τους χώρους δουλειάς. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός οτι κανένας εργαζόμενος δε γνωρίζει τους εν λόγω συνδικαλιστές. Η ύπαρξή τους έχει να κάνει μόνο με τις νόθες αρχαιρεσίες που διοργανώνουν κάθε τρία χρόνια αξιοποιώντας και τη λίστα ψηφοφόρων που έκαναν με διπλοψηφίες και τριπλοψηφίες για να στέλνουν εγκάθετους αντιπροσώπους εκλέκτορες στα συνέδρια του ΕΚΚ, τις Ομοσπονδίες και τη  ΓΣΣΕ.

Μ’ αυτόν τον τρόπο το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κατερίνης έκανε τις αρχαιρεσίες του. Χωρίς να τηρήσει καμία από τις καταστατικές υποχρεώσεις. Χωρίς να ανακοινώσει στα ΜΜΕ τις αρχαιρεσίες έτσι ώστε όποιο μέλος επιθυμεί να βάλει υποψηφιότητα. Χωρίς Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, χωρίς να εκλεγεί ποτέ εφορευτική επιτροπή  με την παρουσία δικαστικού  αντιπροσώπου.

Αυτό που έκανε τις προηγούμενες μέρες η διοίκηση του ΕΚΚ (και όχι του σωματείου), ήταν να ειδοποιήσει κόσμο που είχε γράψει στο μητρώο μελών μέσα από τα διάφορα προαναφερόμενα σεμινάρια ή που είναι στην αναμονή για να παρακολουθήσει κάποιο από αυτά, να προσέλθει στο ΕΚΚ στις 10πμ να ψηφίσει.

Την ημέρα των εκλογών  έβγαλαν μόνο  μια ανακοίνωση έξω από την αίθουσα του ΕΚΚ που έλεγε τα θέματα ημερήσιας διάταξης πράγμα το οποίο φυσικά δεν τηρήθηκε. Οι κάλπες ήταν στημένες και στις 10πμ ξεκίνησαν οι αρχαιρεσίες, χωρίς να προσδιορίζεται η ώρα λήξης της ψηφοφορίας.

Προσήλθαν και ψήφισαν ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη, ψηφοφόροι άλλων σωματείων. (Η  πόλη είναι μικρή και γνωριζόμαστε). Η δικαστική αντιπρόσωπος φέρει σοβαρές ευθύνες που ανέχτηκε την παραβίαση του συνδικαλιστικού νομού 1264/82.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ήρθαν να ψηφίσουν δεν ήξεραν τι εκλογές είναι αυτές, απλά έλεγαν ότι τους  πήραν τηλ από το εργατικό κέντρο να έρθουν να ψηφίσουν. 

Με όλα τα παραπάνω επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά:

Η διοίκηση του ΕΚΚ λειτουργεί ως ένας μηχανισμός  που καλλιεργεί τη διαφθορά, τη σήψη και τον εκφυλισμό του εργατικού κινήματος. Επικεφαλής αυτής της κατάστασης στην Πιερία είναι η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης Δέσποινα Κωνσταντίνου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου η οποία θα είναι και αντιπρόσωπος στο συνέδριο της ΓΣΕΕ μαζί με τους άλλους μαέστρους της νοθείας από τις παρατάξεις της …

Το ΠΑΜΕ, το ταξικό κίνημα δεν πρόκειται να αφήσει σε χλωρό κλαρί τους εργατοπατέρες  μαζί με τους προστάτες τους για να προωθούν τέτοια εκφυλιστικά φαινόμενα στο εργατικό κίνημα. 

Ας το καταλάβουν καλά οι εργατοπατέρες, η κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα, η εργοδοσία και οι μηχανισμοί τους, οτι το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα το υποτάξουν ποτέ στην πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και την καπιταλιστική ανάπτυξη. Όλο και περισσότεροι  εργαζόμενοι καταλαβαίνουν το βρώμικο ρόλο που παίζουν και τους γυρίζουν την πλάτη.

Όπως επίσης δεν είναι τυχαίο  γεγονός οτι στο νόθο συνέδριο του ΕΚΚ που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και τελείωσε τον Οκτώβριο (αφού άλλαξε χώρο διεξαγωγής) δε βρέθηκε ούτε ένας εργαζόμενος να τους  συμπαρασταθεί. Αντιθέτως στις αρχαιρεσίες  εκλεγμένοι αντιπρόσωποι δεν πήγαν να ψηφίσουν για να μη νομιμοποιήσουν την μπόχα που έβγαινε από αυτό. Ένθερμοι οπαδοί τους το Συνδικαλιστικό της ασφάλειας, η Αστυνομία, τα ΜΑΤ, η αστική δικαιοσύνη, ο δήμος και ορισμένοι πληρωμένοι φουσκωτοί, το  μακρύ χέρι της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

Συνάδελφοι, ένας δρόμος μόνο υπάρχει! Ο δρόμος της μαζικοποίησης των σωματείων και ο ταξικός προσανατολισμός. Αυτό προϋποθέτει να  πετάξουμε από το σβέρκο μας τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, τους προσκυνημένους στη μεγαλοεργοδοσία εργατοπατέρες.

Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να αποδεχτούν την εργασιακή ζούγκλα που έχετε συνδιαμορφώσει με τα αφεντικά σας. Ο καιρός που οι εργαζόμενοι θα σας στείλουν στο σκουπιδοτενεκέ  της ιστορίας έρχεται.